Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:45 13.07.25 
Мобилни оператори
   >> МТел
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема За румънската и българската действителност ...нови  
Автор r-н Двyтakтoв (two way engine)
Публикувано05.10.05 11:39

Бях 18 дни в Румъния. Покритие и на трите им оператора - много добро. Има отлично покритие и на места, на каквито у нас Мтел или няма покритие или е много зле. А за цените ... Вярно изходящите към България са много скъпи, около 4 лв на минута. Но за другите? Единия оператор ми предлага да говоря в мрежата му на 0,29 лв силен трафик и 0,10 лв на слаб трафик. Другият оператор ми предлага срещу фиксирана такса от 0,72 лв на обаждане да проведа неограничен по продължителност разговор с коя да е румънска мрежа. И всичко това без да съм полицай, военен или нещо такова. Толкова по въпроса за цените.
Връщам се вчера в България. Центъра на Варна около обед. Налага ми се да се обадя на колега, също към Мтел. Първи опит - курец. Съобщение "Мрежата е заета". Втори опит - отново курец. Съобщение "Мрежата е заета". Трети опит - пак курец. Съобщение "Мрежата е заета". На четвъртия път успявам да се свържа криво-ляво. Започвам да говоря. По някое време усещам, че си говоря сам. Поглеждам дисплея - разговорът се е прекъснал. Не от мен, а от мрежата. Отново се обаждам и успявам някак си да довърша разговора - с много лошо качество. Вечерта решавам да се обадя на *88 да ги питам нещо. Над две минути слушах класическа музика.
Ами това е общо взето.

Тема Re: За румънската и българската действителност ...нови [re: r-н Двyтakтoв]  
Автор Cтaниcлaв! ()
Публикувано05.10.05 13:25

:)

Не сравнявай операторите между отделните държави.
На много места съм бил, много неща съм видял и чул.
Имай предвид и факта, че Румъния са 23 милиона
Повече абонати, повече пари, повече действащи оператори......

Тема Re: За румънската и българската действителност ...нови [re: Cтaниcлaв!]  
Автор ППP тaпa c peзбa 1/2 (Дивомер)
Публикувано05.10.05 13:31

r-н Двyтakтoв цените с ДДС ли са или без?

Тема Re: За румънската и българската действителност ...нови [re: ППP тaпa c peзбa 1/2]  
Автор r-н Двyтakтoв (two way engine)
Публикувано05.10.05 18:03

С ДДС.

Автор VANDAL (перко)
Публикувано05.10.05 19:04

Мда така е.Е има и недостатъци като например, че Конекс таксуват не на 30, а на 60 секунди.За покритието да наистина е добро по пътищата и градовете, но голяма част от територията на страната е непокрита.Не се ядосвай на българиските оператори, не само при нас връзката е лоша.В центъра на Истанбул ми се е случвало разговора ми да прекъсва и да е накъсан.Оператора беше Авеа.

Авторшaшмa (Нерегистриран)
Публикувано06.10.05 03:39

А разправят, че румънците изоставали. Предлагам да се местим да живеем при съседите.

Авторшaшмa (Нерегистриран)
Публикувано06.10.05 03:45

Бавно мисля, та забравих да пиша в предишния постинг. В клубовете Глобул, Мобилтел и GSM непрекъснато се споменават разни оферти, но досега никой не е публикувал линк. Интересно ми е като видя договор на чуждестранен оператор със цени, срок на действие, задължения, неустойки, съпоставим платежоспособността на населението и неговия брой в съответната държава, и направиме тогава сравнение с тукашните оферти какво ще стане.

Тема Re: За румънската и българската действителност ...нови [re: Cтaниcлaв!]  
Автор f(x)dx ()
Публикувано06.10.05 08:18

е, то и самата Румания е два пъти по-голяма от България. Това означава повече инвестиции за изграждане на мрежата, инвестиции за повече клонове и въобще повече разходи.

Тема Re: За румънската и българската действителност ...нови [re: f(x)dx]  
Автор VANDAL (перко)
Публикувано06.10.05 08:39

Абе маните румъния....в македония само срещу едногодишен договор ти дават а65.ц115/155 нокиа 1100 или нещо подобно.Мтел наскоро на 1100 на договор искаха 98 лв ако не се лъжа.....Също имаше някаква тарифа 1денар/1 минута.Един денар е околко 3 стотинки.

Редактирано от VANDAL на 06.10.05 08:40.

Тема Линк за Германия [re: шaшмa]  
Авторmitko11 (Нерегистриран)
Публикувано06.10.05 10:51

Една от тарифите:
http://www.o2online.de/o2/interessenten/tarife/startseite/starter/index.html
и една предплатена тарифа:
http://www.o2online.de/o2/interessenten/tarife/startseite/loop/index.html
Платежоспособността на населението и съпоставката си ги смятай сам

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.