Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:02 03.07.25 
Мобилни оператори
   >> МТел
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Как да се разпознаят импулсните телефони на м-телнови  
Авторkлиeнт (Нерегистриран)
Публикувано28.01.06 15:04

На последък са много разпространени следните случаи:
Регистрират се импулсни номера, избираш си някоя жертва и започваш да му кликваш по 20 пъти на час, докато на човека му писне и реши да звънне и да провери кой го търси. Звъниш и се набутваш с няколко лева за секунди.
Как да се разпознаят тези импулсни телефони по номера и
как да се разбере дали не те пренасочват от нормален номер, който си избрал към импулсен.
Как да открия, чий е този номер 0888 60 49 47. Искам да си поговоря с него. Мога да му гарантирам, че повече няма да се докосне до телефон.
До кога мтел ще регистрира безразборно импулсни номера на разни помияри

Тема Re: Как да се разпознаят импулсните телефони на м-телнови [re: kлиeнт]  
Автор vip4o (Прям и откровен)
Публикувано28.01.06 15:32

Доколкото знам аз, номерата с добавена стойност (импулсните, както ги наричаш ти) при М-тел, а си мисля, че и при Глобул започват така:

М-тел: 0881хххххх
Глобул: 0891хххххх

...как да се разбере дали не те пренасочват от нормален номер, който си избрал към импулсен....

Ако има някакво пренасочване, то е за сметка на номера от който се прави! Т.е. ако ти звъниш на нормален GSM номер, винаги плащаш по тарифният план който използваш! Самото пренасочване е за сметка на номера който ти си набрал, а не за твоя!

И не на последно място - в този клуб има хора които биха ти дали доста повече информация относно номерата с добавена стойност при мобилните оператори!

Автор Mopфиyc (матричар)
Публикувано28.01.06 15:41

Я звънни на *88 и виж какво е ставало при теб, това дето го пишеш звучи като виц.
Дадения номер не е нито импулсен нито с добавена стойност нито с нищо, как да ги отличаваш тях са ти казали вече.

Welcome to the real world

Автор Чo :) (търси дипл.раб.)
Публикувано28.01.06 16:29

Импулсен номер е такъв, към който като се обадиш те таксува различно от тарифния ти план.
При Мтел освен безплатните и някои четерицифрени защочващи с 1 (1000, 1020, 1088, 1188 и др.) - други с различно таксуване няма.

Към всики останали таксуването е според тарифния ти план.

088134хххх са телефони за услуги, при които таксуването пак е според собствения ти тарифен план, като оператора и предоставящия услугата си поделят парте от изговореното. При такива номера е характерно "размотаването" и "държането на телефона", колкото се може по-дълго.

Тема Re: Как да се разпознаят импулсните телефони на м-телнови [re: Чo :)]  
Авторkлиeнт (Нерегистриран)
Публикувано28.01.06 17:16

благодаря за отговорите
значи почти сигурно не е с добавенаа стойност
като го избера след позвъняването се чуват някакви нехарактерни сигнали и няма глас
само да го гепна, м... му ще ц....

Тема Re: Как да се разпознаят импулсните телефони на м-нови [re: kлиeнт]  
Автор *Плaмeн* (ентусиаст)
Публикувано30.01.06 03:46

Същото се получи и при мен
Тъпото е че очаквах обаждане от човек който го намам в списъка на глобулския си тел.,а той ми знае и двата номера.
Та гледам аз-неотговорено повикване.
Телефона нормален-0888 63542
и т.н.звъня обратно,и кво?
Без дори да чуя свободен сигнал или квото и да е там,веднага се отваря тел.и се чуват някакви звуци.
С мисълта че съм нещо в грешка,въртя пак.
и кво?
пак същото,еба си
ама нали съм се нахендрял неведнъж с тез наще помияри-операторите и се светнах за кво става въпрос!
Иначе и аз така си мислех-че само номерата започващи с 1-ца след кода са импулсни.
да ама не
ебаси помиярщината която ни залива!
Само търмък до търмък
и няма оправия!

П.П
Гледахте ли по канал едно как ни защитава комисията по правата на потребителя?
Да пази господ такива да те "пазят"
Майка и ляйняна държава деба,само лайна,нищо друго

Тема Re: Как да се разпознаят импулсните телефони на м-нови [re: *Плaмeн*]  
Публикувано30.01.06 09:14

От Глобулския си телефон се обаждаш на МТелски и те таксува различно?

Различното таксуването е възможно само към номера в собствената мрежа.

Примерно от мобилен са недостъпни 0700ххххх, 0800ххххх, 0900ххххх (на БТК).

Тема Re: Как да се разпознаят импулсните телефони на м-нови [re: Чo :)]  
Автор *Плaмeн* (ентусиаст)
Публикувано30.01.06 15:17

Не съм твърдял че таксуването е билоразлично,няма и как да разбера преди да видя фактурата,а номера който написах беше примерен,като със сигурност не беше с единица след кода!

Различното таксуването е възможно само към номера в собствената мрежа.

Това малко ме озадачи
Да не искаш да кажеш че ако набера 0481213 от глобулския и ще ме таксуват като в групата примерно

Тема Re: Как да се разпознаят импулсните телефони на м-нови [re: Чo :)]  
Автор little_android (androida)
Публикувано30.01.06 15:29

не си прав - ако въртя на импулсен Мтелски телефон от глобулски номер да не би глобул да ми таксува разговора като обикновен: верно в началото на съществуването на глобул и това се е случвало (до около 7-8 месеца след старта им), но отдавна не е така.

Тема Re: Как да се разпознаят импулсните телефони на м-нови [re: *Плaмeн*]  
Публикувано30.01.06 17:43

В отговор на:

ама нали съм се нахендрял неведнъж с тез наще помияри-операторите и се светнах за кво става въпрос!
Иначе и аз така си мислех-че само номерата започващи с 1-ца след кода са импулсни.

В отговор на:

Не съм твърдял че таксуването е билоразлично,няма и как да разбера преди да видя фактурата

Първото какво твърдение е?

Като ти излезе фактурата сподели

* * *

В отговор на:

ако набера 0481213 от глобулския

Не може да набереш номер с "различно таксуване" на друг оператор.
Ако изобщо ти даде да се свържеш от Глобулския си телефон на Мобикомски номер с различно таксуване (примерно "секс номер", "на врачка" или "на хроскоп" или нещо друго) тарифирането на минута ще е СЪЩОТО като ако набереш обикновен потребител на Мобиком (примерно 048 654321)

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.