|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
За регистрациите
|
|
Автор |
bira_more (бира) |
Публикувано | 16.10.09 18:50 |
|
Регистрирах си предплатената карта.
В бланката имаше един много гаден текс - МТел ме караше да се съглася да ме заливат с отвратителен гаден СПАМ - реклама на всякакви боклуци.
Като ми обясняваха че в бъдеще можело да се откажа да бъда облъчван от директния им маркетинг.
Е аз изрично дописах че не желая данните ми да бъдат ползвани нито от директния нито от индиректния им маркетинг.
Кога ли на МТел им е дремело за желанията на клиента. Реагираха на момента - вчера попълних бланката, днес вече почнаха да ме облъчват да участвам в някаква пирамида.
Чудя се какъв точно скандал трябва да им спретна та да имам поне минимален шанс да се оттърва отново от рекламите им.
Преди няколко месеца бяха дали чалъм за отказ от СПАМ. И аз го използвах, и наистина няколко месеца не ме бяха облъчвали.
Bеer? Mоre?
| |
|
Ти за един рекламен СМС от Вивател орева целия свят, а сега нещо гледам си се кротнал... Я им разкатай майката М-Телска! Аре де, реви, РЕВИ, РЕВИИИИИИ... ама 100 теми искам да пуснеш!
Прекомерната употреба на LINUX, води до пристрастяване... към WINDOWS !!!
| |
Тема
|
Re: За регистрациите
[re: bira_more]
|
|
Автор |
741 (ветеринар) |
Публикувано | 17.10.09 10:39 |
|
Съмнявам се дописаното от теб да ти предотврати спама, понеже служителят след това едва ли има възможност да го отбележи на екрана като вкарва останалите данни в компютъра. Полза от него може да има само ако се стигне до комисията за защита на лични данни или до съд. По-скоро е трябвало веднага да поискаш да си оттеглиш съгласието, колкото и идиотско да изглежда отстрани.
Впрочем, виваком и глобул имат същото в техните регистрационни форми. Даже при глобул изречението е едно към едно с това на мтел, до запетайките. Все едно един от друг са преписвали.
| |
|
В бланката имаше един много гаден текс - МТел ме караше да се съглася да ме заливат с отвратителен гаден СПАМ - реклама на всякакви боклуци.
Това как е оформено? С чекбокс, който трябва да маркираш или като дефинитивно изписан текст?
А бланката не е договор и дописаното от теб е без правно значение.
А може ли някъде из ОУ за Примите да е записано, че операторът има право да праща рекламни съобщения по свое усмотрение? Щото към моите постпейд карти, за 10 год. досега, да съм получавал по 1-2 предложения за включване в игра или кампания на всеки 2-3 години. И като оставя СМС-а без отговор се приключва с Мерцедесите или каквито там автомобили са предлагали. Даже сега вече месец Ники Кънчев раздава едни хилядарки, а мен още не са ме поканили да се включа...освен по 10 пъти на ден по телевизиите.
Редактирано от Cтepн™ на 17.10.09 11:52.
| |
|
С дербни букви най-отдолу. Обясняват няколко неща - че аз се съгласявам да ми дават данните на полицията при съдебно разпореждане (като че ли има нужда от мое съгласие в подобен случай)..... и че се съгласявам данните ми да бъдат ползвани от директния им маркетинг, с правото на следващ отказ...
Все пак се подписвам.
Е ще мина през някой офис на МТел да им загубя време и ще видим.
Bеer? Mоre?
| |
Тема
|
[re: 741]
|
|
Автор |
bira_more (бира) |
Публикувано | 18.10.09 18:49 |
|
Във вивател ми въведоха те данните, и не съм подписвал нищо.
Bеer? Mоre?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
cyg (<>) |
Публикувано | 18.10.09 18:56 |
|
като че ли има нужда от мое съгласие в подобен случай
Разбира се, ако не си съгласен - не подписваш и оставаш без карта след Нова Година.
Удрям ПИН-а, иска ПУК...Удрям ПУК-а и картата спрЕ!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
741 (ветеринар) |
Публикувано | 18.10.09 19:05 |
|
На пише, че трябва да се подпишеш. Компютърът няма как да знае, че не си подписал и предполагам ще те оспамят на общо основание.
На който му е интересно, формите и на трите оператора:
| |
Тема
|
[re: 741]
|
|
Автор |
bira_more (бира) |
Публикувано | 18.10.09 21:06 |
|
предполагам ще те оспамят на общо основание.
Bеer? Mоre?
| |
Тема
|
[re: cyg]
|
|
Автор |
bira_more (бира) |
Публикувано | 18.10.09 21:07 |
|
Имах предвид че съдебното разпореждане е за това съдебно разпореждане, защото не се интересува от твоето съгласие.
Bеer? Mоre?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|