Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:57 17.07.25 
Мобилни оператори
   >> МТел
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема За електронната фактуранови  
Автор Cтepн™ (любопитко)
Публикувано03.05.04 21:06

Защо чета постове, че не работела тази услуга?????

Ето какво направих аз:
1. Влязох в сайта им с логин и пасс (където се пращат фрии СМСи)
2. Отидох на МОЯТ ПРОФИЛ
3. После вляво - Моята Е-ФАКТУРА
4. Излезе си последната ми фактура
Има едни бутончета - "Детайли" - изкарва първата страница от хартиената фактура + Прилож.А (знаете го) + Прилож. В - пълна и подробна разпечатка на разговори, УАП, СМСи и т.н..
Има и още бутончета - "Обща сума по дни", "Обща сума по направления" (това са графики), за изтегляне в Екселски файл на приложения или на подробна разпечатка.

Сигурно има и по-лесен път за стигане до тази фактура, ама аз се оплетах в лабиринта на сайта им

Сега, първо трябва да се мине през една регистрация за потвърждаване (или за заявяване на нов) номера с който е регистрацията на сайта; пращат един код за потвърждение и при първо влизане искат ПИНа от фактурата; после вече всичко е автоматично.
Проблема ми е, че съвсем се оплетох и не помня къде се регнах; сега ще пробвам да намеря мястото (МТел може да е всичко, но сайта му определено е анти-френдли)
Аха, намерих го - пак е през МОЯТ ПРОФИЛ, но се избира най-долу - Моят ГСМ профил. Номера се въвежда, после Стъпка2 и праща на този номер код, който се въвежда. Излязох от сайта и пак влязох, избрах "Е-фактура", въведох ПИНа и готово.

ПП: Пише, че тази регистрация правела и нещо за ММС центъра, ама не ми се гледа

... и Panasonic

Тема Re: За електронната фактуранови [re: Cтepн™]  
Автор Kиpил Дъpeв (професор)
Публикувано04.05.04 02:20

Прав си, че го има в 21 и кусур часа, ама сутринта и на обяд го нямаше. Прав си и за великата интуитивност на сайта. Но защо трябва да се регистрираш, за да разбереш условията за регистрация и използване на услугата????

Иначе: Евала им правя за тази услуга - за много хора ще е полезно, бързо и удобно.

За другите: Ето условията, на които трябва да отговаряте, за да ползвате електронна фактура:

Цитат:
==============================================================================
Накратко

Услугата "Електронна фактура" предлага възможност за достъп до информацията от данъчната фактура, приложение А и приложение Б, в електронен вид на адрес www.mtel.bg. Тази информация е достъпна както за цял договор, така и за всеки отделен GSM номер от даден договор. Всеки титуляр на договор/и може да има едновременен достъп до фактурите, издадени по тези договори, през един потребителски профил на www.mtel.bg. Информацията е копие на фактурата, издадена от "МобилТел" ЕАД, и се обновява всеки месец. В системата се пази информация само за последните фактури. Електронните данъчни фактури, приложение А и приложение Б, могат да бъдат отпечатвани и/или изтегляни като файлове в Excel csv формат.

Права за достъп

За да имате възможност да ползвате услугата, е необходимо:
1. Да сте клиент на "МобилТел" ЕАД и да сте регистриран потребител на сайта mtel.bg;
2. Да регистрирате GSM номера си във вашия профил (МОЯТ ПРОФИЛ » Моят GSM профил) в сайта;
3. Да въведете четирицифрения PIN код от вашата фактура в секцията "Моята сметка" (МОЯТ ПРОФИЛ » Моята сметка );
4. Да имате права, дадени ви от титуляра на вашия договор. При:
- Договори, сключени с физически лица - по подразбиране ще имате право на достъп до услугата само за собствената си сметка (за GSM номера, въведен по гореописаната процедура), освен ако титулярът изрично не е забранил.
- Договори, сключени с юридически лица - по подразбиране нямате права на достъп дори до вашата сметка, освен ако титулярът изрично не е разрешил.
- Титуляри на договори - посетете произволен бизнес център на "МобилТел" ЕАД и след като удостоверите, че сте титуляр на договор/и, ще получите достъп до електронните фактури за всеки от тях, както и до интерфейс на www.mtel.bg, даващ ви възможността да определяте правата за достъп до електронните фактури на всеки от GSM номерата към тези договори.

