Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:16 03.11.25 
Мобилни оператори
   >> МТел
*Кратък преглед

Тема От кухнята на MТелнови  
Автор gsm4you.com (фен)
Публикувано02.09.04 17:46

Източник http://investor.bg/Comments/ViewReplies.asp?ID=2909&LastDay=2&LastMonth=9&LastYear=2004&ViewNews=View&LastID=117360&FirstID=117753117641

"Пичове, аз работя в М-ТЕЛ. Мога да ви кажа следното:
Реалните абонати на компанията са около 1 300 000. От тях 60-70% са корпоративни клиенти, тоест това са големи фирми, които са на тарифа 8-12 стотинки на минута и на практика са ограничени като време, защото имат зададен лимит и сума, тъй като разговарят само в определена група. От тези групи не се печели почти нищо, а и често ги спират, защото не са редовни платци.
Останалите 30% от тези 1 300 000 са хората на абонамент, които си плащат редовно и не са изключвани, защото си ползват телефоните. Приходите от тях обаче са паднали със 45% от началото на 2004, поради увеличението на цените.
Имаме около 700 000 спрени карти - неплатени, повредени, изгубени и неподновени, временно спрени по желание на криента и прочие.
Останалите са Прима... хората с примите всъщност ги купуват не за да набират, а само да ги търсят. Нали сами разбирате - колко може да се говори с един ваучер от 20лв примерно. Този лимит се изразходва в рамките на 1 седмица от закупуването. После 11 месеца човека чака само да го търсят и после хвърля картата и евентуално си взема нова.
При нас имаше големи съкращения, защото нещо сметките не излизат, световните телекоми не искат да ни купят за реални пари, а само за акции или други ценни книжа с падаща стойност. Директивата сега е да се наберат огромни наличности в касата на Мтел и с тези пари да се стимулира интереса на чуждите купувачи към телекома.
Положението не е розово никак. Напоследък ни спряха и служебните номера. Който иска да го задържи, вече си плаща, макар и на по-ниска тарифа.
Войната е вече едва ли не за всеки клиент. Ако сте звъняли напоследък на .88, сигурно сте забелязали колко мили и учтиви са станали операторите от Обслужване на клиенти. Те са длъжни да изслушват, да се държат коректно и да се представят. Ако някой клиент се оплаче от нещо, съответния оператор излита от работа като ракета без никакво обяснение. Там също можете да въздействате - просто им звънете и протестирайте.
Така че, това дето сте го намислили ще хване дикиш според мене и имате грамаден шанс за успех!"

"Доста въздействащо би било, ако се изключат едновременно няколко хиляди апарата. Това излиза в докладите и отчетите по техническата подръжка и не може да остане незабелязано или без последствия. Определено ще е нещо, което ще се вземе сериозно под внимание!
Няма как да се игнорира такова явление, а ако стане и няколко пъти подред - неминуемо ще доведе до разсдвижване на цените, при това чувствително надолу!
Това е моето мнение и на колегите, които се присъединиха към протеста!"

"Нещата са свързани - щом скрито се увеличиха цените и повечето клиенти ограничиха разговорите до неизбежния минимум, а оттам се промениха и условията.
Имаше и един парадокс - доста хора си бяха купили сим-карти от Германия и от Австрия, а и от други западноевропейски страни, защото разговорите им излизаха по-евтино, например в събота и неделя и нощем. На българските карти само ги търсеха. Имаше случаи на М-ТЕЛ абонати, които по 3-4 месеца нямаха изходящо обаждане!!!
Представяте ли си, по-евтино е да си чужд абонат в роуминг тук, отколкото да си абонат тука!!!"

"Мога да ти дам сведения, естествено. При нас вече се заговори за бойкота много сериозно, дори някои от колегите ще се присъединят към протеста, защото и на тях им е скъпо и на семействата им.
По предварителни разчети, ако дори само 10% от абонатите се изключат едновременно, това ще има доста сериозни последствия за системата и хич не е все едно. Сега технически отдел и програмно осигуряване са луди-полудели как да намалят ефекта от евентуалния бойкот, защото времето е малко останало, а за пренастройка на цялата мрежа се изка доста дълъг период от време. Възложено е на отдел Клиенти да убеждават хората да не се изключват и да прави всичко в рамките на приетото да не засегне някой абонат.
Аз самия не вярвах, че така сериозни ще станат нещата!
Бойкото ще има ефект и ако сме единни, няма начин да не последва победа за клиентите!"

