Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:40 15.07.25 
Мобилни оператори
   >> МТел
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема плащам си пренасочването?!нови  
Автор v-city (admin)
Публикувано22.02.06 17:29

Здравейте, ако някой знае - нека ме светне по този въпрос:
Активирах си пренасочване към друг номер, защото има 2 сим карти на различни оператори (мтел едната), но един апарат и ползвам когато си искам, която си искам). Та оператор на М-тел ми казва, че когато пренасоча безусловно разговора от мтелската карта, към другата - аз заплащам проведения разговор (трупа се на сметката на мтелската карта), нищо че мен търсят, а не набирам аз. Това така ли е наистина или нещо не съм разбрал? Струва ми се нелепо да плащам за всеки разговор когато ме търсят, само защото другата страна се прави на *ударена и нарочно ме търси на мтелската карта, нищо че знае че не съм на нея точно днес да кажем...

Тема Re: плащам си пренасочването?! [re: v-city]  
Автор feb (заплес)
Публикувано22.02.06 17:36

Ами всичко е съвсем логично и просто.
Пренасочването дефакто ти е разговор от едната карта към другата, така че тази карта от която е извършено пренасочването си плаща по съответната тарифа.
Какво значи, че те търсят, а не набираш?
Търсят те, ама искаш да вдигаш от друг номер.
А това се плаща!

"Hищo нe e в cъcтoяниe дa пaднe от пoдa."

Тема Re: плащам си пренасочването?!нови [re: feb]  
Автор v-city (admin)
Публикувано22.02.06 18:01

на мене ми се струва по-скоро още един добър начин м-тел да изкарат пари, от факта че някой може да поиска да ползва колкото си иска карти на колкото си иска оператори, не ме разбирай погрешно - в бизнес група на мтел съм, но това означавали да ме одерат максимално?

Тема Re: плащам си пренасочването?!нови [re: v-city]  
АвторBlah (Нерегистриран)
Публикувано22.02.06 18:10

Пренасочването винаги и навсякъде се е плащало и се плаща (е сега някой може да скочи и да каже че не, виждате ли в Тимбукту не е така. Може и да не е навсякъде, не съм ровил). Ти може да поискаш да си пренасочиш номера и към Щатска карта, това значи ли, че оператора трябва да ти покрива прехвърлянето от България до САЩ?

Тема Re: плащам си пренасочването?!нови [re: Blah]  
Автор v-city (admin)
Публикувано22.02.06 18:37

защо пък оператора, прието е да плаща този които търси, а не този който получава обаждането... аз питах дали наистина се плаща, и е достатъчно да ми кажете - да.

Тема хе-хе-хенови [re: v-city]  
Автор Чo :) (търси дипл.раб.)
Публикувано22.02.06 18:48

Щом искаш да не носиш телефона, а да си достъпен на него - ще си плащаш

Това ми хареса:

... само защото другата страна се прави на *ударена и нарочно ме търси на мтелската карта, нищо че знае че не съм на нея точно днес да кажем...

На ударен се правиш ти май
Ако търсеният от мен има няколко телефона, много ясно че ще го потърся там където ми е най-изгодно на мен.

Като искаш да и' е гадно на другата страна, че те търси на МТелската карта - слагаш си едно съобщение на гласовата - тип "Да, моля" ... и след няколко нарочни обаждания ще се научат къде да те търсят

Автор Cпoмeниии (MetalMoto™)
Публикувано22.02.06 19:07

Привет!

В случая на прехвърляне ТИ правиш обаждане от номера, който е пренасочен, на номера, на който си пренасочил. Ти казваш плаща този, който търси...ами..то ти си се търсиш сам в случая "прехвърляне".
Няма как оператор или друг да поеме плащането за тази процедура.
Малко редакция...че не бях прочел ))
В роуминг - ситуацията е същата....не можеш да искаш човекът, който те търси да плаща))) Ти си поемаш цената за роумнинга.

Редактирано от Cпoмeниии на 22.02.06 19:11.

Автор motek (ommbre)
Публикувано22.02.06 19:45

Защо не пренасочиш вивателският си номер и да видиш дали :

" на мене ми се струва по-скоро още един добър начин Вивател да изкарат пари, от факта че някой може да поиска да ползва колкото си иска карти на колкото си иска оператори "

Автор Mopфиyc (матричар)
Публикувано23.02.06 11:00

Защото какво правиш ти с телефоните си не е работа на този който те търси, той те търси на определен номер, към определен оператор и се тарифира на цената която плаща за обаждания към този оператор.
Само за пример, карта на Мтел - пренасочвам към Глобул - Глобулската пренасочвам към вивател - тях към бТк. Ти ми звъниш на Мтелския номер, плащаш обаждане до Мтел, аз си плащам разходката през цялата изредена мрежа. Иначе за разговор с Мтел ще платиш 2 лв. на минута (от теб до Мтел, от Мтел до Глобул - от Глобул до вива - от вива до бТк) и ще опищиш форумите как те крадат.

Welcome to the real world

Автор O!Sag (divine sinner)
Публикувано23.02.06 13:04

Хората ти казаха "ДА", ама на теб не ти харесва отговора :-)

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.