Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:44 30.10.25 
Мобилни оператори
   >> МТел
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Приоритетинови  
Автор Terko (непознат )
Публикувано09.12.06 23:22

Забелязах нещо интересно. Моята приятелка в момента е на едно празненство извън София, някъде по чукарите. Пратих и няколко СМС-а от сайта на Мтел, а след това 1 от моя телефон. Помислих, че този от моя телефон е с приоритет пред тези от сайта и затова. След това 30 минути нямах потвърждение за получен смс нито от сайта, нито от телефона си. Минаха 45 минути и се обадих. Докато говорихме всички съобщения си пристигнаха, получих си статус рипортите. Интересно ми е, трябваше ли да звънна, за да се получат съобщенията?
Ясно ми е, че гласовата телефония си е с най-голям приоритет, обаче се учудих, как винаги си я намирам по телефона, но смс-ите могат да стоят дълго време неизпратени, докато аз или може би тя, не реши да проведе телефонен разговор. На вас случвало ли ви се е нещо такова и имате ли обяснение?
Също така искам да попитам, вярно ли е това, че в момента говорим на по-нисък битрейт от преди? Това си е важно! Усещам, как като говоря чрез Вивател и звукът е някак по-силен и чист, връзката се осъществява доста бързо, а през Мтел не е така. Да, но Вивата си има и други проблеми, като често заета мрежа, липса на обхват и т.н. Та, вие усещате ли проблеми с Мтел? По-ниско качество на телефонията, забавени смс-и и т.н.?

Редактирано от Terko на 09.12.06 23:25.

Тема Re: Приоритетинови [re: Terko]  
Автор Coтko (непознат )
Публикувано10.12.06 00:37

аз несъм много знаещ по комуникациите, но съм чел, че мобилните телефони пращат импулс към клетките през определен период време. Много вероятно е, след като приятелката ти се е преместила от едно място на друго да не е имало повикване към номера и и системата да не е отчела че е в друга клетка. След като си избрал, връзката вече се е установила и съответно системата е разбрала към коя клетка е абоната и е изпратила и СМС-сите.

Тема Re: Приоритетинови [re: Coтko]  
Автор Terko (непознат )
Публикувано10.12.06 01:05

Може и да си прав, но нали си комуникират през определен интервал от време телефона с клетката?

Автор Coтko (непознат )
Публикувано10.12.06 01:59

Да и ако той примерно е два часа броен от последното направено свързване на търсения сметката може и да излезе. В комбинация със места през които е минал търсения без покритие от мобилния оператор и всичко става ясно. ( според мен поне а аз повтарям не съм про в областта)

Тема Re: Приоритетинови [re: Coтko]  
Автор Terko (непознат )
Публикувано10.12.06 11:07

Благодаря Сотко. Ще се радвам ако и някой друг каже какво знае :)

Авторax (Нерегистриран)
Публикувано10.12.06 12:32

Същото нещо се получи с мен преди време. Пращах смс-и на един приятел, който беше в някакво село край Плевен. Т.е. не е някакво диво място, даже е голямо селото, но обхвата на мтел не е хубав там, доколкото знам. Изпратих му няколко смс-а от сайта, като го попитах нещо. Не получих отговор и след час му звъннах. Докато говорехме, той каза, че му пристигат съобщенията. Вярно, че не съм плащал за тези смс-и, но ако пратя смс от телефона си и той не се получава толкова дълго, не смятам, че това е качествено предлагана услуга!
А и надали в общите правила за ползване на услугите на мтел някъде пише, че определени услуги са с по-голям приоритет!

Тема Re: Приоритети [re: Terko]  
Авторman (Нерегистриран)
Публикувано10.12.06 13:36

I po lo6o 6te stane tai kato na mtel ne im se davat pari za gsm mrezata predpo4itat da karat s nisuk bitrate dokato moze a ot tova stradat vsi4ki no kakvo im puka na mtel nali vi pribirat pari4kite

Тема Re: Приоритетинови [re: man]  
Автор motek (ombre)
Публикувано10.12.06 21:23

Billyboy, пусни някоя друга плоча, че тази вече се изтърка

Тема Re: Приоритетинови [re: motek]  
Автор Cтepн™ (любопитко)
Публикувано11.12.06 18:13

Ми като няма друга?

Що въобще му обръщаш внимание?

.

Тема Re: Приоритетинови [re: ax]  
Автор Terko (непознат )
Публикувано11.12.06 20:28

На мен това ми направи впечатление. Затова и пуснах SMS от телефона си, след като видях че доста време от сайта не помръдват. Реших, че има приоритет, и тези от сайта са с най-нисък приоритет, защото са безплатни - което бих го приел за нормално. Обаче учудването ми бе, че и съобщението от телефона ми доста време на се получи. После се случи това още няколко пъти на следващия ден. Отново СМС-ите не минават, а се получават когато се обадя. И когато и да звънна веднага ме свързва. Значи е имало обхват да се чуем, но не и да мине СМС, освен ако не задействам тригера с обаждане...
Ще е тъпо, ако се окаже така и с платените СМС-и.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.