Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:04 18.07.25 
Автомобили
   >> Nissan
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Diodiнови  
Автор B (овен)
Публикувано24.09.03 15:16

Momcheta, nqkoi slagal li e diodi, wmesto krushkite na tabloto? Kakwi rezistori i kakwi diodi ste polzwali? A oblepwali li ste go nqkak?
I... w kraina smetka zaslujawa li si?

Shte sym wi mnoooogo blagodaren za info!

Тема Re: Diodiнови [re: B]  
Автор axial (radial)
Публикувано24.09.03 18:34

Преди около 1-2 месеца се занимавах със смяната на всички изгорели крушки в колата. Единия от вариантите беше да слагам диоди , но в крайна сметка реших въпроса много по-лесно. Купих си цветни крушки по около 40 ст. бройката и стана идеално. Да не говорим , че ако ти е омръзнал цвета на таблото и бутоните можеш да си го промениш без проблем.
Крушките са с диаметър 3 мм. и крачета(жички) около 2 см. Като цветове съм виждал бял, син, жълт, зелен, червен. Не е нужно да слагаш допълнителната гумена шапка върху крушката.
Не съм сменял само осветлението на часовника, та въпроса ми е как да стигна до тази крушка и как се сваля таблото с оборотомера и другите уреди? Който знае да помагааааааааааа

Тема Re: Diodiнови [re: axial]  
Автор B (овен)
Публикувано24.09.03 19:08

Merci za podrobnoto opisanie, axial! Shte gledam da napasna podobni krushchici ot nqkade. Na 12Vli sa wsyshtnost?

Автор axial (radial)
Публикувано24.09.03 20:23

Да, на 12 волта са и ги има в по-добре заредените магазини за електроника. Напълно готови за употреба - махаш старата и слагаш новата, единственото което трябва да направиш е след подвиването на крачетата(жичките) да срежеш излишната част
А ,сега се сетих , че само на бутоните за ел. стъклата тези крачета са запоени и там ще трябва да поработиш малко с поялника
Успех

Тема Re: Diodiнови [re: axial]  
Автор B (овен)
Публикувано25.09.03 14:49

Hubawo, che nqmam el.stykla na sunncho!
Towa iskah da te pitam syshto - dali se zapoqwat, no ti si otgoworil weche..
Nachi ostawa da otdelq edna sybota obikalqne po baumarktite.. dano gi namerq tiq krushchenca!
Btw. wij pri http://blauertacho.k-k.de/ - tam bqha pokazali kak smenqt krushkite na 1 micra. Moje pyk i da ima neshto obshto s primera - zaradi chasownika.

АвторFabio (Нерегистриран)
Публикувано29.09.03 01:21

sas diodi stava mnogo po jako, samata svetlina e po studena i cifrite se vijdat po jasno, taikato dioda e po jarak, no ako si re6il kru6ki da slaga6 idi v impas 56 na bul 4erni vrah, tam ima sini i 4erveni kru6ki koito sa za tabla niama nujda da reje6 kra4eta i pr taikato sa originalni VDO

Тема Re: Diodiнови [re: Fabio]  
Автор B (овен)
Публикувано29.09.03 10:57

Kak mi se shte da mojeh da ida do Impas!!!!

Ama sym w Germaniq.. i kakto kazah na Jamie, che sybotata shte hodq za krushki i Sperrdifferenzial za Toyotkata mu, taka i stignah samo do krushkite...
Trygnah da gi tyrsq w 13 - do 18 chasa, kato zatworiha magazinite ne mojah da namerq nikakwo podobie na takiwa djadji! Basi mamata:)

Hodih w 3 Baumarkta.. nishto oswen krushki za farowe! Predstawitelstwoto na Renault, barem mi kajat kade da namerq Nissan - ne znaqt. Yellow pages - 2 serviza na Nissan - NQMAT... Ebah ti i oprawiqta:)))) Magazin za awtodjadji kato tiq w BG za 3godini ne sym widql.

Sq se seshtam samo za diodi kade moga da namerq.. i to shtoto magazina nqma nishto obshto s koli. Ili pyk kato shte hodq na morgata, shte swalq edno cqlo tablo..
Pyk seloto ne e malko ... 150 hilqdi go dawat!

Тема Re: Diodiнови [re: Fabio]  
АвторHP (Нерегистриран)
Публикувано29.09.03 14:21

Zdravejte,
a ima edni mnogo malki krushki sus plastmasovi "fasungi" - za avarijnite farove i za razmruzitelya na zadnoto stuklo. Te kude bi moglo da se nameryat v Sofia?

Тема най-малките...нови [re: HP]  
Автор axial (radial)
Публикувано29.09.03 21:48

точно за тях говорихме по-горе в темата. Те са с диаметър 3 мм. и осветяват бутоните за които ти питаш.

Тема Re: най-малките...нови [re: axial]  
Авторjorko (Нерегистриран)
Публикувано30.09.03 11:39

Axial, da te pitam??

Nameri li kak se smenqt kru6kite za osvetlenieto na 4asovnika??

6toto samo toi ne mi sveti i me drazni...

btw: lesno li se smenqt kru6kite za osvetlenieto na kop4eto na ventilatora i regulatora toplo/studeno??

10x predvaritelno...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.