"При нас вече се заговори за бойкота много сериозно, дори някои от колегите ще се присъединят към протеста, защото и на тях им е скъпо и на семействата им.
По предварителни разчети, ако дори само 10% от абонатите се изключат едновременно, това ще има доста сериозни последствия за системата и хич не е все едно. Сега технически отдел и програмно осигуряване са луди-полудели как да намалят ефекта от евентуалния бойкот, защото времето е малко останало, а за пренастройка на цялата мрежа се изка доста дълъг период от време. Възложено е на отдел Клиенти да убеждават хората да не се изключват и да прави всичко в рамките на приетото да не засегне някой абонат.
Аз самия не вярвах, че така сериозни ще станат нещата!
Бойкото ще има ефект и ако сме единни, няма начин да не последва победа за клиентите!"

Тема Re: От кухнята на MТелнови [re: gsm4you.com]  
Автор Cenzor (Чете се Цензор!)
Публикувано02.09.04 19:03

Май някой копи/пейства няляво-надясно.
Това са пълни глупости, за каква кухня изобщо говорим.
"Положението не е розово никак. Напоследък ни спряха и служебните номера. Който иска да го задържи, вече си плаща, макар и на по-ниска тарифа. "
"Ако някой клиент се оплаче от нещо, съответния оператор излита от работа като ракета без никакво обяснение" Тези двете изказвания изобщо няма да ги коментирам.

За да знае тооолкова много "подробности"- брой спряни карти, активни, директиви, тенденции, приходи, разходи и т.н трябва да е доста нагоре по етажите. Е, според теб дали такъв човек си плаща служебния телефон?

Интересно ми е как точно в момента , в който Вива Венчърс навлизат на пазара се организираха "спонтанни" протести, че и служители на Мтел изведнъж изнасят такова количество "вътрешна" информация, а мисля че и тепърва ще стават подобни интересни неща. Интересна маркетингова стратегия от страна на 3-ия оператор според мен.
Иначе за заглавието ти- от кухнята на Мтел, ма някой друг път.

Тема Re: От кухнята на MТелнови [re: Cenzor]  
Автор XaMaB (откачалка)
Публикувано03.09.04 15:04

ами по добре от кухнята отколкото от тоалетната
въпреки че от там ще е по любопитна информацията.
не че ми се вярва тази да е от там

или поне след такъв пост бих се погрижил който го е пуснал вече да не е там :)

Тема Re: От кухнята на MТелнови [re: XaMaB]  
Автор 2O1 (?)
Публикувано03.09.04 17:38

Mi che toi prosto ne e tam Niama kakvo da se griji chovek

Do you, don't you want me to love you
I'm coming down fast, I'm right here above you

Тема Re: От кухнята на MТелнови [re: 2O1]  
АвторChaosDay (Нерегистриран)
Публикувано10.09.04 12:43

Чух че имало яки съкращения в Мтел но май са били от преди 1.5 ... 2.0 години, и хората им духнали в Глобул..

На мен друго ми е интересно - какви са заплатите по високите етажи на Мтел, някой знае ли?

Това вече ще е от кухнята на Мтел

Тема Re: От кухнята на MТелнови [re: ChaosDay]  
Автор нaблюдaвaщ ()
Публикувано10.09.04 19:58

Какво разбираш под високите етажи на Мтел ?

Но порядък от 1000 - 5000 Euro за мениниджъри от такава компания си е в реда на нещата. Може и повече. За наистина високите етажи - въпрос на много неща. Едва ли има някакъв $стандарт$.

Ти за колко би постъпил там и каква длъжност те привлича?

Тема Re: От кухнята на MТелнови [re: нaблюдaвaщ]  
Автор ZiNaldo® (Real de M.)
Публикувано11.09.04 13:23

директор на директорите - за по-малко от 10000 ще се нацупя трайно

" Знаем как да преживяваме, но не знаем как да живеем "

Тема Re: От кухнята на MТел [re: gsm4you.com]  
Автор Genesis (да ме знаете)
Публикувано13.09.04 21:48

Ти работиш в Мтел, колкото аз карам сувалка.

Тема Тая тема вече доста изтъпя..нови [re: Genesis]  
Автор ЧepнorлaвМодератор (рекордьор)
Публикувано13.09.04 22:42

мисля че е крайно време да се заключва и да заминава по живо по здраво

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.