|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
МТел - схема за измами!
|
|
Автор |
monetka (знак на съдбата) |
Публикувано | 10.11.08 21:12 |
|
Може някой да реши, че съм параноичка, но ето ги фактите:
Сключвам договор на мое име за промоционална тарифа - М-Тел комфорт 100 със 100 безплатни минути допълнително за срок от 6 месеца и мес. такса 4,90 лв. Общо 200 безплатни минути към 3 тел. номера в група Семейство и приятели. Сим картата ще ползва член от семейството, който живее в друг град.
Още първата сметка, която получавам е за над 10 пъти по-висока сума от мес. такса, като е говорено само с трите телефона в групата за общо под 200 минути. Оказва се, че любезната сужителка, която ми е предложила да въведе номерата за безплатни разговори е въвела номера на телефона, който аз ползвам, с който най-много е говорено, с една сгрешена цифра.
Отивам да се разберем със същата служителка в офиса и тук започва трагикомедията.
- Не ставало дума за техническа грешка???!
- Най-вероятно аз съм съобщила грешен номер!
- Намесва се друга служителка с репликата "Ами ние затова даваме на клиентитие да си попълват сами номерата". Моето твърдение, че никой нищо не ми е давал да попълвам, а са ме питали устно, остава без отговор.
- Служителката влиза вътре в задна стаичка и след 15 мин. ровене излиза и казва, че не е открила техния екземпляр от договора и за момента нищо не може да се направи.
- Аз питам защо търсят другия екземпляр, като аз нося моя - нали са еднакви? Получавам ехиден отговор - ааа, не, не са еднакви!?! Те щели после да си го намерят и ако се окажело, че грешката е тяхна, да се коригира сметката...?
- Заминавам в командировка и след една седмица в друг град правя справка в друг офис на МТел. Получавам зашеметяваща новина - НЯМАМ КОРЕКЦИЯ НА СМЕТКАТА! "Ама, госпожо, ние имаме много такива случаи, ПРОЦЕДУРАТА НИ Е ТАКАВА, парите ще получите след повече от месец! Междувременно трябвало да си платя сметката /която е все едно за повече от 10 месеца при нормални условия/. Ако не платя, ще изключат номера и известно време няма да се ползва, с което губя отново аз - няма да мога да се възползвам от промоционалните безплатни минути... Научих от познати, че и други са били прецакани по подобен начин.
Всичките тези простотии ме наведоха на мисълта, че грешно въвежданите от служители на МТел номера, никак не са случайни. Клиентите, за разлика от фирмата, нямат никакъв интерес да съобщават грешни номера за да ги товарят с по-високи сметки. Масовостта на тези "случайни грешки", която потвърдиха и самите служители на МТел, е меко казано, странна. При справките, които правих в три различни града, получих подозрително еднакви стандартни отговори, които силно ми напомниха някои тренингови похвати в големите фирми.
Също така бих искала да попитам - защо трябва да кредитирам мощната фирма МТел с десетмесечната такса по договора за тяхна грешка и какво пречи да бъде съставено кредитно известие за корекция на тази грешка в рамките на същия месец, когато е съставена грешната фактура? Що за "процедури" са това и къде тук е лоялността на фирмата към клиентите? Или лоялните трябва да сме само ние?
И още - няма ли най-после да обучат персонала, че двата екземпляра на договора трябва да са АБСОЛЮТНО ИДЕНТИЧНИ? И че клиента първо се пита желае ли да ползва примерно услугите гласова поща, тел. указател и др., наистина да му се дава да попълва номерата, които желае да включи в група и накрая - за преглед и подпис да му се дават И ДВАТА ЕКЗЕМПЛЯРА ОТ ДОГОВОРА С ВСИЧКИТЕ ИМ СТРАНИЦИ, НЕ САМО ПОСЛЕДНАТА?
Редактирано от monetka на 10.11.08 21:19.
| |
Тема
|
Re: МТел - схема за измами!
[re: monetka]
|
|
Автор |
DTMF (ветеран) |
Публикувано | 10.11.08 21:45 |
|
всеки сам си избира мобилния оператор)
| |
Тема
|
[re: DTMF]
|
|
Автор |
Coтko (Apple user) |
Публикувано | 10.11.08 21:59 |
|
Аз съм с такава тарифа за баща ми, но си въведох сам номерата в групата и разминавания нямам.
