|
|
|
Тема
|
SMS през сайт ... зависимости
|
|
| Автор |
peipal (непознат
) |
| Публикувано | 11.10.08 01:18 |
|
|
Замислям се, дали има зависимост между IP-то от което влизаш в сайта на мТел изпращайки СМС и номера, който се изписва на получателя - 18ххх .
И въобще, добре би било човек да е наясно кой му изпраща СМС ....
| |
|
|
|
номера, който се изписва на получателя - 18ххх е обвързан с името на потребтеля изпращаш SMS-а.
Казано по друг начин: ako peipal праща SMS-и през сайта към различни мтел номера, използвайки различни компютри и различни IP-та, то различните получатели на SMS-ите ще ги получават от един и същ 18ххх номер.
Аз съм си вкарал 18ххх номерата в телефонния указател и SMS-ите ми идват надписани - от Иванчо, от Марийка и т.н.
| |
|
Тема
|
Re: SMS през сайт ... зависимости
[re: нaблюдaвaщ]
|
|
| Автор |
peipal (непознат
) |
| Публикувано | 11.10.08 18:40 |
|
|
А колко по добре би било номера е обвързан с IP, предвид - че няма никакво ограничение да си се регистрираш колкото си пъти искаш в сайта ....
| |
|
Тема
|
[re: peipal]
|
|
| Автор |
dnk_27 (непознат
) |
| Публикувано | 14.10.08 12:10 |
|
|
От една и съща регистрация в смс-страницата на Мтел към различните номера смс-ите се получават с различни изходящи номера-188ххххх,но към един номер винаги идентификацията е една и съща.Това може лесно да го проверите като по едно и също време изпратите смс към Вашия номер и номерата на хора около Вас.Всеки телефон ще получи смс-а от различен номер 188хххххх,но към един номер изпратените смс-и в различни дни ще бъдат от един и същи номер 188хххххх и можете да го вкарате в тел.си указател.Дали може да се идентифицира компютъра,от който се изпраща смс-а-това вече не знам.
| |
|
|
|
Не е точно така - след 30 дни неизползване на номера, той може да се смени.
Лични наблюдения
Животът е прекалено важен, за да говорим сериозно за него
| |
|
Тема
|
[re: нaблюдaвaщ]
|
|
| Автор |
DTMF (ветеран) |
| Публикувано | 18.10.08 00:51 |
|
|
а защо да се пращат през разни сайтове след като от телефона струват само 1 стотинка
| |
|
Тема
|
[re: DTMF]
|
|
| Автор |
нaблюдaвaщ () |
| Публикувано | 18.10.08 17:08 |
|
|
Пращат се през разни сайтове защото от телефона струват 1 стотинка.
Иначе аз не пращам SMS-и защото... ама това вече е съвсем друга тема.
| |
|
|
|
|