Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:54 17.07.25 
Автомобили
   >> Nissan
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема ВНИМАНИЕ - ДО ВСИЧКИ.....МЕНТЕТАнови  
АвторDJ Tymbi (Нерегистриран)
Публикувано06.07.04 17:40

..........най вече живущите от гр. Бургас и околностите му...........Скапах мотора заради масло менте............
Маслото е МОТУЛ Техносинтетика 6100 / 10W40 Купено е от Бургас в района на кв. Комлука около или под моста...........
В резултат на това "марково" масло сега чакам да ми доставят двата разпределителни вала, кобилиците и повдигачите.........Маслото (или нещо като него, не се знае точно )е станало много гъсто и мръсно, все едно че карате с диференциално минерално масло 80W90 но и много мръсно или поне черно..............Но в никакъв случай не е полусинтетика или синтетика......................сменено е от "специалисти" пак в раиона..........В резултат на "хубавото" маслоса се запушили маслените магистрали които хвърлят масло по гърбиците и кобилиците на разпределителните валове и ..............е станало мазано......
Сега събирам бригадата и ако някой от "специалистите" които са го сменяли чете в момента това, да се покрива докато е време........

Тема Re: ВНИМАНИЕ - ДО ВСИЧКИ.....МЕНТЕТАнови [re: DJ Tymbi]  
Автор harpago ()
Публикувано06.07.04 17:50

DJ,
Поне можеше да се обадиш като минаваш през Бургас, и нямаше да имаш проблем ....иначе тука ментета колкото щеш.
Пазари се само от проверени магазини.

Доста хора се оплакват че са изгоряли от MOTUL в Бургас, сигурно го "произвеждат" в някой местен гараж.
Кажи къде точно са омазали нещата ....

Автор LordDigitalМодератор (DigitalDesigneR)
Публикувано06.07.04 22:05

Mda ,i az samo da dobavq che sys ochite si videh gorktie valove - NIKOGA NE SI KUPUVAITE MASLA ot NEPROVENI MESTA. Ako ne ste 101% sigurni ,Diona Super ot benzinostanciata e mnoogooo po-dobre i ot nai-kachestvenite menteta!

Тема Re: ВНИМАНИЕ - ДО ВСИЧКИ.....МЕНТЕТАнови [re: harpago]  
Публикувано07.07.04 00:04

Ако аз бях на мястото на бащата, сигурно щях да го усетя това масло, но лошото е че аз не съм бил там и белята е станала...........тука от три дни го хокам да се сети каде точно го сменял, но уви все още точна информация нямам, но ак осе сетиииии........................лелееее, какво ги чака тия, не ми се мисли, направо действам............Лошото е и още нещо, тъй като тази кола той я кара, а аз от време на време и то за малко,аз не мога да преценя дали има нещо странно или нередно, а той никога няма да го усети(когато му казах че има шум в мотора той ми вика че е бил от помпата на хидравликата, дори и други виках атака, само аз бях на друго мнение, очаквах че ще бъде верига, но честно казано не очаквах да видя такова чудо..... Лорда ми е свидетел, той видя всичко.......)той дори не поглежда нивото на маслото или водата, водата в чистачките не ги гледа даже.............
Ако знаех че маслото е за смяна ,щях още в София да го сменя, но той се сетил много късно и решил да реши проблема............ето как го е решил..........
Ако знаех че си от Бургас и аз бях на негово място, щях да ти звънна, ма ти не се появяваш често тук..............
Я сега да те питам малко професионални въпроси:На Нисан Примера с 2.0 литровия мотор, SR20DE , датчика на детонациите който е на блока,каде са го завряли на..........................колко нанофарада капацитет трябва да дава ако през него пусна от 5V-12V / 1KHz...........???Всъщност той ще закове една стойност ( капацитивна) и като го чукна и тази стойност почва да шава нагоре надолу..............е тази стойност ме интересува.........или пък как се проверява този датчик........че нещо не ще да ми се мести аванса............

Автор Pekoнcтpykтop (бивш МиГ)
Публикувано07.07.04 09:38

Ее, шефе, ама не му позволявай на баща ти да пипа нищо. Според мене ония са го видяли, че не разбира нищо и айдеее - юруш на маслините.
А пък аванса не се мести току-така, трябва да има детонации за да има реакция на ЕКУ-то. Пък и детонации не се гасят само с аванс, може да се пуска по-богата смес.

Тема Re: ВНИМАНИЕ - ДО ВСИЧКИ.....МЕНТЕТАнови [re: Pekoнcтpykтop]  
Автор LordDigitalМодератор (DigitalDesigneR)
Публикувано07.07.04 09:59

EKU-to reagira samo ako mu raboti Knock Sensora - pri DJ-eiskiq toz microfon ne backase:)

Тема Re: ВНИМАНИЕ - ДО ВСИЧКИ.....МЕНТЕТАнови [re: LordDigital]  
Автор Pekoнcтpykтop (бивш МиГ)
Публикувано07.07.04 10:26

Ама вие от де сте сигурни, че има детонации, чухте ли ги?

Тема Re: ВНИМАНИЕ - ДО ВСИЧКИ.....МЕНТЕТА [re: Pekoнcтpykтop]  
Публикувано07.07.04 10:35

Знам аз как се гасят детонации, но този датчик не работи, но за да съм 101% сигурен искам да го замеря все пак по "нашия" си начин........ти знаеш по кой..........( с тази разлика че няма да оставям оголени жици......)
А вчера бащата каза че им оставил колата и отишъл да пие кафе......Значи кажи ми сега как да не отидя и да им покажа на какво е способен човек притежаващ черен колан 3 дан........по Тае кулондо фулл контакт.Кажи ми сега аа,..........без майтап скоро отивам на море и ще ги потърся тия копалета...........

Тема Re: ВНИМАНИЕ - ДО ВСИЧКИ.....МЕНТЕТА [re: Pekoнcтpykтop]  
Публикувано07.07.04 10:43

Мии чухме го, чухме го.........Лорда кат отвори тия радио локаторите - тип "паленгатори" и каза "тук 3 цил. има детонации , на 1-ви има при 2500об./мин. " и т.н.Пич, не ми е много до майтапи сега, като се оправи и вкарам някой в Многопрофилирана областна болница - Бургас тогава вече може..........

Тема Re: ВНИМАНИЕ - ДО ВСИЧКИ.....МЕНТЕТА [re: LordDigital]  
Публикувано07.07.04 10:47

Сега така и така съм я вкарал в бокса за смяна на двигател барем сега да оправя и този скапан микрофон............Ще взема на Лили Иванова микрофона че е по голям, така със сигурност ще улавя и най малките вибрации........
А ти ела тук да бутнеш едно рамо............

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.