|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
ценова политика на ментел
|
|
| Автор |
Joe Black (twisted) |
| Публикувано | 09.02.10 23:29 |
|
|
Здравейте,
Би ли могъл някой да ми обясни на какво се дължи отвратителната ценова политика на МЕНТЕЛ?
Онзи ден се връщам от чужбина и имах намерение да си направя абонамент за Блекбери. Планове много, устройства също. Една какичка ми предложи да съм бил взел на апарат на лизинг за 2 години, като задължителното условие е да съм на план Unlimited дето е към 40 лв. на месец. И всичко това за 2 години. Ебаси. В белите страни ако подпиша такъв договор за 2 години, не само, че ще ми дадат апарата безплатно (какъвто и да е той), ами сигурно и свирка ще ми направят. А тук - да плащам като луд 2 години за нещо дето не използвам (ако някой ми направи повече от 10-20 МБ от поща да ми се обади), но и 800 лв. за апарат да дам.
Същото е положението с разни други оферти -- сключваш договор за 1/2 години, мизерниците ти намалят цената с 30-40 лв. Смешна, българска работа.
В крайна сметка, Виваком имат готини планове + трафик, всичко това се прехвърля и за следващ месец, перфектно. Тва нещо + Моторола Майлстон пасва идеално.
| |
|
|
|
Жалка работа са си офертите за телефони и при 3-те оператора. Ето един произволен пример от Виваком:
И за сравнение най-ниската цена, на която може да се намери на свободна продажба:
На практика най-евтиният вариант във Виваком ти е с 50 лв по-евтин, отколкото на свободна продажба - което за телефон от над 500 лв е смешно. А в същото време с 2-годишен договор дори има по-високи цени на места, отколкото може да се намери на свободна продажба.
| |
|
Тема
|
Re: ценова политика на ментел
[re: Joe Black]
|
|
| Автор |
Coтko (Apple user) |
| Публикувано | 10.02.10 11:27 |
|
|
Виваком нямат Блекбери услуга.
Аз съм с BlackBerry Basic и съм доволен. Договора е едногодишен.
Апарат си купих на старо за 80лв (BB Pearl) и всичко е ок.
Някой ден може би ще взема но лизинг, но не виждам необходимост за момента.
Подписах с Mtel не само защото ми харесват , а и заради не закръглянето на 100kb за старт , както е при Globul.
Think Positive !
| |
|
Тема
|
[re: Coтko]
|
|
| Автор |
cyg (<>) |
| Публикувано | 10.02.10 13:16 |
|
|
Joe Black :Би ли могъл някой да ми обясни на какво се дължи отвратителната ценова политика на МЕНТЕЛ?
Имаш крава, пиеш мляко, имаш мно-ого клиенти - доиш ги докрай ;)
Coтko: заради не закръглянето на 100kb за старт , както е при Globul
Нещо си в грешка, специално за BlackBerry-услугата:
Тарифирането е на МВ с точност до КВ. 1 МВ = 1024 КВ и минимално първоначално таксуване от 1 KB.
Удрям ПИН-а, иска ПУК...Удрям ПУК-а и картата спрЕ!
Редактирано от cyg на 10.02.10 13:20.
| |
|
Тема
|
[re: cyg]
|
|
| Автор |
Coтko (Apple user) |
| Публикувано | 10.02.10 14:22 |
|
|
Явно Глобул напредва :) но има какво още да се направи тук:
Глобул:
"Цената е за трафик през BlackBerry APN. Таксуването при трафик през APN globul или intenet.globul.bg след изчерпване на включените MB ще се извършва на цена от 2.40лв/MB."
И Мтел:
Цена на 1 MB над лимита 0,60лв.
Think Positive !
| |
|
|
|
Защото имат достатъчно клиенти/приходи. При това - явно устойчиви.
Така не им се налага да отстъпват във войната с клиента.
------------------------
Слушай беззвучието...
| |
|
|
|
за апарати е пълен ташак. Нещо такова е и на Мтел.
Както съм казвал и преди - най-добра политика имат Глобул чрез партньора си Германос.
------------------------
Слушай беззвучието...
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
cyg (<>) |
| Публикувано | 12.02.10 19:00 |
|
|
но има какво още да се направи
Ами прави се, 100 МБ с BLACKBERRY PLUS. С тази тарифа услугата BLACKBERRY ти излиза 3,60 лв.
| |
|
Тема
|
[re: cyg]
|
|
| Автор |
Coтko (Apple user) |
| Публикувано | 14.02.10 17:10 |
|
|
Изискването за покупка на апарат от тях не ми харесва...
"За да се възползвате от специалните BlackBerry Plus тарифи е необходимо да закупите BlackBerry апарат от GLOBUL. За целта разгледайте нашите изключително атрактивни оферти за BlackBerry апарати."
Think Positive !
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
cyg (<>) |
| Публикувано | 19.02.10 08:40 |
|
|
Изискването за покупка на апарат от тях не ми харесва...
Не всички ползват телефон на старо.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|