Think Positive !
| |
Тема
|
[re: Coтko]
|
|
Автор |
monetka (знак на съдбата) |
Публикувано | 11.11.08 08:13 |
|
ми и аз това казвам - не се доверявайте на МТел- те са недобросъвестни и недобронамерени!
Аз можех да си въведа номерата сама и съжалявам, че не го направих, но колко от възрастните, които ползват тази тарифа могат да се справят сами?
Живея близо до техен офис и съм свидетел как почти всеки ден от там изскачат зачервени от гняв граждани със станалите вече нарицателни за фирмата "Мошеници, идиоти"! Направо се подиграват с клиентите, няма ли кой да ги санкционира?
| |
Тема
|
отговор на въпроса кой: Клиента
|
|
Автор |
koзaтa (блееща) |
Публикувано | 11.11.08 08:16 |
|
като не им става абонат. Но Както и по горе са ти написали ти сама си си ги избрала. Е за вбъдеще имаш избора да не ги избираш. Освен това се радвам на твоето мнение тук. Може би ще помогне на други техни потенциални клиенти да не правят тази грешка!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
cyg (<>) |
Публикувано | 11.11.08 08:27 |
|
Оказва се, че любезната служителка, която ми е ПРЕДЛОЖИЛА да въведе номерата за безплатни разговори
При Глобул служителите имат инструкция да отказват такива услуги, но не я спазват и имат същите проблеми.
Удрям ПИН-а, иска ПУК...Удрям ПУК-а и картата спрЕ!
| |
Тема
|
[re: cyg]
|
|
Автор |
Slingshot (непознат
) |
Публикувано | 11.11.08 09:49 |
|
Защо ли изобщо не се учудвам. Бих могъл да ви дам и друг подобен пример за "неволни" грешки от ментелски служителки. Та случая е следния: Преди около три седмици сестра ми реши най-накрая да се отърве от тези мошеници като пренесе всички номера на фирмата си (около 30 карти) към един друг оператор. Ако прочетете в страницата на ментел издаването на сертификата за преносимост трябва да стане за 2 дни след като се платят неустойките и другите задължения. Да, ама не. При т. нар. "български оператор" тази процедура стана за общо цели две седмици. Грешките от страна на ментелските служители бяха общо 6 броя. Да не говорим, че те до тогава си нямаха account manager от страна на ментел и никой не ги потърси да им предложи по-добри условия и т.н. Сега като се преместиха условията са им в пъти по-добри от ментелските и не са на някакъв смотан план който го има в интернет. Освен това цялото тичане по пренасянето го осъществи новият им account manager. Та пази Боже от ментелско обслужване. Дай им по три кожи да свалят и тва е.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Cтepн™ (любопитко) |
Публикувано | 11.11.08 11:17 |
|
Един съвсем прост трик при съмнения е ли вкаран правилния номер от служителя (Сотко, при боксовете няма как да си ги въведеш сам)* - 2 часа след въвеждането - контролен разговор с номер от СиП и после в авт. с-ма - намалени ли са оставащите минути.
* Защото искаше някакво СМС потвърждение, което няма как да получиш на бокс; поради същата причина не можеш автоматично да се регнеш за е-фактура на бокс, трябва да пуснеш мейл на спец. адрес. Обаче пък се оказа,ч е това носи едно голямо предимство - можеш да вкараш всичките си номера на 1 акаунт, което принципно МТел твърдят, че е невъзможно за физ. лице, само за ЮЛ
ПП: И аз нещо да питам - разкарана ли е СМС функционалността от боксовете? Щото боднатия ми Панасоник има СМС функция, но както и да вкарвам СМС-центъра на МТел (088.../9088...) не мога да пратя. Нито да получа
| |
Тема
|
|
|
Автор |
6a6ma (непознат) |
Публикувано | 11.11.08 13:29 |
|
А повече от 1 минута ли отнема, за да се проверят номерата в група през автоматичните менюта и на трите оператора?
Като се повъртиш малко и видиш, че гъза ти е отзад, ще си седнеш на него.
| |
|
кой е другият оператор?
------------------------
Слушай беззвучието...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|