Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:34 02.11.25 
Мобилни оператори
   >> МТел
*Кратък преглед

Тема 3Gнови  
Автор moDem ()
Публикувано14.12.06 11:39

Преди няколко дена си купих 3G телефон S E K600i платих си абонамента за ливе пакет и за нова телевизия и реших да почна да гледам прехвалената почти безполезна мобилна телевизия. Опитите ми за гледане на телевизия в сграда се оказват безуспешни. Вчера не можах да гледам във военния клуб в софия. Обадих се на *88 и те ми казаха че телевизията сече ине се гледа или заради телефона или заради претоварване на мрежата. Телефона е купен от тях. Те от мтел непрекъснато говорят за качество на услугите а дефакто го няма никакво. Има ли някой друг същите проблеми. Някой може ли да гледа мобилна телевизия в движение?

Тема Re: 3Gнови [re: moDem]  
Автор DTMF (член)
Публикувано14.12.06 12:59

При мен включените 3 тв-та се гледат нормално, по едно време се бях абонирал за новините на БТВ ,които бяха винаги нещо бъгави,пък даже не са онлайн, след около 10-тата секунда всичко ставаше на квадратчета и даже звука не се разбираше

Тема Re: 3G [re: DTMF]  
Автор moDem ()
Публикувано14.12.06 13:34

а какъв е телефона ти?

Автор RRcommunication (Gonzo:Matrix)
Публикувано14.12.06 14:02

Относно Vodafone LIVE! ми се струва, че Мобилтел попаднаха в капана на GloBul, отговаряйки прибързано на техния I-mode с представянето на не съвсем готова услуга, в beta-стадий. Но нищо не пречи на Мобилтел да качат едно съобщение на сайта си, че услугата е release candidate, beta или нещо подобно, това ще е коректно към клиентите, които няма да очакват моментално идеално качество. Услугата бе очаквана с голям интерес, но проблеми при старта на VL, без да бъде упоменато поне едно RC или Beta доведоха до клиентско недоверие и недоволство, а това е грешка за всяка компания... Доста време след старта все още много модели апарати имат проблеми с енкодинга. От *88, както и от техническия съпорт на 1010 уверяват, че скоро всичко ще е наред... Не е възможно съвременен модел, внесен официално и локализиран за България апарат да няма проблеми с енкодинга в български и известни световни сайтове, а само тук във VL да не може да се прочете каквото и да било... Ето защо компанията само ще намали негативите, добавяйки инфото за VL че услугата е бета... А от 3G мрежата още е рано да очакваме чудеса, действа се по въпроса за покритие и капацитет (докато не оправят второто, ще има проблеми...и високи "стоп" цени). Стискаме палци на инженерния и софтуерния екип да подобрят услугата!

Автор Terko (непознат)
Публикувано14.12.06 15:01

О, и ти си бил вчера на Мост :)
И аз съм с такъв телефон и аз усетих, че това да се гледа мобилна телевизия с Мтел е почти невъзможно. Квадратчета, квадратчета, размазване на образа... Мога да ти кажа кога се гледа телевизия нормално без прекъсване. Рано сутрин, примерно към 5-6 сутринта или вечерта след 23 часа. Само тогава не прекъсва. Което ме навежда на мисълта, че капацитета е малък и затова услугата е негодна. За мен това не е услуга, която да има търговски вид, тъй че се отписах от нея след като ми мина първия месец мъки. Пък и то в нея освен Моят Мтел, където мога да си гледам сметката друго интересно и полезно не намерих. В автобуса не бих забил поглед във FTV, нито в Чили, нито в БигБрадър. А новините за една седмица, които се събират в новинарската им секция мога да ги прочета за 3 минути наведнъж. Реших, че не си струва и сега си чета news.bg, segabg.com, focus-news.net през Opera Mini и вече съм забравил за Vodafone Live.
Впрочем, това да се ползва Vodafone Live не е ли нещо като лиценз, който да задължава Мтел да предоставя услугата качествено или в противен случай да има санкции от страна на лицензодателя?

Тема Re: 3Gнови [re: Terko]  
Автор moDem ()
Публикувано14.12.06 16:01

Бях там. Тъй като си купих тела преди няколко дена шефа ме бъзикаше и искаше да види чудото мобилна телевизия. Не можах да му покажа. Вече си мисля че трябваше да остана с к300и

Автор DTMF (член)
Публикувано14.12.06 17:38

нокиа6630

Автор Coтko (новак)
Публикувано14.12.06 23:26

Пловдив. Телефон NOKIA N80 без проблеми в зоната на покритие със Vodafone Live, а също и в движение. Нямах никакви проблеми включително Video Call и във Варна и Бургас.

Тема Re: 3Gнови [re: RRcommunication]  
Автор cyg (<>)
Публикувано15.12.06 12:58

Който брЪза, брЪка!

Потреблението в България не е дораснало до подобни услуги, а и Мтел избързаха доста нескопосано. Това да се говори за новата услуга като за "RC или Beta" би било коректно спрямо клиентите, но пък би се отразило на приходите на оператора. Ситуацията е аналогична на това да пуснеш движението по път в ремонт за да се утъпче по-добре. Навремето възмутен шофьор бе възкликнал : "Колите ни да не са валяци!" В момента ентусиазираните потребители на VL са точно такива валяци.

Тема Re: 3Gнови [re: Coтko]  
Автор Nistel (Red Devil)
Публикувано15.12.06 13:03

Доколкото ползвах първия месец VL телевизията впечатленията ми бяха добри на открито.А на закрито в зависимост от ситуацията или се гледаше или накъсваше .. само свободно време да имаш

-=MaHLaN=-

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.