|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Договор с Мтел
|
|
Автор | Fisi (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.03.06 11:19 |
|
Миналата седмица подписах договор с Мтел за 1 год. на план Екстра.
Прибрах се в къщи и се зачетох по-внимателно в него, оказава се , че ако преди изтичането на договора на подадеш писмена молба за намеренията си/разбирай за прекратяването или промяната му/ той продължава за още една година. Такова нещо незнам колко е юридически обосновано... Но предполагам , че щом съм го подписал... Важното е , обаче , че Мтел като подписваш никой нищо не казва по въпроса.
| |
|
След като си подписал договора доброволно, това от юридическа гледна точка означава, че си го прочел, разбрал си всичко и си съгласен с всички права и задължения посочени в договора.
Разбира се, не може да се очаква служителите в бизнес-центровете да четат на глас буква по буква договорите на всеки нов клиент. Но няма проблем преди да подпишеш договора да го четеш, колкото време си искаш (през това време служителя ще обслужи следващи клиенти) и евентуално да попиташ, ако нещо не ти е ясно.
Освен това най-вероятно преди изтичането на въпросната година ще минеш на друг план, така че не се коси.
<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от dead reckoning на 19.03.06 11:30.</EM></FONT></P>Редактирано от dead reckoning на 19.03.06 11:31.
| |
Тема
|
Re: Договор с Мтел
[re: Fisi]
|
|
Автор |
Cтepн™ (любопитко) |
Публикувано | 19.03.06 11:49 |
|
Не са длъжни да ти разсяняват самоцелно договора.
Но са длъжни да отговорят на всеки твой въпрос по него .
| |
|
Като си спомня как една служителка натискаше прозорчето на инфрачервения порт и се чудеше защо телефона не се включва, то май по-добре човек да не пита, не се знае колко компетентни отговори ще получи ...
П.П. Случайно да знаеш как последно стои въпроса с регистрацията на новите дебитни карти на ДСК в epay.bg?
| |
|
Ми май още не могат да се регистрират там
Но вече не ми и трябва, де...взех си карта и от Експресбанк и нямам проблеми с нея
И аз имам преки скорошни впечатления от компетентността на служителите в БЦ на МТел. Наскоро си взех Мото СЛВР от Червения...адски любезни, но определено аз бях по-подготвен за възможностите на тела от момчето там. Айде, съгласен съм, аз изчетох всичко за него предните 2 дена, но той ме убеждаваше, че в комплекта има СД-карта. Направо ме шашна....явно е объркал батерията с карта
Точно срещу тях, в 2бе комплекта е с 128 МБ карта.
Макар, че като преспах, си мисля, че политиката на МТел е по-добрата...без точки, т.е. свободната цена на L7 в МТел е с 50 и няколко лв. по-ниска от 2бе, а 128МВ карта е около 40-45 лв. (голям минус за 2бе, нормално 2 в 1 е по-евтино от 1+1). Освен това, ако не ти трябва, защо да я плащаш и нея. И накрая - ако ти трябва, то 128МВ е малко, а и който е решил да даде 400 и нещо лв. за телефон + още пари за карта, то няма да се колебае за 45-50 лв. отгоре за 512МВ.
Да не говорим, че в комплекта в 2бе нямаше книжка, а цялата инструкция беше на СД, надписан на ръка какво има вътре...направо недопустимо за уж сериозна верига...явно колко е оригинален телефона. Докато в комплекта на МТел книжки имаше няколко, българската беше изрично написана, че е правена спец. за България, запечатана с фирмена лепенка. Има и диплянка за бързо запознаване. Абе личи си, че тела е поръчан на производителя специално за Бг...характерно за МТел. А нехарактерното е, че цената му е по-ниска от тази в случайни магазини като 2бе
Редактирано от Cтepн™ на 19.03.06 12:31.
| |
Тема
|
[re: dead reckoning]
|
|
Автор | Fisi (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.03.06 14:47 |
|
Тц, по силата на договора нямам право да сменям плана 1 година. Ок , съгласен съм , че си моя работа да гледам договора, но пък и не е много приятно да следя кога точно ми изтича договора за да мина на друг план...Или да се откажа от Мтел. На мен ми се струва , че е нормалното е да си остана на безсорчни ангажименти с Мтел. В смисъл , аз подписвам едногодишен договор все пак!
| |
Тема
|
[re: Cтepн™]
|
|
Автор |
Vivatel (БезПристрастен) |
Публикувано | 19.03.06 14:53 |
|
Тва за инфрачервения порт ме изкефи.
А на човека с договора мога да му кажа само като подписва друг път да чете по 2 пъти минимум от горе до долу кво подписва че така някъде и жилищата може да си продаде без да разбере. 
| |
Тема
|
[re: Cтepн™]
|
|
Автор |
Mopфиyc (матричар) |
Публикувано | 19.03.06 19:40 |
|
По евтино е щото е окастрен комплект (я добави вътре и слушалките и картата и сие).
Проблема обаче не е в това а в липсата на слушалки за тия телефони.
А другите "сериозни" вериги не ми се коментират... 
Welcome to the real world
| |
|
Случката която споменах, за служителката която натискаше прозорчето на инфрачервения порт вместо бутона за включване/изключване, се случи точно в същия бизнес-център.   Този, както и някои други случаи са ме убедили, че ако човек ще си купува телефон от М-тел трябва първо яко да се подготви с информация от нета и в никакъв случай да не разчита на продавач-консултантите за сериозни консултации.
А за 2бе няма какво да си говорим, че то Технополис, дето се представят за официални партньори на М-тел, продават телефони с логота на чужди оператори, ама в М-тел май никой не го такова тази работа.
П.П.: Този продавач, за който споменаваш, да не е случайно един такъв доста пълничък на външен вид? Същия е много "компетентен", говори свойски с клиентите на ти, а не би трябвало, и пише на компютър по еднопръстната система. 
Редактирано от dead reckoning на 19.03.06 20:02.
| |
Тема
|
[re: Mopфиyc]
|
|
Автор |
Cтepн™ (любопитко) |
Публикувано | 20.03.06 08:43 |
|
Да де, точно така е.
И не е съвсем така Телефонът от МТел + 128МВ карта от 2бе излиза малко по-малко отколкото комплекта тел+128МВ в 2бе. Отделно, че не си струва да се слага "само" 128 МВ на това телефонче.
Вероятно най-добрия за клиентите вариант е да се продават различни комплектации - само тлф., + карта, + ВТ-адаптер, + слушалки.
Ехе, ако се размечтаем...най-добре е да се предлага комплектация на място - искам тлф + това, това, това...с леки отстъпки в цените, разбира се
Аз намерих слушалка Моторола с миниЮСБ в Хенди, но не си струва - моно е и се чува много тихо
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|