Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:20 17.07.25 
Култура и изкуство
   >> Музика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Джендеманови  
Автор Kalinski*** (старо куче)
Публикувано26.01.01 10:28

Чували ли сте ги? Виждали ли сте ги? А... е, друго няма да ви питам дали сте ги правили, но който се чувства задължен, моля, нека сподели, ние ще го прочетем, може би! :))

Тема Еееей здрастинови [re: Kalinski***]  
Автор Oчeзap (член)
Публикувано26.01.01 14:36

Видя кво стана сега.Май само с тебе ще си говорим эа Джендемите.
Любопитна подробност е ,че Ачо Джендема е първия музикант който пее на митинг в зората на демокрацията /парчето е "Свободата брат"/ и май повече не повтаря.Ясно защо.Групата никога не е залитала към модните музикални течения и всичко което са написали като текст и композирали като музика, са го направили с една неприкрита искреност.Всичко в името на рокендрола.

И ако някой си мисли ,че рокендрола е мъртъв нека да отиде на концерт на Джендема.

Обещавам в най-скоро време да ти хвърля някой техен запис.

Тема Хвърли, брат!нови [re: Oчeзap]  
Публикувано26.01.01 15:06

Хареса ми сценичното им поведение не от танцувално-музикантска гледна точка, а заради импровизациите и близостта им с публиката, докато изпълняват песните си, които, казах ти и вчера, са много метафорични, със скрит смисъл, само да има кой да ги мисли.

Тема Как тъйнови [re: Kalinski***]  
Автор Oчeзap (член)
Публикувано26.01.01 15:48

Че те в музикално отношение са си направо жестоки.Тия двамата китаристи Пешето и Боян са 'баси и перфектните.Но трябва да се има предвид, че музиката са я писали Насо и най-вече Ачо. Откакто на Ачо му откраднаха китарата /забравил я на попа или нешо такова/ , а това май не беше преди повече от година - той взе да се изявява само като певец.Техните касети съм ги въртял толкова много пъти и както ти отбеляза -този скрит смисъл дето е закодиран -ме е карал всеки път да ги преоткривам и да си задавам въпроси, въпроси,въпроси...
...айде , че май много се отпеснах.

Я кажи не ти ли се спи щото аз гледам със затворени очи.

Тема уф ма!нови [re: Oчeзap]  
Публикувано26.01.01 16:30

не музикално отношение, а такова СЦЕНИЧНО поведение - не танцуват, не се чекнат, не се движат даже почти въобще, бе разбираш ли? а за музиката и текстовете -даааа, върхът са! ма си неразбрана!

Тема Отг: уф ма!нови [re: Kalinski***]  
Автор Oчeзap (член)
Публикувано26.01.01 16:36

Какво е това "ма"?

Тема ей таканови [re: Oчeзap]  
Публикувано26.01.01 16:38

за разнообразие! не ти ли омръзва понякога да ти викат само бе?

Тема Отг: Еееей здрастинови [re: Oчeзap]  
Автор silmarill (непознат )
Публикувано26.01.01 19:49

Е, хайде - хайде не е чак толкова неизвестен Джендема :-))) Имам у дома "Бялата точка на Европа" с онова възхитително парче "Стара градска" и любимото ми за синият елен. Купих си и "Майор Атанасов", откъдето фаворит ми е "Болница на края на града". Преди време слушах Ангел във иначе скучния Пънч и много се изкефих. Има фенове той, обаче за съжаление нещо намаляват. Просто народа се изнася или се пропива.... кофти работа. А пък малките слушат други работи, уви...

Хайде, поздрави

Тема здрастинови [re: silmarill]  
Автор Oчeзap (член)
Публикувано29.01.01 11:26

Ееее прекрасни парчета.Ако те интересува и новия албум-можеж да си го купиш от галерия "Гая" на ул. "Кра кра"
Нарича се: "Главата ми е гнойна пъпка" и това не е майтап.

Тема Отг: ей таканови [re: Kalinski***]  
Автор Oчeзap (член)
Публикувано29.01.01 11:32

личните,
личните...
съопщения...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.