|
Тема
|
монети
|
|
Автор |
mumum (непознат
) |
Публикувано | 29.11.08 14:46 |
|
Здравейте, нумизматици,
От баща ми ми останаха 2 монети, но не съм сигурен дали са български или немски. Те са вградени в 1 картон с размери около 20 на 15 см като горната половина на картона е заета от текст на немски. Най-отгоре пише Jahr der Kindes, до него има емблема на дете вдигнало нещо като топка, под него пише Bulgarien и от долу има 15 реда текст на немски. Под него има две еднакви монети в кутийки, вградени в картона. На монетите има 3 деца-2 момиченца и 1 момченце, под тях има 1979 и около тях надпис на български Международна година на детето. От задната страна има 6 карета - 3 празни, 1 с емблема и 2 с надписи на немски - 10 Leva, Silber 925/1000, 1979, 38,61 23,33 g, Bestel-Nr:, 478 а на другото каре всичко е същото само дето e 46,66g.Pieffort.
От долу са монетите - и двете са по 10 лева и надпис НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. Има и герб.
Някой може ли да ми каже какви са тези монети и струват ли нещо.
За сега не ги продавам, защото са ми спомен от баща ми.
Благодаря предварително!
| |
Тема
|
Re: монети
[re: mumum]
|
|
Автор | Beнци (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.11.08 15:17 |
|
Здравей
Можеш да ми пишеш на и-мейл адрес за повече инфо:
venci_kirkov@yahoo.com
Поздрави,
| |
Тема
|
|
|
Автор | Roci (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.11.08 15:59 |
|
Пиши на мейла ми, проявявам сериозен интерес: kiss_sos@abv.bg
| |
Тема
|
[re: Beнци]
|
|
Автор | lvanov (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.11.08 19:09 |
|
Dai snimki na taler28@abv.bg 6te gi kupq
| |
Тема
|
|
|
Автор | none (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.11.08 23:45 |
|
Монетата, която тежи 46,66 грама е много скъпа, искай й хилядарка.
| |
|
1979г. е била международна година на детето. Не съм виждал ГДР-монетата, но Българската юбилейна монета по този повод е 10 лв. -сребро 925/1000 ; тегло 23,33 гр. ; диаметър 38,61мм. - тиража е 20 000 броя. Има и друг вариант на монетата - нарича се PIEFORT и е с двойна дебелина и съответно двойно тегло - 46,66гр. Нейния тираж е 2000 бр.
| |
Тема
|
snimki
|
|
Автор |
mumum (непознат) |
Публикувано | 30.11.08 14:09 |
|
| |
Тема
|
|
|
Автор | Apkaн (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.11.08 14:38 |
|
Едната от монетите струва 30 лв., другата 30 пъти повече :) Ако решиш да продаваш за тези 2 монети мога да ти предложа сериозна сума, най-високата, която някой може да ти предложи в България. Мейл: voi.2002@abv.bg
| |
Тема
|
|
|
Автор | tod (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.11.08 23:41 |
|
mumum, остави мейл за връзка. Ако решиш да продаваш, ще направя сериозна оферта.
Съвета ми е ако решиш да продаваш, да не приемаш първата оферта, а да изчакаш няколко, за да добиеш представа за реална цена. Дебнат много хиени да вземат нещо евтино от човек, който не разбира.
| |
Тема
|
Re: благодаря
[re: tod]
|
|
Автор |
mumum (непознат) |
Публикувано | 02.12.08 21:12 |
|
Благодаря на всички, които ми отговориха! Не очаквах, че тези монети са толкова ценни и че са български. За сега не ми се продават - спомен от баща ми са. Ако реша все пак да ги продам ще се свържа с вас, а иначе е-майла ми можете да го видите от профила ми.
| |
|
|
|
|