|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Група
|
|
Автор |
ha! (дрисльо) |
Публикувано | 06.03.10 00:25 |
|
Малко нескопосано, но ще опитам да опиша ситуация.
Фирма, с мтелски номера в група. Фирмата се рои, отделилите се, си вземат номерата в тяхна си група, плащат си сметките, получават си фактурите.
Сега има съобщение, че ще им закрият номерата, защото някои номера от старата група имат неплатени сметки. Е, аджеба, нали вече не са в нея група?!? Не разбирам по каква логика фирма Игрек, да зависи от делата на фирма Хикс.
Върти ми се мисълта, че някоя мила красавица в някой Мтелски офис е демонстрирала разсъждения, но... търся решение и то бързо решение.
прекрасна, ужасна - все тая, резултатът е съсипващ
| |
Тема
|
Re: Група
[re: ha!]
|
|
Автор |
Cтepн™ (любопитко) |
Публикувано | 06.03.10 10:07 |
|
Зависи как е създадена групата.
Ако всички карти са на едно (юридическо) лице, то неизпълнение на задълженията на 1 или повече карти в групата може да доведе до спиране на всички.
Ако всяка карта е собственост на отделно физ. лице, всеки отговаря само за себе си и спират отделни, прегрешили карти.
В първият случай отстъпките са по-големи и има повече благинки, но и груповата отговорност е по-голяма. А и отделния собственик на карта няма пълните права в/у нея.
Във вторият - отстъпките са по-малки, но отговорността е лична и всеки може да прави каквото иска с картата си, дори да я портира или закрива. Не съм съвсем сигурен, но извън семейните групи, никой от другите оператори не предлага такъв вид групови отстъпки по някакъв браншови или друг признак за физически собственици на карти.
| |
Тема
|
Re: Група
[re: Cтepн™]
|
|
Автор |
ha! (дрисльо) |
Публикувано | 06.03.10 12:18 |
|
Първоначалната група е разделена на малки групички, собственост на други юридически лица. Мислех, че съм го обяснила.
| |
|
Декларацията за смяна на потребител съдържа клауза, в която е упоменато, че новият собственик е потърпевш, ако старият собственик на номера не изплати задълженията си по същия.
Have no fear of perfection. You'll never reach it.
| |
|
Моля те, цитирай.
| |
|
новият собственик е портърпевш, ако старият не изплаща задълженията си...
Щото е по-трудно задълженията да се търсят по съдебен ред, вместо да изнудиш новия собственик със спиране на телефона. Умно.
------------------------
Слушай беззвучието...
| |
|
Колегата се е объркАл.
Вероятно случаят е:
11. (Изм. съгласувано с Решение № 319/02.03.2007 г. на КРС) В случай, че абонатът предостави за ползване от друго лице-потребител регистрирани на негово име номера от една от мрежите по сключен Договор за услуги с Мобилтел, абонатът остава титуляр на правата и задълженията, произтичащи от договора за услуги.
При обикновена смяна на потребител се изисква изчистване на сметката, камо ли за група.
| |
Тема
|
Re: Хехееее, тарикати
[re: Cтepн™]
|
|
Автор |
ha! (дрисльо) |
Публикувано | 07.03.10 23:24 |
|
Ако абонатът предостави... как фактура ща идва на името на новата фирма?
Казвам, че, примерно от група 100 номера, на фирма Хикс, 20 номера отиват у фирма Игрек, 15 у фирма Зет... Тези от Игрек и Зет си получават фактури на съответните фирми и си плащат... Обаче, се получава съобщение, че ще спрат телефоните, защото някой си от Хикс не си бил платил.....
Какво правим?
Моля дайте ми целия текст за да се ориентирам, така цитирайки ми на парче точки и членове ме обърквате. Благодаря.
| |
Тема
|
[re: ha!]
|
|
Автор |
fen ® (майстора) |
Публикувано | 07.03.10 23:34 |
|
ако фирмите не са свързани помежду си към МТЕЛ,значи не трябва да зависи договора на едната от този на другата
| |
Тема
|
[re: fen ®]
|
|
Автор |
ha! (дрисльо) |
Публикувано | 08.03.10 00:06 |
|
Поясни, моля те.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|