|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Нова Година - стар проблем
|
|
| Автор |
нaблюдaвaщ () |
| Публикувано | 01.01.05 09:53 |
|
|
Честита Новата 2005-та година на всички !
Тази година за мен започна интересно: трябваше да ми таксуват 7 (седем) пъти един SMS преди той да се признае за "изпратен".
Седем пъти телефона изписваше, че съобщението НЕ е изпратено и седем пъти МТЕЛ си взимаше пари за неизвършена услуга.
Дали SMS-а дори и седемкратно таксуван е стигнал още не знам... Голям майтап ще е, ако не е...
Място - София, някъде в Обеля.
Време между 00:30 и 03:30 часа на 1-ви януари 2005.
Картата ми е "PRIMA"
Някой да ми каже нещо по въпроса? Това, че никой нищо няма да направи си е ясно - миналата година проблема беше същия.
| |
|
Тема
|
Re: Нова Година - стар проблем
[re: нaблюдaвaщ]
|
|
| Автор |
Cenzor (Чете се Цензор!) |
| Публикувано | 01.01.05 11:37 |
|
|
Нормално е при толкова натоварена мрежа колкото е на Нова Година.
Между другото - нямах особени проблеми с разговорите- в 12.01 се свързах от първия път. До 12.30 успях да се свържа с още 4 други номера- от 2-3 път набиране. Това става в центъра на София, телефон SE P800.
Смс- пратих един- видях че дава sms failed,и съответно се отказах до сутринта.
Колкото до таксуването- таксува се още с натискането на send, това е по принцип , не е само на Нова Година.
Така че съвет- в такива моменти- звъни , а не пращай смс, така шанса за свързване ще ти е по-голям,а на човека отсреща ще му е по-приятно да те чуе, отколкото да чете писанията ти.
Весела и щастлива Нова Година.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | Oтвpaтeн oт Mтeл (Нерегистриран) |
| Публикувано | 01.01.05 11:43 |
|
|
Сим картата ми е от 98 г. май месец, тогава бяхме 12 000 клиенти на тази фирма. Още нямаше сигнал в Младост, за Обеля да не говорим. Оттогава до ден днешен рядко месечната ми фактура е била за под 300 лв. Плюс още няколко сим карти впоследствие. Веднъж ми прекратиха една мтел фамилия, та плащах няколко месеца по 1.80 минутата. Разпечатка почучих 3 месеца, след като я поисках. Да не говорим, че там имаше набирания на непознати номера по 10-на пъти през секунда. И прочее простащини. Писах оплаквания, щах да ги съдя. Смееха ми се най-нагло, като намеците им бяха в смисъл, че съм тъпанар и сам съм си виновен. Добре, тъп съм, признавам, но печеля с тъпия си акъл около 70 пъти повече от такива като тях. Накрая ме наградиха с някакви точки-по 5 лв намаление на 300 лв сметка-как ви се струва-а? Златна карта-отидох в Била, където можех да купя билково кремче, намалено от 2 лв. на 1.60. Крем не ползвам, защото не съм гей. А как ви се струва платената услуга "Клиента не е абониран за услугата гласова поща"? Питам точно вас, хората с Прими, които губите по 39 ст. на всяко такова съобщение. Кажете какво е това дебелашко пладнешко безобразие. Същите тези ни приканват към благотворителност-вижте по-горе поста на Лени. Каквато е цялата държава, такава е и тази фирма. Глобълите са още по-зле. Пиша това, за да знаят, че не сме овцете, за които ни взимат.
| |
|
|
|
Ами то малко акъл се иска тука Дет се вика т*п ама упорит - няколко месеца плаща ама без да знае какво ...
Нищо чудно че си плащал по 300 лева на месец - по 1.80 май беше ограничения абонамент
Ама карай за теб с тази заплата едва ли ще е проблем ...
Всъщност ти си направо цвете за мирисане - кво се оплакваш. Тука се навърта един който само като звънне на *88 и си каже името блокират картите на всички в радиус от 100 метра около него
Честита Нова Година на всички !!!
| |
|
|
|
Досега си мислех, че не се изпращат SMS-и, защото не успяват да се вредят заявките да бъдат обслужени от базовата станция. Дори малко след нова година си рестартирах телефона и около 5 минути стоеше на „Searching“ се едно няма сигнал. Как тогава системата разбира, че се прави опит за изпращане на SMS и го таксува? Ами след като е разбрала, не може ли да изпрати SMS-a, дори и с известно закъснение?
