Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:55 05.07.25 
Мобилни оператори
   >> МТел
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема 1 декември 2005 г. - Бойкот на Ментел и Глобулнови  
АвторET (Нерегистриран)
Публикувано21.11.05 20:17

"Бойкот - да кажем НЕ на псевдонамаленията на Ментел и Глобул"

Приятели,
По идея на форума на www.mobilebulgaria.com предлагам да бойкотираме Ментел и Глобул.
Чудя се Ментел и Глобул за толкова тъпи ли вземат клиентите си, все едно не можем да си направим една проста сметка.
Преди Ментел беше 78 ст на минута, 39 ст. за 30 сек. - сега 66 ст/30 сек.
Даже с намалението Прима Стар пак лапа 34 ст за един кратък ако ще 15-20 сек разговор и то само към Ментел, иначе е грабеж - 59 ст./мин.
За Глобул - преди 71 ст/мин, или 35 ст за 30 сек, сега към Глобул - 35 ст/мин, а към други мрежи - 47 ст.
За сравнение Вивател - 22 ст/30 секунди, 44 ст/мин.
Затова предлагам на ползвателите на предплатени услуги на Ментел и Глобул да организираме бойкот на двата оператора.
На първо място чрез самоограничаване в следващите няколко дни на използването на услугите им и спиране на зареждане на техните карти с ваучери.
На второ място чрез изключване на мобилните телефони на 1 декември 2005 г от 10 часа сутринта до 17.00 вечерта. Или поне за по 2 часа сутринта и следобеда.
На трето място, чрез изпращане на съобщения за настоящия бойкот до мобилните оператори, форумите на вестниците Сега и Новинар, другите форуми - data.bg, abv.bg и др, до Комисията за защита на потребителите, до Федерацията на потребителите, телевизии и кой където се сети.
Освен това е добре да се преброим тук във форума поддръжниците на идеята и да формулираме конкретни искания, например:
1. Свеждане на цените до нормалния европейски и български стандарт, т. е. в рамките на 5-10 ст./мин.
2. Първоначалното таксуване да отпадне и да се въведат безплатни първи 6 секунди, както беше при Ментел през 2001 г.
3. Свободно използване на всички допълнителни услуги от потребителите на предплатени услуги - CLIR, MMS, GPRS.
4. Въвеждане на практиката на западните оператори при сключване на договор телефона да се предоставя безплатно на потребителя.
Всъщност искам само това, което отдавна е нормална практика в Евпропейския съюз.
Който подкрепя идеята, моля да я разпростанява, където и както намери за добре, да я допълва и дава препоръки.

Тема Re: 1 декември 2005 г. - Бойкот на Ментел и Глобулнови [re: ET]  
Автор xxx5 (непознат )
Публикувано21.11.05 20:49

Време е наистина да се вземем в ръце и да си защитим интересите. Нека се обединим и да покажем духа на българина.Стига са ни доили и ограбвали за нещо за , което нормалния европеец плаща в пъти по-малко. Не мисля че сме толкова богати, че да говорим по-скъпо от тях. Предлагам поне абонатите на прима и би кънект да с е включат в бойкота.

АвторБyлдoзep (Нерегистриран)
Публикувано21.11.05 21:20

Ей ти европейския стандарт.
Германия- ТМобиле- предплатена- към мрежата на ТМобиле и фиксирани в наши пари 80 стотинки. Към други 1,60 денем 80 стотинки вечер. Първоначално таксуване за 60 секунди Смс 40 стотинки
Франция- 1.10 към всички първоначално 60 секунди.
Към къв европейски стандарт искаш да ти свеждат цените към тоя ли??? Айде глупости. Никъде няма за 5-10 стотинки ама абсолютно никъде в Европа.
С тия бойкоти нищо не правите ама абсолютно нищо. Като не ти харесва или нямаш пари не ползваш и отиваш при конкуренцията или хвърляш телефона.

Авторшaшмa (Нерегистриран)
Публикувано21.11.05 21:55

Как го виждате бойкота на практика, щото миналите бойкоти доведоха от 5 до 8 % повишен трафик.

Тема Re: 1 декември 2005 г. - Бойкот на Ментел и Глобулнови [re: шaшмa]  
Автор jgmudei (минаващ)
Публикувано21.11.05 22:28

Защо трябва да правим бойкот нали имаме избор като не харесваме М-Тел и Глобул отиваме при Вива където говорим за 22 ст./мин. към всички мрежи и то при 30 сек. първоначално таксуване !!! Като ни вдигат цените на топлофикация електроенергията водата и т.н. ей там трябва да протестираме щото нямаме право на избор нямаме алтернативи а и не само това нямаме възможност дори да се откажем от услугата (визирам топлофикация) ей затова трябва да протестираме защото се нарушават елементарните ни права да бъдем свободни да не ползваме нещо а за М-Тел и Глобул те си решават каква ценова политика да водят могат ако искат и по 100 лв. да направят минутата но ако примерно вдигат цените и няма други алтернативи или вдигат цените и не ти дават да се откажеш от тях ей това вече е сериозно нарушаване на правата ни !!! Аз лично няма да се включа в този протест защото не виждам смисъл от него моя протест е много по-прост и имам полза от него а това е да ползвам услугите на Вивател или квото друго реша Skype БТК или М-Тел или Глобул когато и както аз си реша !!!

