| 

| 

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)

| 
                   Тема
                    | 
                     NECROMANCY 
 | 

|  
| Автор | 
necrossumus (ex mortem) |  
| Публикувано | 13.12.04 01:28 |  
             |  
           | 

абсолютно сигурен съм ,че е абсолютно тъпо и безсмислно това което ще предложа ,но някои неща просто са желани от сърцето и трябва да бъдат пуснати в действие....
 от нескоро ,а това ще да рече отдавна,ми се ще да предложа да се извози клуб Некромантство, в който да се говори за смъртта ,за съзнателната смърт ,за немъртвостта и немъртвите и не само вампири или въркулаци ,а всичко което може да влезе в това деление.
 за всякакъв вид смърт погледната от мистичен ъгъл,може и малко романтичен ,няма лошо.И разбира се философски,на което много държа.
 всъщност като прочета какво съм написал по-горе виждам ,че не само че не е безсмислено и тъпо ами и дори е много разумно и нужно да има такова нещо,защото смъртта е важна ,за човешкото разбиране и най-вече като предел на съзнанието му в един модус на битието ,може  би към друг ,по-сиелн и още по-величав....
 само ще замоля горещо такъв клуб ако се направи да не бъде поставян в директории със някакви доброжелателни и сладникави заглавия ,много моля да бъде поместен в единственото му правилно място -Религия и мистика.
  Jesus dont want me for a sunbeam

|   |  

| 

|  
           | 

за!

какво е смъртта ?

врата, която трябва да отвориш, ако искаш съзнателно да минеш от другата страна ? ако да, тогава изисква усилие. може и да не си съзнателен, тогава щеш не щеш, ще те вкарат, ама няма да разбереш къде отиваш. ако си голям, дебел, със суетни грижи и липса на духовност, трудно ще я отвориш, а и ще боли докато минаваш през вратата, защото е тясна. от другата страна не минават илюзии като догматизъм, материализъм, нещастие... насила, или не, тях трябва да оставиш - инак мъка, мъка. мъка, защото усилието да влезеш ще е постоянно, но голям там не се влиза...

дрънкам :). хармонична мелодия ли е ?

драсни и ти нещо, докато чакаме :) какво става от другата страна ? 

подкрепям, дано има и други на таз вълна.

Редактирано от Люб на 13.12.04 05:52. 

|   |  

| 

|  
           | 

Удивително е колко различни гледища за Смъртта са имали/имат различните култури народи и религий че и самосиндикални личности.Струва си да се опита -мисля че ще бъде интересно.
 Глас ЗА:)
  Carpe Diem!...Carpe Jugulum...
           ...Don't you dare.....

|   |  

| 

|  
           | 

подкрепям  
 макар че има една поговорка: "живите затварят очите на мъртвите, мъртвите затварят очите на живите"
 темата за смъртта ми е любима

може да говорим и за Едгар Алан По, Рембо и много други...

The tragedy of life is that sometimes we get what we want.

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Re: "za" NECROMANCY 
[re: Люб]
 | 

|  
| Автор | 
necrossumus (ex mortem) |  
| Публикувано | 13.12.04 14:36 |  
             |  
           | 

напълно съм съгласен ,този клуб ще е важен с това че ще наведе мисълта ни към този важен и винаги подминаван със страх момент от живота...
 един живот изживян без рефлексия за крайността му и смъртта като врата или както аз обичам да казвам -посвещение на съзнанието в безсмъртие е изгубен ,безсмислен и животински.

|   |  

| 

|  
           | 

о ,да  и ще го направим ,цялостна рефлексия за смъртта ,не само като нещо лошо и болезнено ,а като идея даряваща с мъдрост ,умеещите да я схванат

|   |  

| 

|  
           | 

подкрепям брат некросумус 
 но дано има повече хора, които могат да погледнат отвъд тази наглед странна идея, а после ще си говорим за освежителното действие на смъртта 
  Dharma
 be you a mere mortal or Gautama Buddha

|   |  

| 

|  
           | 

твоя глас Вампирия е много важен  
 тенк ю

|   |  

| 

|  
           | 

скъпият ми брат  Неон ,винаги съм разчитал на теб във всички модуси на битието за разбиране и помощ.
 имаш моите благодарности 

|   |  

| 

|  
           | 

.............дамммммм чудесна идея......и аз съм ЗА!

|   |  
  |   

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
 |  
 |   
 |