|
Тема
|
DUAL SIM адаптер-впечатления???
|
|
Автор |
Kurti_vleze (перде) |
Публикувано | 02.01.07 20:46 |
|
Извинявам се,че пускам тази тема тук,но ми се струва че именно тук има много компетентни хора,които биха ми помогнали със съвет.
Някой ползвал ли е такова устройство от типа 2 сим карти в 1.Ако има потребитли запознати с него нека споделят впечатленията си-откъде са го купили,на каква цена,работи ли нормално устройството,от кое поколение е точно,изтощава ли с епо бързо батерията снего,има ли софтуерни проблеми(от типа забиване на телефона) и работи ли с всички видове карти на различните оператори.Въпросите станаха много,но имам намерение да си вземам такова устройство и малко помощ няма да ми е излишна.Моля само хора,които има какво да кажат само те да пишат.От флудаджии нямам нужда.Предварително благодаря на отзовалите се
| |
|
Преди около година си взех едно такова адаптерче от някакъв магазин в Илиенци. Възможно най-примитивен модел - във формата на капак за нокиа 3310 с ръчно превключване между картите чрез ключе.
Не съм забелязал батерията да се изтощава по-бързо с него, но пък за сметка на това с някои сим карти прави проблеми. Например, с много стара мтелска карта на договор работи супер, но с нова прима понякога телефонът се сърди, че няма сим карта. Зависи от покритието май, явно самото излъчване на телефона внася смущения в лентовия кабел на адаптера. Въпреки това може да се използва с достатъчна надеждност.
Иначе по принцип по-новите поколения адаптерче имат разни екстри като превключване от сим менюто в телефона и т.н. Всичко зависи и от това какъв телефон ползваш. Например, за повечето адаптерчета си казват, че работят с телефони със софтуер преди някаква дата. Аз лично бих пробвал с конкретния телефон и карта, преди да купя.
| |
|
Аз като сключвах договор с един друг оператор също мислех да си взема такова устройство, за да си спестя ходенето с два телефона. В крайна сметка си купих нов телефон и си оставих стария. Постепенно се свиква да имаш две машинки по джобовете си. Има и едно важно предимство - ако батерията на единия ти падне - винаги под ръка имаш втори телефон
| |
|
Благодаря ти,Стефане.Много добър отговор.Доколкото разбрах като цяло си доволен от адаптерчето.
Ако има някой с адаптор от ново поколение(със смяна на сим картата от стк-менюто на телефона) нека да сподели впечатленията си от него и да отговори на въпросите,които поставих в първия си пост.
А колкото до препоръките за 2-ри телфон ще кажа,че ако имах намерение да мъкна още един телефон с мен нямаше въобще да пускам тая тема!
| |
|
Аз също се интересувам от такова устройство, ако ти или някой форумец знае откъде да го купя в България - да каже, може и на ЛС.
Иначе офертата на http://www.duosim.com/ ми харесва, но да изпратя пари на някакъв Малайзийски магазин, който дори не поддържа кредитни карти ... Засега не ща :)
Забележка: копиращото устройство от duosim 99% няма да работи с никоя СИМ карта в БГ от последните 2-3 години.
| |
|
Можеш да си го купиш в Бг много лесно.Просто напиши Dual Sim в Google и избери да търси в Бг страници.Ще ти излязат стотици обяви за продажба на това устройство от един и същи човек-Posdata,само дето аз му нямам доверие на този човек.Иначе в Сф го продават в зала Универсиада.
| |
|
|
|
|