Между другото с тази си „хитрост“ МТел са спечелили от нашата компания тази вечер поне 10 лева, доста повече отколкото от истински проведени разговори и изпратени SMS-и (ние сме скромни типове, не праим по 300 лева сметки, ма поне можем да си праим сметката )
В крайна сметка този проблем само за Prima ли го има? Абонатите, които плащат месечни такси имат ли го? За GloBul знам, че не правят така със сигурност (и слава Богу )
| |
|
Тема
|
Специално пояснение за Илко
[re: Илko]
|
|
| Автор | Cпeциaлнo зa Илko (Нерегистриран) |
| Публикувано | 01.01.05 20:37 |
|
|
Случаят е такъв-Мтел отделят от фамилията един от номерата ми, който е на ограничен план. По тяхна вина, да не назовавам името на служителя. Случката е отпреди три години. Как да разбера каква е белята, като въобще не съм подозирал какво са направили. На всичкото отгоре бавят разпечатката и т.н. Фактури получавам от дъжд на вятър, а и само това ли ми е работата да пресмятам фактури. Майната им на парите, друга ми беше идеята. Дано да е схванал Илко. Илко, чета те отдавна по тия форуми, по-голям грандоман от тебе рядко съм срещал. Отворенгяз, както викат циганите. Някакви проблеми в ранното детство може би?
| |
|
|
|
Това по тяхна вина не разбрах какво значи. - Щом има вина трябва този който е я допуснал да се накаже, а този който е бил ощетен да се компенсира. Номера "майната им на парите" а после цял живот натякване не е много коректен. Ти като клиент имаш права и само твой личен проблем е че не следиш за спазването им.
Както винаги съм казвал нещата не са черно-бели - това е твоята половина от истината - другата не я знаем. А както живота ни е научил на непознати не се доверяваме толкова лесно.
А факта че ме четеш отдавна означава само едно - аз за разлика от теб имам куража да се подписвам за всяка казана дума с името си.
Айде че започнахме новата година с лошо ... каза си мнението, аз моето - да не дотягаме на другите - всеки може сам да си прецени на какво да вярва.
| |
|
|
|
и тук имам един подобен случай така 5 пъти само
и ако оня не се беше обадил да ми пиа, защото смс- му пращам 5 пътио един и същ нямаше и да разбера
тъпи копелета са тея
The One You Love To Hate
| |
|
Тема
|
[re: the_dude_78™]
|
|
| Автор | Bob (Нерегистриран) |
| Публикувано | 01.01.05 23:22 |
|
|
I az dokato razbera se nabutah taka okolo 2leva.Dali sa pristignali ne znam. Az sam s prima. Trqbva da napravqt ne6to po vaprosa.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | bm (Нерегистриран) |
| Публикувано | 02.01.05 01:18 |
|
|
> Честита Новата 2005-та година на всички !
Честита и на теб.
> Седем пъти телефона изписваше, че съобщението НЕ е изпратено и седем
> пъти МТЕЛ си взимаше пари за неизвършена услуга.
Ще си позволя да направя една класация на темите, които неизменно биват изтупвани от прахта и биват обсъждани отново и отново:
1. Неоспоримият лидер. Web2SMS на глобул. Услугата която 1,5 година беше въвждана "следващата седмица", после се оказа, че "следващата седмица" не е точно в този век. Небезизвестния модератор на клуб "глобул" дълго успокояваше клиентите, играейки нелеката роля на глобулски ПР с информация от 4-та ръка. После, за по-лесно, темите за Web2SMS се ползваха с пълната сила на справедливия Му гняв и бързо потъваха в небитието, овесени с тежко катинарче.
"Необяснима" липса на желание от страна на глобул, което обаче се компенсира с упоритото и доста пъргаво затваряне на възможността да се ползва услугата от външни на глобул сайтове.
Неясна преспектива за бъдещето на тази тема.
2. Оспорвана надпревара и 2-ро място: Таксуването на неизпратени СМС-и от страна на мтел. Липсват (финансови) стимули на мтел да реши този твърде прозаичен проблем и това отрежда добро бъдеще на тази тема.
3. Пощенската кутия на Мтел или как да се таксува всичко, вкл. "Абоната няма пощенска кутия". Тема с много добра до отлична преспектива да пребъде. Докато случката от 2-ро място може да е станало по случайност то тази е съвсем умишлено и целенасочено реализирана. Това, съчетано с очевидните финансови изгоди и вложените средства за реализация ми дава основание за прогнозата.
Обсъждането във форум понякога е весело (ако си психиатър), понякога е тъжно (ако не си), но по-важното е, че точно тези проблеми няма да се решат във форум. Ефекта е същия, както предплатени абонати бойкотират мобилен оператор.
Пиша ти ги тези неща за да ти стане ясно, че и двата оператора имат съответните недостатъци. Избираш този, чиито недостатаци те дразнят най-малко.
И после завърташ цикълът. 
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|