Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:47 13.07.25 
Мобилни оператори
   >> МТел
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Галактика - малка фирма (до 10 карти)нови  
Автор Mopфиyc (Матричар)
Публикувано29.05.09 10:48

Предимства и недостатъци спрямо другите оператори?

Глупости моля не ми пишете, ежедневните тиради също - вече ги знам на изуст.

Welcome to the real world!

Тема Re: Галактика - малка фирма (до 10 карти) [re: Mopфиyc]  
Автор Bolbi (непознат )
Публикувано29.05.09 16:57

Фирмата в която работя е на Мтел Галактика - най-голямото предимство е, че с всички, които имат фирмен мтелски номер говориш на по-ниска цена - при нас това са почти всички служебни разговори. Друг плюс е, че имаш много минути към групата и 1 ст./мин. след като ги изговориш. Има и минути към всички мрежи, но те са сравнително малко за по-активно говорене. Мисля, че при сметки над 500 лв. на месец от Мтел правят и допълнителни отстъпки.
Минус е, че таксуването ти е на 60 сек. и че разговорите в мрежата на мтел (без фирмените абонати) са изравнени като цена с цената към другите оператори.

Редактирано от Bolbi на 29.05.09 16:58.

Тема Re: Галактика - малка фирма (до 10 карти)нови [re: Bolbi]  
Автор Slingshot (непознат )
Публикувано29.05.09 17:09

Aми аз го мисля така: (За Глобул)
Правят се всички карти 2в1. Едната линия на 6лв. такса само за разговори в групата, а другата на 30лв. такса с 300мин. само за разговори извън групата.

При това положение за 10 карти получаваме:
за 360лв. имаме общо 3000мин. за национални разговори и неограничено време за разговори в група.

Цени без ДДС при 1год. договор.

(За Вива)
При такса 46лв. имаме 360мин. национални и неограничени в група.

за 460лв. имаме общо 3600мин. за национални разговори и неограничено време за разговори в група.

Цени без ДДС при 1год. договор.

(За Ментел)

При такса 69лв. имаме 300мин. за национални и 1000мин в група.

за 690лв. имаме общо 3000мин. за национални разговори и 10000 мин. за разговори в група.

Цени без ДДС при 2год. договор. При едногодишен договор искат още пари.

Ами ако не се вълнуваме особено от разговорите в групата (Защото там условията са почти еднакви) на мен Глобулската оферта ми се вижда най добра.
Ясно се вижда, че любимата ми фирма Ментел иска почти два пъти повече в сравнение с другите (Включително и два пъти по-дълъг срок на договора)

Тема Re: Галактика - малка фирма (до 10 карти)нови [re: Slingshot]  
Автор StefanPan (М&М)
Публикувано30.05.09 01:02

Мтел иска "два пъти" повече, защото все още използва инерцията, както БСП пенсионерите.
Лека полека нещата ще се променят - идват нови активни поколения, които нямат набраната инерция от времето, когато Мтел беше единствената възможна партия.

------------------------
Слушай беззвучието...

Тема Re: Галактика - малка фирма (до 10 карти)нови [re: StefanPan]  
Автор fen ® (майстора)
Публикувано30.05.09 10:25

Ама ако се съди по резултатите от преносимостта,май и "новите активни поколения" се пускат по пенсионерската инерция

Тема Re: Галактика - малка фирма (до 10 карти)нови [re: Mopфиyc]  
Автор motek (ombre)
Публикувано30.05.09 10:47

За 10 карти на фирмен потребител би могло да се предложи индивидуална оферта, която да "стъпва" на тарифни планове " Галактика ". За целта е достатъчно да се изяви желание на *88.

Тема Re: Галактика - малка фирма (до 10 карти)нови [re: fen ®]  
Автор Cтepн™ (любопитко)
Публикувано30.05.09 11:23

Гледайки тези "нови активни поколения" - имам предвид щерките си, то за тях говоренето и СМС-ите вече са даденост и си търсят допълнителни услуги от оператора. Кои ползват, кои-не, но са свикнали да им се предоставя много.
Виж сега колко и какви услуги предлага

, и .
Разбира се без стандартните - планове за разговори, предплатени, роуминг, СМС,ММС.

Колкото за преносимостта и сегашното статукво, то аз прочетох малко и из трите клуба заради търсенето на най-изгодна оферта за предплатен трафик и без да съм проверявал по сайтовете, само на базата на постовете, също се зачудих - във Вивател са най-гласовити и почти за всеки пост навират наглед наистина по-изгодните разговори...за жълти стотинки по света, към всички мрежи и т.н. Да речем младите не се интересуват от такива подробности като "по-евтино", но например моето поколение (средното) би трябвало да направи опашки пред офисите им - заплатите не са кой знае колко високи, издържат се тийнейджъри или студенти, дом, кола и т.н. Т.е. едно намаление на поне сметките за телефон наполовина си е добре дошло. Обаче нъц, ползват си хората МТел и Глобул и хич не се трогват от прокламираната евтинийка.
Ей това продължава да ме учудва. Имам някаква подготовка по психология и имам обяснения, но ми се струват мижави и изсмукани. Нещо друго ще да е, ама не го виждам.
Стефчо казва, че това е по инерция...инерция, инерция, ама когато я следваш с джоба си...забрави. Който плаща си прави сметката - затова и по-горе наблегнах на средното (най-активното) поколение.
В мненията на ДТМФ прозира, че смята българите за масово прости - то не е съвсем невярно...неграмотността и простотията почнаха много да ходят по тези земи, ама пак щом опре до плащане от джоба си и най-простия почва да мисли.
Та продължавам да чакам адекватно обяснение на феномена - масово се оплакваме, че всичко е скъпо, че ни дерат, а когато някой ни предлага супер евтино (приемам, че в клуба на Вивател не послъгват и наистина цените са толкова мижави), вероятно и със задоволително качество - дърпаме се. Не визирам себе си или 10-20-100 човека, а масата потребители.

Тема Re: Галактика - малка фирма (до 10 карти)нови [re: Cтepн™]  
Автор pegasus® (:))
Публикувано30.05.09 15:43

Ами защото едните казват - "Почти всичките ми познати са на МТел и на Вива или Глобул би ми излязло по-скъпо. Ще се задоволя с безплатните минути към 12-тината ми номера". Такъв тип потребители говорят по принцип ежедневно с не повече от 10-тина номера и това ги задоволява напълно, но силно се ограничават когато трябва да звъннат на някой от Глобул или Вивател .
Вторият тип потребители имат карти и на трите оператора и звънят от тях до собствените им мрежи без притеснения и ограничения и оптимизират максимално сметките си.
Та затова преносимоста няма кой знае какво значение...

Тема Re: Галактика - малка фирма (до 10 карти)нови [re: pegasus®]  
Автор fen ® (майстора)
Публикувано30.05.09 16:40

Имах предвид ,че макар и малка, преносимостта е в полза на Мтел (а се очакваше обратното).
Което говори,че недоволните от Глобул и Вивател(вземайки предвид всички причини - цени,обслужване....) са повече отколкото недоволните от Мтел

Тема Re: Галактика - малка фирма (до 10 карти)нови [re: fen ®]  
Автор StefanPan (М&М)
Публикувано30.05.09 19:20

Дали?
Успокоявайте неспокойните си души с лъжовни интерпретации на цифри.

------------------------
Слушай беззвучието...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.