Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:05 14.07.25 
Култура и изкуство
   >> Музика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема евровизия 2007нови  
Авторkoko (Нерегистриран)
Публикувано03.02.07 22:03

за кой ще гласувате и кой мислите, че ще спечели? Песните ги има на

Тема Мамо, мамо..нови [re: koko]  
Автор Чaeнaтa (тиха церемония)
Публикувано07.02.07 11:07

Не можах да видя живото предаване, обаче майка ми и баща ми бяха изпаднали в шок от чутото и видяното. Говореха за някакво момче, последното, обаче казаха, че пеел добре.
Ето, сега гледам и засега само той става за нещо по мое мнение...

Тема Re: Мамо, мамо..нови [re: Чaeнaтa]  
Автор Cлapтибapтфacт (магратеанец)
Публикувано12.02.07 08:35

Докато ги гледах се чудех да се смея ли, да плача ли... В крайна сметка гледах тъпо.

Последното момче не го помня, но е много вероятно изпълнението му да е по-добро от всички други. Тия хора явно са изперкали - начело с Коцето (казват, че в Медицинска Академия е много трудно - явно някои просто не издържат) и двете грешки на природата Мира и Галя от дует Клизма - звучаха така сякаш им правят клизма, а за вида им трудно могат да се намерят думи. Устата беше малко по-идеен особено с дявола и мацката с горящия задник, но циганката и руския ебаха мамата на пейзажа тотално. Ако руснаците чуят това изпълнение, ще ни обявят война. А ако този междурасов дует отиде на Евровизия, ще се откажа от българското си гражданство - от срам. Песните на Тони Димитрова и Маргарита Хранова бяха изсмукани от пръстите. Срамът за Силвия Кацарова - дъщеря й - кръгла нула, поне едни цици да си беше купила. Единствено двамата с ударните и народната песен имаха някаква смислена идея, но ми се стори леко недовършена. Даже и да отидат на Евровизия, нямат шанс. Но не мисля, че ще ги изберат, тъй като в България се харесват разни Усти и разни циганки (грозни и квичащи).

To ensure ongoing quality of service, your death may be monitored for training purposes.

Редактирано от Cлapтибapтфacт на 12.02.07 08:36.

Тема Re: Мамо, мамо..нови [re: Cлapтибapтфacт]  
Автор madlight (Mr.Touchshriek)
Публикувано13.02.07 14:54

даааа...отдавна не се бях смял толкова.явно от бнт доказаха че няма по лош начин за избиране на песни-чалга рап на руски... и защо на руски???? някои които не е чувал за българия ще помисли че още сме соц страна и говорим на руски,разен тъп и лигав попец - Кариеризма, а както каза маи вече ше им викам Клизма...накратко :) кво беше тва писукане не знам... но имаше и още... тони димитрова да пее на англииски...маргарита хранова можеше да спечели евровизия през 80-та.
И все пак имаше светлина в тунела дуото с народните мотиви деше добро а и имаше едно момиче с клип с някъкъв кон ,добра песничка нещо средно между последните финалистки на евровизия...без финландците де...:) ако някои ми каже как се казваше ще гласувам за нея.
тцтцтц....мъъкаа

Тема Мамо, мамо - 2 частнови [re: madlight]  
Публикувано13.02.07 16:07

Бях написала един дълъг постинг, но ми го делна Дира, та сега пак започвам :)
1. Маргарита Хранова - ако ми обясни защо пее със затворени очи няма да е лошо. И песента й е като за "Мелодия на годината"
2. Тони Д и сие бяха меко казано смешни!

Срам за ушите ми, и то защото са се сбрали от кол и въже, а Димитрова лично аз не я смятах за луузър, но сега изглежда като такава. Не одобрявам самоцелно правене на музика - за собствен кеф само, без да си помислиш - кой си, къде си, в кой век си, в коя година, какво се търси на пазара, развитие имаш ли или не...
3. Каризма ако бяха без Житената Питка, щяха да са една супер уан-мен-група :), т.е. Миро крепи дуета и може мъжете да не го обичат много, но пък моето мнение е +++ за него, мяукането на питката, макар и печена и може би вкусна за окото не е за сцена, но не знам защо няма кой да й го каже!?
4. Стунджи и мацката мисля че определено са направили нещо интересно! И ако могат да го изпълнят чисто технически, интонационно, то ще е супер! Идеята според мен е добра, артистични са и имат индивидуалност.
5. Този на коня не се сещам кой е.
6. Калки сериозно вече се замислям не е ли сектант?!!! Ама този зъбар съвсем изперка! Има една чистота в музиката му, невинност, но това започва да ми прилича на някаква утопия и се плаша дали човека е ок. Мъжът ми се хвана за главата, защото той като не-музикант не оценява труда, а само резултата.
7. Устата и СМ...искали са да направят нещо интересно. Шоу елементи някакви, огньове, но защо не ЧИСТ БЪЛГАРКИ ЕЗИК?! Аз се заблудих и започнах да ги защитавам, че са избрали руския, защото е международен, но после се плеснах по челото, че то можело и на бг. Ок, визия запомняща се, но като цяло нефела.
8. Аксиния. Добре изглежда, а? Има дълги крака, интересен глас, муцунка...сега, песента можеше да е по-добра.
9. Кой остана... О! Мастило! Виктория ако си стегне багажа за Корея няма да е лошо, но да не се връща повече. Ама те съвсем са изтрещели тези хора!!! Слаба певица си е, слаба ще си остане.
10. Последният, моя фаворит, трябва да му се поработи върху стайлинга малко. Да махне тази риза, да го изперчат малко, да го лъснат, защото пее добре момчето, но трябва да е по-пипнат. Аз му харесах тембъра, май песента беше в 9/8, т.е. неравноделен елемент в музиката, хубаво изпълнение.
11. Теди Кацарова - сладникава музиЧка за сладникави момиЧЕНца. Това, че не епяла много добре не й е проблема. Чудя се, това ли е стила й? Несериозно някак..
12. Групата - това вече е комерсиализъм. Събрал си 4-5 гласа, хубави навярно, приличат на Тейк Дет, на ББойз, на Некст 5 и купищата групички за подрастващи девойки и момчетии...Но! Все пак този стил си се харчи, а те са го докарали много добре. Може би не ми допада толкова, защото харесвам по-силна музика, повече мисъл и чувства и това ми е повърхностно.

