Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:27 03.07.25 
Непрофесионални
   >> Нощни птици
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Минимализиране на мисленето  
Автор reader (furniture)
Публикувано12.05.14 15:28

А какви теми имаше едно време...

Поодъртели и поопрашасали сме вече, не знам за вас, обаче аз понякога се завръщам да чета назад какви сме ги писали и мислели. Като да се завръщаш из дебрите на опразнени изоставени села, да влизаш в старите къщи, да разглеждаш предметите, оставени от собствениците, и да размишляваш какво ли е станало с тези хора. Така и тук...
Не, не ме гони носталгията обаче.
Размишлявах как се развиват технологиите съобразно с развитието на хората и обществата. Започнахме от чатове, мирки и подобни, където всеки говори с всеки, после форуми, където определени групи си говорят и общуват помежду си по определени теми, за да се стигне до фейсбук, където всеки е сам и се "показва", без това да има кой знае каква обратна връзка.
Сякаш "обществото" се е свело до всеки отделен човек. Къде ли ще свърши всичко това...

Между моята Любов и мене се изправят
триста нощи, сякаш триста зида...

Тема Re: Минимализиране на мисленетонови [re: reader]  
Автор reader (furniture)
Публикувано14.05.14 15:24

В крайна сметка за да има хубав архив за четене, трябва сам да си го направиш.
В свободното от работа малко време за мислене (защо изобщо трябва да работят хората?) се замислих какъв е процесът на вземане на решение, доколко страхът ни диктува как да действаме и какви да бъдем, че да останем в относителна безопасност. Може би има хора, които са по-рисково настроени в действията си от други.
Но винаги идва момент да зарежем всички страхове, да се хвърлим във водата и да бъдем себе си, даже да е за 20 секунди - да кажеш на някого колко си влюбен или на шефа, че е голям гъз. На приятелката ти - че е тотално изтрещяла и да се вземе в ръце или на близкия ти, че вече му е нужна терапия. На далечна роднина - да потърси някаква макар и скапана работа, на себе си - че си вече друг, по-лош човек.
И да действаш...

Между моята Любов и мене се изправят
триста нощи, сякаш триста зида...

Автор ALONE911 ()
Публикувано30.06.14 13:34

Не мисля, че крайната индивидуалност е нещо положително.
Общуването т.е. обратната връзка е много важна за всеки човек, а може би не толкова важна...
Какво мислиш?

Автор ALONE911 ()
Публикувано30.06.14 13:37

Личният архив всеки си го прави сам.

За второто понякога е късно и звучи твърде безсмислено.

Тема и казва им: вървете след Мене...нови [re: reader]  
Автор Nerv (far far away)
Публикувано30.06.14 14:16

...и Аз ще ви направя ловци на човеци.

фейсбук, където всеки е сам и се "показва", без това да има кой знае каква обратна връзка.
Сякаш "обществото" се е свело до всеки отделен човек. Къде ли ще свърши всичко това...

Наистина ли според теб тенденцията е такава - към все по голямо отчуждение и вторчаване в себе си, към нарстващи самовлюбеност и стремеж за себепоказ.

Дали е вярно, че отскоро започнахме (ние хората) така маниакално да крещим сред пустинята от себичност? (или както наскоро цитирах от песента на Нова генерация: "никой няма да ви гледа всеки себе си чете:

Според мен винаги е било така същностно. Просто техниката е станала по-модерна.

Болезнената жаждата за внимание и неумението да слушаме, да гледаме и да четем другия не е от вчера, нито стана кой знае колко по-драматично болезнена след ФБ и прочие социални мрежи за двукраки рибки.

- Nerv -

Тема Re: и казва им: вървете след Мене...нови [re: Nerv]  
Автор IC Roxana (Roxana)
Публикувано30.06.14 17:10

За бълХария е типично.

За останалата част от света - не.

Хората си живеят нормално и не им пука и не се втеляват.

бълХарието само рипат истерично и скачет в басейна по чорапе...

Робът се бори за свобода. Свободният - за съвършенство.

Автор Nerv (far far away)
Публикувано01.07.14 00:10

Нещо друго, което винаги ми е било интересно:

Клубове с дървовидна структура (като този) срещу форуми, където не е задължително да се 'лепваш' за нечие мнение.

Понякога, всъщност твърде често пиша обръщайки се към всички, очаквайки коментар от повече участници, но някак си не е прието при тази архаична структура на мненията да четеш написаното сякаш се отнася и до теб. Което си е глупаво. Но е факт Много от пишещите в дира се чувстват едва ли не задължени да отговорят на всяко мнение адресирано до тях. Това донякъде е хубаво. Лична ангажираност и т.н. от друга страна ограничава ...

Не знам. А Вие какво мислите?

Всъщност какво питам и аз. То тук няма вие...

Тема Re: Минимализиране на мисленетонови [re: Nerv]  
Автор IC Roxana (Roxana)
Публикувано01.07.14 00:26

По дефиниция 'форум' означава публично място, където всеки може да отиде да се наприказва.

Ама всеки.

Гаче ли на древногръцките форуми некой им е слагал дървовидна структура...като се начи изцепите с некое сцепи-гЪзово...

Това требе да иде от безбрежните дълбини на народопсихологията с неизчерпаеми запаси от простутия и невежество..щото откъде дойде дървовидната структура свързана с форумното мнение ..и как таа каша беше лепната точно тука не по събджекта...аз некакси се отчаех да разбирам дълбините на народните вълнения и задушевност... беспросветна.....

Тема Re: и казва им: вървете след Мене...нови [re: Nerv]  
Автор IC Roxana (Roxana)
Публикувано01.07.14 00:29

Болезнената жаждата за внимание и неумението да слушаме, да гледаме и да четем другия не е от вчера, нито стана кой знае колко по-драматично болезнена след ФБ и прочие социални мрежи за двукраки рибки.

Свето си живее както му аресва.

Нема нищо болезнено в което. По свето е прекрасно - нема драма, нема изцепки, нема идиоти, нема нещасници, има достатъчно храна, абе прекрасно е.

Драма има само в бълХарието - гладни орица се избиват един друк, крадът се, клеветът се, мразът се, трепът се взаимно, абе тука е драмъта - съгласна съм.

Кога ше проумеете, че драма в нормалността на свето нема. Има я само в тесно число побъркани, заковали се отчаяно в изолация в страната позиционирана върху Балканите.......

Тема Не е леснонови [re: reader]  
Автор nbb (весела)
Публикувано01.07.14 09:45

да бъдеш себе си, нали ?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.