|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Минимализиране на мисленето
|
|
Автор |
reader (furniture) |
Публикувано | 12.05.14 15:28 |
|
А какви теми имаше едно време...
Поодъртели и поопрашасали сме вече, не знам за вас, обаче аз понякога се завръщам да чета назад какви сме ги писали и мислели. Като да се завръщаш из дебрите на опразнени изоставени села, да влизаш в старите къщи, да разглеждаш предметите, оставени от собствениците, и да размишляваш какво ли е станало с тези хора. Така и тук...
Не, не ме гони носталгията обаче.
Размишлявах как се развиват технологиите съобразно с развитието на хората и обществата. Започнахме от чатове, мирки и подобни, където всеки говори с всеки, после форуми, където определени групи си говорят и общуват помежду си по определени теми, за да се стигне до фейсбук, където всеки е сам и се "показва", без това да има кой знае каква обратна връзка.
Сякаш "обществото" се е свело до всеки отделен човек. Къде ли ще свърши всичко това...
Между моята Любов и мене се изправят
триста нощи, сякаш триста зида...
| |
Тема
|
Re: Минимализиране на мисленето
[re: reader]
|
|
Автор |
reader (furniture) |
Публикувано | 14.05.14 15:24 |
|
В крайна сметка за да има хубав архив за четене, трябва сам да си го направиш.
В свободното от работа малко време за мислене (защо изобщо трябва да работят хората?) се замислих какъв е процесът на вземане на решение, доколко страхът ни диктува как да действаме и какви да бъдем, че да останем в относителна безопасност. Може би има хора, които са по-рисково настроени в действията си от други.
Но винаги идва момент да зарежем всички страхове, да се хвърлим във водата и да бъдем себе си, даже да е за 20 секунди - да кажеш на някого колко си влюбен или на шефа, че е голям гъз. На приятелката ти - че е тотално изтрещяла и да се вземе в ръце или на близкия ти, че вече му е нужна терапия. На далечна роднина - да потърси някаква макар и скапана работа, на себе си - че си вече друг, по-лош човек.
И да действаш...
Между моята Любов и мене се изправят
триста нощи, сякаш триста зида...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ALONE911 () |
Публикувано | 30.06.14 13:34 |
|
Не мисля, че крайната индивидуалност е нещо положително.
Общуването т.е. обратната връзка е много важна за всеки човек, а може би не толкова важна...
Какво мислиш?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ALONE911 () |
Публикувано | 30.06.14 13:37 |
|
Личният архив всеки си го прави сам.
За второто понякога е късно и звучи твърде безсмислено.
| |
Тема
|
и казва им: вървете след Мене...
|
|
Автор |
Nerv (far far away) |
Публикувано | 30.06.14 14:16 |
|
...и Аз ще ви направя ловци на човеци.
фейсбук, където всеки е сам и се "показва", без това да има кой знае каква обратна връзка.
Сякаш "обществото" се е свело до всеки отделен човек. Къде ли ще свърши всичко това...
Наистина ли според теб тенденцията е такава - към все по голямо отчуждение и вторчаване в себе си, към нарстващи самовлюбеност и стремеж за себепоказ.
Дали е вярно, че отскоро започнахме (ние хората) така маниакално да крещим сред пустинята от себичност? (или както наскоро цитирах от песента на Нова генерация: "никой няма да ви гледа всеки себе си чете:
Според мен винаги е било така същностно. Просто техниката е станала по-модерна.
Болезнената жаждата за внимание и неумението да слушаме, да гледаме и да четем другия не е от вчера, нито стана кой знае колко по-драматично болезнена след ФБ и прочие социални мрежи за двукраки рибки.
- Nerv -
| |
Тема
|
Re: и казва им: вървете след Мене...
[re: Nerv]
|
|
Автор |
IC Roxana (Roxana) |
Публикувано | 30.06.14 17:10 |
|
За бълХария е типично.
За останалата част от света - не.
Хората си живеят нормално и не им пука и не се втеляват.
бълХарието само рипат истерично и скачет в басейна по чорапе...
Робът се бори за свобода. Свободният - за съвършенство.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Nerv (far far away) |
Публикувано | 01.07.14 00:10 |
|
Нещо друго, което винаги ми е било интересно:
Клубове с дървовидна структура (като този) срещу форуми, където не е задължително да се 'лепваш' за нечие мнение.
Понякога, всъщност твърде често пиша обръщайки се към всички, очаквайки коментар от повече участници, но някак си не е прието при тази архаична структура на мненията да четеш написаното сякаш се отнася и до теб. Което си е глупаво. Но е факт Много от пишещите в дира се чувстват едва ли не задължени да отговорят на всяко мнение адресирано до тях. Това донякъде е хубаво. Лична ангажираност и т.н. от друга страна ограничава ...
Не знам. А Вие какво мислите?
Всъщност какво питам и аз. То тук няма вие...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
IC Roxana (Roxana) |
Публикувано | 01.07.14 00:26 |
|
По дефиниция 'форум' означава публично място, където всеки може да отиде да се наприказва.
Ама всеки.
Гаче ли на древногръцките форуми некой им е слагал дървовидна структура...като се начи изцепите с некое сцепи-гЪзово...
Това требе да иде от безбрежните дълбини на народопсихологията с неизчерпаеми запаси от простутия и невежество..щото откъде дойде дървовидната структура свързана с форумното мнение ..и как таа каша беше лепната точно тука не по събджекта...аз некакси се отчаех да разбирам дълбините на народните вълнения и задушевност... беспросветна.....
| |
Тема
|
Re: и казва им: вървете след Мене...
|
|
Автор |
IC Roxana (Roxana) |
Публикувано | 01.07.14 00:29 |
|
Болезнената жаждата за внимание и неумението да слушаме, да гледаме и да четем другия не е от вчера, нито стана кой знае колко по-драматично болезнена след ФБ и прочие социални мрежи за двукраки рибки.
Свето си живее както му аресва.
Нема нищо болезнено в което. По свето е прекрасно - нема драма, нема изцепки, нема идиоти, нема нещасници, има достатъчно храна, абе прекрасно е.
Драма има само в бълХарието - гладни орица се избиват един друк, крадът се, клеветът се, мразът се, трепът се взаимно, абе тука е драмъта - съгласна съм.
Кога ше проумеете, че драма в нормалността на свето нема. Има я само в тесно число побъркани, заковали се отчаяно в изолация в страната позиционирана върху Балканите.......
| |
Тема
|
Не е лесно
|
|
Автор |
nbb (весела) |
Публикувано | 01.07.14 09:45 |
|
да бъдеш себе си, нали ?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|