|
Тема
|
Мтел въвежда обратно картите Булфон и Бетком /шега
|
|
Автор |
Stefan Pan (М&М) |
Публикувано | 09.05.12 21:13 |
|
...В началото на тази година Софийска вода АД предложи на ВОДА-фон да изкупи всичките им акции, срещу конфиденциално обучение по надписване на сметки. Сделката бе осуетена поради намесата на ЧЕЗ, които обявиха наличие на конфликт на интереси. Енергийният доставчик претендира да е сред лидерите в областта по надписване на сметки и основоположник на тази дейност в България. Мтел с основание оспорва това изказване. Очаква се Комисията за защита на конкуренцията да се произнесе по случая.
------------------------
Слушай беззвучието...
| |
|
че Мтел са шампионите в надписването на сметките. За ЧЕЗ не знам, но Софийска вода не надписва сметки, цифрено. Това че добавят загубите на над 60% от доставените води към цената да доставената до крайния потребител вода си е КРАЖБА (и узаконяване на неправилно ценообразуване), узаконено от...регулатора (забравих му името).
THESE ARE MY PRINCIPLES. AND IF YOU DON'T LIKE THEM, I HAVE OTHERS.
| |
|
Там ми е малко мътна представата. Привърженик съм на свободния пазар и цената е такава, каквато ти обяви продавача... Друг е въпросът, когато продавачът е един, казано по-просто - мръсен монополист.
Все си мисля - жици, тръби, разни такива инфраструктури - не могат ли да будат отделени и да има колкото оператори заявят желание.
Кеф ми чез, кеф ми мез, кеф ми сульо или пульо.
По същия начин и водата.
Щом може нет, телефония и железници, защо да не може и за тия?
Всъщност знам - защото сме в България. Където Осигурителния институт е само един, Здравната каса е само една и правото ти на избор е.. нямаш право на избор.
------------------------
Слушай беззвучието...
| |
|
А, то остава да има 5 ВиК-ата в град и всяко да си слага тръби. Или 5 енргодоставчика и във всеки блок по 5 табла.
Навън се прави по друг начин - мрежата до домовете (ел, воднопреносна, телефонна) са или общински, или частни, но тогава цените са под строг контрол.
Избираш си един от 20-те елдоставчика или една от 7-те ВиК фирми и й плащаш за стоката. Плащаш и такса пренос на държателя на мрежата, която такса е ниска. То и у нас ценообразуването на тока е така - цена на тока + цена на пренос до блока. (И плюс зелена, доставка до дома, пренос ВН, доставка ВН). Само дето тук един монополист ти доставя тока, пренася ти го, че и иска по 0,8 ст./кВт за достъп - не знам какво е това, сигурно закачането за електромера.
Впрочем Бг е подписала директива за конкуренция на доставчиците на ток, т.е. да избираш от кого да купуваш (има над 15 доставчика у нас), но не се прилага. Наскоро от ЕК казаха, че съвсем скоро почва наказателна процедура срещу страната за неприлагането й, т.е. заради задушаване на конкуренцията, по 15000 евро на ден. Но 3-те иззедника са си направили сметката, че им е по-изгодно да запазят монопола и да си плащат гобите.
| |
Тема
|
Re: Едва ли някой оспорва
[re: Cтepн™]
|
|
Автор |
Mopфиyc (Матричар) |
Публикувано | 15.05.12 17:23 |
|
Те ще си пазят монопола - ние ще плащаме глобите (санкциите се изплащат от бюджета).
Все така дране на овцата, която не е виновна с нищо друго освен със самия факт, че е овца.
Welcome to the real world!
| |
|
E aз какво казвам?
------------------------
Слушай беззвучието...
| |
|
|
|
|