|
Тема
|
Списание "Будител".
|
|
Автор |
plkraisky (непознат
) |
Публикувано | 30.01.06 15:01 |
|
ИДЕЯТА
Като чета стихотворението на П. Р. Славейков "Не сме народ" ми става тъжно. Писано година преди Освобождението, май звучи актуално и днес.
Така ли е?
Пак по същото време Виктор Юго споделя една велика идея:
"Ще дойде ден, когато всички нации на този континент, без да губят своите различни качества или тяхната прекрасна индивидуалност, ще се слеят в едно по-висше обединение и ще формират европейското братство. Ще дойде ден, когато няма да има други бойни полета освен тези на ума - отворения пазар на идеи."
И това време дойде.
Именно за това не ми се иска някой да изрича пак - "Не сме народ, а мърша".
Заради националната ни идентичност, заради духовността ни предстои да си отговорим на въпросите:
• Защо сме привързани към своята земя, семейство, народ, култура и религия?
• Трябва ли здравото ни чувство за национална идентичност да се изражда в ракообразен национализъм?
• В Европа на гражданите, кои ще бъдем ние БЪЛГАРИТЕ?
На тази идея искаме да посветим новото
Българско списание за култура, история и памет
БУДИТЕЛ
Пламен Крайски
Тематична насоченост - история, археология, нумизматика, антиквариат, архиви, мемоари, литературна история и т.н.
Популярно, многоцветно в печатен вариант и в електронен вариант.
Набираме нещатни сътрудници.
Редактирано от Бeзcъннa на 05.02.07 11:37.
| |
Тема
|
Re: НОВО СПИСАНИЕ
[re: plkraisky]
|
|
Автор | Hиkнeймa (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.01.06 17:15 |
|
Браво! Имаме нужда от повдигане на националния дух! И без това като влезем в ЕС ще ни смачкат самочувствието със пари, образование, стандарт на живот, но поне откъм история не могат! Аз се занимавам с маркетинг и мениджмънт. Освен това се интересувам от история. Ако мога да съм полезен пишете!
| |
|
Благодаря за подкрепата.
За да се свържем моля дайте координати на нашия е-майл адрес
buditel@europressbg.net
Пламен Крайски
| |
|
Ехххх ма***му писна ми от такива тапаци хората се опитват да направат нещто хубаво и веднага некои тапаци искат да го прецакат.Относно списанието сам твардо ЗА защото е добре винаги да се прочете нещо допалнително.Редактирано от Doom_hamar на 16.01.07 21:38.
| |
Тема
|
nablegni na pravopisa
[re: Doom_hamar]
|
|
Автор | bggbbggb (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.01.07 10:11 |
|
Izvinavam se, no nqmam kirilitza. Shte posocha dumi, koito biha mogli da bydat napisani po drug nachin:
tApatzi
neSHTo / trudno e da go shvanesh na latinitza /
nEkoi
tApatzi
sAm
tvArdo
dopAlnitelno
Obyrni vnimanie i na punktuatziqta!
| |
|
Извиняваи пич за въпроса ама ти за пръв път ли влизаш в форум?
Нека ти посоча аз пък един факт хората от форума са се потрудили и са сложили едно прозорче кадето има 3 надписа "EN","BG" и "BP" !!!Тези надписи ще ти обясня за какво служат,служат за да си сменяш езика.А и още един факт.Виждам че клуба се казва "НИМИЗМАТИКА" за това коментарите може и да си ги задаржиш,а може и да предложиш на модераторите да направят нов форум спецялно за теб ,този форум може да се казва "Български език и литература".В този форум ти може да помагаш на закъсалите второкласници!Успех в новото ти начиняние и следващия пат чети името на форума!
| |
Тема
|
[re: Doom_hamar]
|
|
Автор | bggbbg (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.01.07 01:13 |
|
Здравей, Doom_hamar!
Прав си за името на клуба, но темата, по която пишем, се казва НОВО СПИСАНИЕ. Тематичната насоченост на списанието е да запазим Българската Идентичност в границите на Европейския Съюз. Искам да ти припомня, че една от основните характеристики за Национална Идентичност се нарича ЕЗИК. Не пуснах предното си мнение, за да се заяждам, а само да подчертая важността на проблема. Искрено се извинявам, ако съм те засегнал.
Колкото до "Будител", приветствам идеята!!!
Поздрави!
бггббг
| |
Тема
|
[re: plkraisky]
|
|
Автор | mendel (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.02.07 19:48 |
|
Поздравления за навременната идея!Националният нихилизъм е повсеместен.
Европа не ще направи българина по-голям патриот,а интернационалисти бяхме дълго време.Как ли да се разбуди българщината?Как да се провокира интересът към България и Българите,но не към днешните,пропагандиращи
сами себе си,а тези,с които са се съобразявали,тези, с които сега се съобразяват.Как да се противопоставим на чалгата повсеместно и във всички области на живота, спечелила множество фенове,които са на ключови постове ,от които зависи дали "Будилникът" няма да бъде заглушен от техните
приспивни чалга-песни.
| |
|
е с цел рекламният спам-бот да заобикаля в бъдеще темата.
- - - -
| |
|
Наслука! На издателите - много читатели, за читателите - много хубави статии!
и прикани присъстващите на дружеска почерпка. Отрадно впечатление направиха не само отбраните напитки, но преди всичко огромното количество лед, щедро раздаван от екип млади будители. Творческите разговори бяха съдържателни, а наздравиците не секваха.
Ама не можа ли да се пусне съобщението във форума преди дружеската почерпка - та да наминат и форумчаните.
|
|