Както и да е, лесно е да плюем, трудно е да ги направим ние, затова всичките ми коментари нека се четат като съвсем добронамерени и без претенцията, че много разбирам и зная, пък и мога.

Тема Re: Мамо, мамо - 2 частнови [re: Чaeнaтa]  
Автор DlVA_ (непознат )
Публикувано14.02.07 00:01

Доста обстоен коментар за "без претенции"

И на мен ми е мъчно, че отново няма да се класираме за Евровизия
Аз лично познавам един куп 14 годишни деца,които биха сложили в малкия си джоб всички финалисти. Ама явно и тази година не ни било писано да пробием

Тема Re: Мамо, мамо - 2 частнови [re: DlVA_]  
Автор Prison Break Fan (мечиче бях)
Публикувано14.02.07 11:52

По-добре да бяха събрали победителите от "Като лъвовете" ,"Хит минус едно" и други подобни.Щяха да се представят значително по-добре.А не разни уж утвърдени да вият като линейки.
Не само че няма да се класираме, но и рискуваме да станем за смях...

Тема Re: Мамо, мамо - 2 частнови [re: DlVA_]  
Публикувано14.02.07 11:53

Не, имам предвид, че не искам да звуча като някаква кокона, която с вирнат нос оре небесата.
Казвам, че не претендирам да съм с професионално мнение, макар да съм професионален музикант по образование.
Изказах моето виждане за създалата се ситуация с конкурса.

Тук даже не става дума толкова са изпълненията, а за самата музика. Не могат да ме убедят, че няма талантливи музиканти и композитори в нашата страна!

Дали в регламента не бе залегнало изискването песента да е нова, да не е изпълнявана, да е от 2007? Ако е така, то е пълна глупост, защото красивата музика не се ражда със зададен срок и тези, които сядат, за да напишат нещо за Евровизия специално изпадат в ситуация да съчиняват музика целенасочено. Не знам как го правят, не е ли въпрос на настроение, на период, на идея, на мисъл... а те все едно ще шият панталон.

Тема Re: Мамо, мамо - 2 частнови [re: Чaeнaтa]  
Автор Cлapтибapтфacт (магратеанец)
Публикувано14.02.07 12:58

Мисля, че има такова изискване песента да е писана специално за конкурса, но не знам подробности.

To ensure ongoing quality of service, your death may be monitored for training purposes.

Тема Re: евровизия 2007нови [re: koko]  
Автор Eтничecka_бaлkaнka (тукашна)
Публикувано20.02.07 14:19

Песните, които участваха на българския финал на Евровизия са с нищо незабележими и в голямата си част - некадърни. Не гледахте ли обаче финала на конкурса в Гърция миналата година? Същата работа! Всички бяха... смешни. "Лорди" спечелиха, защото хората ги предпочетоха, но мислите ли, че това е наистина много добро парче? Аз - не! Падам си по хард музиката, но песничката на финландците не беше нищо особено.
Това обаче е и самата идея на конкурса - той не е за утвърдени изпълители с по не-знам-колко-си албума и хита зад гърба си. Конкурсът е за млади певци и музиканти. За това не бива да бъдем чак толкова критични към нашите таланти - останалите държави не се представиха с нещо кой знае колко по-добро.
Задължително трябва да бъдем критични обаче към журито - може ли в младежки конкурс да участват разни, попаднали там само от уважение към бабите и дядовците ни - Тони Димитрова, Маргарита Хранова??? И въобще - почти всички, които се класираха за финала са отдавна утвърдени на българската сцена - "Мастило", "Каризма", Коцето от "Медикус" и т.н.

ТОВА НЕ Е КОНКУРС ЗА НАЙ-ДОБРА БЪЛГАРСКА ПЕСЕН! Това е конкурс за прохождащи изпълнители! Да видяхте в Гърция някой над двайсе и... години? Като изключим хърватите, дето явно разбират Евровизия също като нас...

И да, песните на БНТ бяха най-добрите, но и трите парчета са на професионалисти с много години стаж... Аз ще гласувам за някой от тях със сигурност, но не защото одобрявам участието им, а защото ме уплашиха Софи Маринова и Устата. С тая песен на руски, явно са се приготвили някой да им купи конкурса и да впечатляват не-знам-колко-си рускоезични държави да гласуват за тях на европейския финал.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.