Авторbm (Нерегистриран)
Публикувано21.11.05 22:31

Бойкот???

Пич, бойкот се прави, когато няма друга алтернатива. Както вече споменах, вивател очевидно не се присъединява към картела "мтел - глобул". Засега. Сигурен начин да се стимулира неприсъединяването към картела е да се минав към тях.

Исканията ви са супер смешни.

Нека да се добави:

5. Гарантиране на хубаво време през уикендите.
6. При изговаряне на повече от 100 часа месечно към безплатни телефони да се подарява ваучер от 100 лв. При изговаряне на 200 часа - мобилен телефон.
7. Да се спонсорират градския транспорт и маршрутките.
8. Да изградят приюти за бездомни кучета с парите от обажданията към 112.
9. На се наемат висококвалифицирани психиатри и психолози, които да бъдат на разположение на редовните участници във форумите.

Така ще увеличите привлекателността на бойкота и буквално ще се утроите. Ако вземете и всички фенове на Славия ще станете 10 пъти повече.

АвторДpeбeн Tapиkaт (Нерегистриран)
Публикувано22.11.05 00:34

Некои хора ептен са изперкали. Пич, я си признай! Ти и тей тей само клипваш. Да говориш там 5 минути на седмица максимум. Къв бойкот ще правиш и ти?

Аре да караме на свещи, че да намалят тока. Хайде да не се къпем, че да намалят и водата. Аре бе, аре да бойкотираме.

Вярваш ли си, че тези от които зависи 99.99% от оборота на Мтел и ГлоБул ще си изключат телефона заради бойкота. Ще си ги изключат такива баламурници като тебе, дето само клипат, а ако не дай си Боже се нанижат на гласова, после ги е яд цяла седмица.

Тема Re: 1 декември 2005 г. - Бойкот на Ментел и Глобулнови [re: Бyлдoзep]  
Автор xxx5 (непознат )
Публикувано22.11.05 00:48

Знаеш ли пък, аз какво ще ти кажа на тебе. Ей ти дето нищо не знаеш и ми пишеш някакви цифрички тука. Във Франция например хората почти не ползват стационарните си телефони щото им излизат скъпо, в САЩ абонатите имат такива пакети с безплатни минути на месец,че не могат да ги изговарят. В Англия цените също са много ниски. Тъй, че не ми се прави на голям разбирач и като не ти харесва не чети темата. Богатите моето момче не станали богати щото прахосват пари, а защото си правят сметката. А ти никога няма да си богат щото богатите трупат пари на твой гръб и на всички като тебе. Като не искаш да намалят цените що не помолиш Мтел да те таксуват на цените им от преди 10 години, не вярвам да ти откажат. :)

Тема Re: 1 декември 2005 г. - Бойкот на Ментел и Глобулнови [re: Дpeбeн Tapиkaт]  
Автор xxx5 (непознат )
Публикувано22.11.05 00:57

Баламурник си ти бе. Знаеш ли колко пари са им оставил на Мтел. Ако ти говориш така: две кликвания значи "идвам" , а две "няма да дойда" не си мисли че всички са като тебе. Ейза това нищо не става от нас българите, защото никой не застава до другия да го подкрепи. Ако в бойкота се включат поне абонатите на предплатена услуга ще има резултат. Ама ти моля ти се недей щото ти май постоянно на бойкот го караш. :)) А бе кво да ти обяснявам вземи си там едно уоки токи и се радвай. Айде със здраве.

Тема Re: 1 декември 2005 г. - Бойкот на Ментел и Глобулнови [re: Дpeбeн Tapиkaт]  
АвторET (Нерегистриран)
Публикувано22.11.05 01:02

Със зор, но ги докарвам до 10 минути на седмица.
Докато и ако като теб мисля, че нищо не зависи от мен, няма да правя нищо и цял живот ще се гаврят всички с мен, включително и дребни тарикати кат тебе. Аз обаче мисля че зависи и от мен поне малко, и умножено по всички, които подкрепят идеята. И само 10-15 % да им падне прихода от нереализиран трафик, разговори и услуги, това е доста сериозна загуба за тях. И ще предпочетат да смъкнат цените и да печелят от оборота, отколкото да рискуват да им паднат печалбите поради високите цени. И на още един от въпросите ще ти отговоря, дано ме разбереш правилно. Преди 2-3 години в Полша увеличиха тока, щото така били казали от Европа. В един уречен ден и час хиляди хора излязоха на улиците и си скъсаха и си хвърлиха сметките за тока. Не си платиха. И върнаха старите цени. Оказа се, значи, че можело и да не се увеличава. Ще речеш, тва в БГ не може да стане. Не може, заради такива дето мислят като тебе и предпочитат нищо да не правят. Прави квото щеш, но знай, че и без петли ще се съмне.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.