|
Тема
|
Мтел ме съди за 70лв, а ми дължи 180лв депозит.
|
|
Автор |
edi (член) |
Публикувано | 13.10.11 20:22 |
|
Здравейте.
Няколко имал ли е подобен проблем ?
Абонат бях на мтел до преди няколко месеца от 1998г.1999 г. за да ми пуснат международен роуминг ми искаха депозит от 150лв (+30лв ддс) за да ми пуснат услугата.
Последната ми фактура към мтел е на стойност 65лв и излезе след като прехвърлих номера си към друг оператор.Съответно аз отказах да е платя, т.к. те ми дължат въпросния депозит от 200лв, който твърдят, че го няма в системата им.
За този депозит имам фактура и касова бележка от 1999г.
Излизат с номера, че тогава дружеството е било мобилтел, а сега е мтел и да си търся парите от мобилтел.
Кажете ми как да постъпя ? Хем те ми дължат пари, хем искат да ме съдят...егати наглите хора!!!
Редактирано от edi на 13.10.11 20:23.
| |
Тема
|
Re: Мтел ме съди за 70лв, а ми дължи 180лв депозит.
[re: edi]
|
|
Автор |
cyg (<>) |
Публикувано | 14.10.11 10:13 |
|
Излизат с номера, че тогава дружеството е било мобилтел, а сега е мтел и да си търся парите от мобилтел.
Много грозна лъжа, дружеството е Мобилтел АД, а Мтел е търговската марка.
Удрям ПИН-а, иска ПУК...Удрям ПУК-а и картата спрЕ!
| |
|
Еди, ако имаш документ за плащането, би трябвало да няма проблеми... остави ми телефона си на ЛС и ще проверя какво се случва.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
The One (избраният) |
Публикувано | 19.10.11 21:25 |
|
Защо не им пишеш едно писмо, в писмен вид заедно с входящ номер, където да им обясниш да решите проблемите в добър дух, както е записано в ОУ на Мобилтел АД, с огромно желание да избегнете съдебните процедури.
А именно, те да ти върнат парите от депозита заедно с ДДС (ДДС на депозит ?!?!) за който ти имаш разписка и касова бележка и след това да им платиш сметката за която те имат факруа.
Така ще е по-лесно и за теб. Ако пък нежелаят, може да подадеш насрещен иск за връщане на депозита. Имай в предвид, че добрата воля от твоя страна, показана в документ, може да ти донесе значителни плюсове в съда.
А ти защо не си изтегли депозита преди да си местиш номера/закриваш договора ?
And the death shall not have dominion!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
checho () |
Публикувано | 21.10.11 21:50 |
|
Мисля че случаят е много по-сложен. Ако например 180лв. е тяхно задължение към тебе, то това задължение е погасено по давност. Доколкото знам има 10 годишна давност на вземанията и ти ако си имал вземане от тях, с изтичането на десетата година вече го нямаш. Трябва да се посъветваш с юрист дали е така.
Освен това може би трябва да видиш дали е уредено в техни ОУ по какъв начин депозитът се възстановява и в какъв срок. Не е нормално едни пари да стоят затворени при тях 11 години и ти да се сетиш на дванадесетата. Трябвало е да си ги поискаш обратно в някакъв разумен срок, може да ти скочат с лихви и обезценки за всичките тези години.Редактирано от checho на 21.10.11 21:52.
| |
Тема
|
Говориш ПЪЛНИ безмислици
[re: checho]
|
|
Автор |
The One (избраният) |
Публикувано | 18.11.11 23:11 |
|
10-години давност. Това да не ти е умишлено убииство ?
Според законите, цитирам по памет, давността е 2 години + полвината от срока.
Е да ти кажа, имах един детски влог, отпреди 20 години за който бях забравил. Онзи ден, банката ми даде паричките, всичките заедно с вноските.
Според мнението ти, банката се е преебала яко, като не се е сетила за давността.
And the death shall not have dominion!
| |
|
Bеer? Mоre?
| |
|
|
|
|