Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:23 12.11.25 
Фен клубове
   >> Индия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Разочарование от индийя ресторантнови  
Автор MEHTA (непознат )
Публикувано10.05.07 23:59

Не искам да пускам това мнение в тема "Кухня", защото не съм убедена, че индийската кухня сама по себе ми е виновна.
Преди три седмици отидох в един индийски ресторант. Беше дяволско скъпо, а порциите много малки, но този факт се преглъща. Това, което не се преглъщаше, беше самата храна.
От начало много се вдъхнових, защото забелязах присъствието на мента навсякъде. Особено ми хареса една напитка - пресечено мляко с много ситно накълцани листенца мента и още подправки.
Но когато пристигнаха ястията - като се започне от салатата и се стигне до последното ..... от нито едното не успях да хапна повече от две хапки. Мисля, че това се дължеше на една много специфична подправка, но не й знам името - зелена, малко прилича на магданоз, но има адски тежък вкус. Не е лютива, нито кисела, а по-скоро задушава със самата си миризма. Бяха поръсили с нея всичко, дори и хлебчетата.
Имате ли си идея какво е било? Аз, както се досещате, не съм навътре в индийската кухня, но ми е интересно.

Тема Re: Разочарование от индийя ресторант [re: MEHTA]  
Автор easeМодератор ()
Публикувано11.05.07 03:39

хехе, това е зелен кориандър.На мен ми е любим и това е една от причините да харесвам индйкста кухня.Те я слагат навсякъде, и почтни няма храна без нея.Не е проблемът в ресторанта.Предполагам са ти сервирали малки порции пикантни яхнии с бял ориз и питки хляб.Така се яде по принцип в Индия.

Тема Re: Разочарование от индийя ресторантнови [re: ease]  
Автор MEHTA (непознат )
Публикувано11.05.07 20:16

Да, че бяха яхнии, яхнии бяха, солидно мазни, с много зелечуци, а хлебчето беше с леща, може би стрита, така пишеше в менюто. Значи ще знам за кориандера. Благодаря.

Тема Re: Разочарование от индийя ресторантнови [re: MEHTA]  
Автор BlackWolf (ловец)
Публикувано12.05.07 13:44

Така ти се пада, като ходиш по такива ресторанти!

Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!

Тема Re: Разочарование от индийя ресторантнови [re: BlackWolf]  
Автор easeМодератор ()
Публикувано12.05.07 18:58

ако дойде в твоя ресторант ще я нахраниш със суров черен дроб, пемикан-сушени плодове объркани с мас и сухо бизонско

да ти кажа...при тоя избор, бих се придържала към индийската кухня, нищо че идва малко мазничка и тежка

Автор BlackWolf (ловец)
Публикувано12.05.07 22:47

А бизоновото месо и всичко, което споменаваш, е удивително леко за стомаха... Нито е мазно (не понасям мазнотии!), нито е тежко. Ял съм сушено бизонско и лосово (джърк) - супер е!
Приятелите ми, които са имали щастие да ядат прясно, казват, че у нас просто няма с какво да се сравни - неподражаем вкус...

Както се казва - real food! А известно е, че истинската храна не расте от земята, а тича на четири крака. Понякога и на два (но без перушина).

Автор easeМодератор ()
Публикувано13.05.07 01:46

в камерата имам бизонска кайма -рещих да купя да видя кво е

тука се продават стйкове бизокско, но е 22 долара за 400 грама, та не ми се купува...ма може да пробвам от любопитство

няма риъл и ънриъл фууд

всичко ецвъпрос на тип тяло и храносмилане и предпочитание

Автор easeМодератор ()
Публикувано13.05.07 01:49

забравих-само не казвай, че пемиканът не е мазен или, че черният дроб е лека храна

то бива фантазии, ама чак толкоз

Автор BlackWolf (ловец)
Публикувано14.05.07 15:09

Пемиканът е мазен, вярно

, ама черният дроб да е тежка храна?... За мен поне не е...

Автор easeМодератор ()
Публикувано14.05.07 19:45

аз съм драйфала от черен дроб и никога не бих яла това отровно нещо, така или иначе

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.