|
Тема
|
Mtel vryzka s UK
|
|
Автор | Jivko Pivko (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.01.07 05:29 |
|
Zdraveite na vsichki. Ot nqkolko meseca sym v Obedinenoto Kralstvo i otskoro se poqvi problema s vrazkata mi ot i kam Mtel. Minalata godina po vreme na prestoq mi ne sam imal nikakvi problem s nikoi ot nashite operatori, tazi godina sashto no ot okolo mesec e nevazmojno da poluchavam sms-i ot Mtel sashto taka pochti nevazmojno da se svarja mtelski nomer. Obajdah se na tukashniq mi operator(o2) kazaha mi che problema ne moje da e pri tqh. Oshte po interesno e che sms-ite koito mi prashtat ot Bulgaria bivat liubezno taksuvani ot mtel , osven tova i kato nabiram ot tuk mi se taksuvat minutkite dori i da ne moga da se svarja. Pisah im v saita, mtelci kazaha mi che imali problemi i gi opravqt Chudq se dali nqkoi ot vas ima podoben problem i dali skoro shte se opravi situaciqta. Men lichno me samnqva che pravqt ciganiiki nali stanaha partiq s Vodafone i sega si podlivat voda edin drug dano da ne e taka i problema da e bil prosto tehnicheskii nai vajnoto da bade razreshen v nai skoro vreme
Pozdravi!
| |
|
Здравей, предполагам че си си купил тамошна SIM карта, а не си в роуминг с МТел-ска;
Най-вероятната причина да не можеш да получаваш SMS-и от MTел е блокирането им от страна на О2. Изпратени SMS-и (независимо дали са доставени или не на крайния recipient) се таксуват при приемането им в SMS центъра (на МТел);
Това че ти таксуват и времето преди отсрещната страна да е вдигнала телефона, означава че разговора ти минава през бъгава VoIP апаратура, използвана някъде (по международната най-често) линия между двата оператора.
Всичко това може да провериш като си купиш prepaid SIM на някой от другите оператори в uk. Операторите от информация на О2 са те пратили за зелен хайвер (сигурно те обслужват outsource-нати индийци които говорят заучени фрази)
Понастоящем бултериер
| |
Тема
|
Re: Mtel vryzka s UK
[re: citronbg]
|
|
Автор | Jivko Pivko (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.01.07 23:36 |
|
Mersi mnogo za informaciqta priqtel nadqvam se v nai skoro vreme problema da go reshat . Ne moga da si pozvolq da mina na druga karta zashtoto o2 predlagat nai evtinite razgovori s iztochna Evropa i sa masovo polzvani ot bulgarite tuka. Ako nqkoi ima dopalnitelna informaciq shte sam mu mnogo blagodaren za kratko mnenie po vaprosa.
Pozdravi!
| |
|
Поразпитай за карти за VOIP. Обикновено ги продават по магазините за цигари и за вестници, мисля. Не съм бил скоро по английско, но преди най-евтиният начин за връзка с България беше чрез такива карти. Не вярвам мобилен оператор да успее да падне под или дори наравно с цената на разговор от такива карти.
Успех!
| |
|
|
|
|