Ползване на услугата

Ако са изпълнени условията, описани по-горе в "Права на достъп", вие ще имате достъп до услугата "Електронна фактура" на адрес www.mtel.bg в раздела "МОЯТ ПРОФИЛ » Моята сметка", където ще видите списък с всички фактури, до които имате достъп. Ако това не се случи и:
1. Получите съобщение, че нямате достъп до електронната фактура за въведения от вас GSM номер. Това означава, че:- вие сте потребител по договор, сключен с физическо лице, и титулярът на този договор изрично е забранил да имате достъп до електронната си фактура или
- вие сте потребител по договор, сключен с юридическо лице, и титулярът на този договор не е разрешил изрично да имате достъп до електронната си фактура.
И в двата случая уведомете титуляра на договора или, ако вие сте титуляр на договора, посетете бизнес център на "МобилТел" ЕАД, където ще ви дадат достъп до всички излезли фактури по договори на ваше име.
2. Получите съобщение, че няма излезли фактури или страницата е празна. Това означава, че в момента няма данни за фактури по вашите договори. Изчакайте до следващата дата на излизане на фактура.
3. Бъдете помолен да въведете PIN код. Това означава, че имате регистриран GSM в профила, но не сте въвели четирицифрения код от фактурата. Попълнете го, за да получите достъп до услугата.
4. Бъдете препратен към страница "Моят GSM профил", въведете своя GSM в профила си, за да можете да ползвате услугата.
5. Бъдете препратен към страницата за вход в сайта - услугата "Електронна фактура" е персонализирана и поради това е необходимо да влезете в сайта www.mtel.bg със своето потребителско име и парола. Ако не сте регистриран, можете да го направите безплатно.

==============================================================================
Край на цитата.

Ребята, давайте жить дружно!

Тема Мани, мани ....нови [re: Cтepн™]  
Автор r-н Двyтakтoв (two way engine)
Публикувано04.05.04 07:38

То че е голяма объркация, голяма е. Но все някак си се справих. Обаче какво установих - влизам аз и виждам да ми стои една фактура за плащане. Като се позагледах - тови било последната ми фактура, която платих още преди седмица и вече я бях забравил. Значи, ако са замислили всяка фактура да стои докато не излезе следващата, каква полза от това. Може би много по ценно щеше да е ако можеше да се прави онлайн проверка на сметката.

Тема Re: Мани, мани ....нови [re: r-н Двyтakтoв]  
Автор motek (ommbre)
Публикувано04.05.04 09:29

И това ще стане

Автор ЧepнorлaвМодератор (рекордьор)
Публикувано04.05.04 10:09

Мда, голям зор беше.. докато стигна до там.. пфу. И то за какво.. изкарва ми разни несвързаници.. т.е. на моя договор се води още една сим карта с която сме във фамилия.. само че ми дава фактурата, старата и то само за моята сим.. сега ще пробвам да вкарам и другата :)
много нефрендли..

Тема Re: За електронната фактуранови [re: Чepнorлaв]  
Автор Cтepн™ (любопитко)
Публикувано04.05.04 22:46

Не става да изкарва 2 фактури на 2 номера на един титуляр; вчера и с това си играх - вкарвам другия номер, изкарва неговата фактура, но вече я няма тази за първия номер.
Май четох по диагонала условията и става дума там за титуляр-юр.лице, не за физическо.
Все пак изложих проблема на *88, около 22 часа снощи и момето каза да затворя, защото трябвало да се посъветва и ще ми звънне...още чакам да свърши консилиума и да ми дръннат дали все пак става и за физ.лица

За всеки случай си направих друга регистрация за втория номер

... и Panasonic

Тема Re: Мани, мани ....нови [re: r-н Двyтakтoв]  
Автор Cтepн™ (любопитко)
Публикувано04.05.04 22:52

Може би много по ценно щеше да е ако можеше да се прави онлайн проверка на сметката.

Нещо по-онлайн от *88 има ли?
(ако съм те разбрал правилно)

... и Panasonic

Редактирано от Cтepн™ на 04.05.04 22:50.

Автор ЧepнorлaвМодератор (рекордьор)
Публикувано05.05.04 09:11

е да, ама някой трябва да се сети..
бе ще го оправят.. все някога..

Тема Re: Описаниенови [re: Cтepн™]  
Автор motek (ommbre)
Публикувано05.05.04 16:32

Накратко Описание

Услугата “Електронна фактура” предлага възможност за достъп до информацията от данъчната фактура,
приложение А и приложение Б, в електронен вид на адрес www.mtel.bg. Тази информация е достъпна както за
цял договор, така и за всеки отделен GSM номер от даден договор. Всеки титуляр на договор/и може да има
едновременен достъп до фактурите, издадени по тези договори, през един потребителски профил на
www.mtel.bg. Информацията е копие на фактурата, издадена от “МобилТел” ЕАД, и се обновява всеки месец. В
системата се пази информация за последните 3 фактури. Електронните данъчни фактури, приложение А и
приложение Б, могат да бъдат отпечатвани и/или изтегляни като файлове в Excel csv формат.

Права за достъп:
За да имате възможност да ползвате услугата, е необходимо:
1. Да сте клиент на “МобилТел” ЕАД и да сте регистриран потребител на сайта mtel.bg;
2. Да регистрирате GSM номера си във вашия профил (МОЯТ ПРОФИЛ » Моят GSM профил) в сайта;
3. Да въведете четирицифрения PIN код от вашата фактура в секцията “Моята сметка” (МОЯТ ПРОФИЛ »
Моята сметка »);
4. Да имате права, дадени ви от титуляра на вашия договор. При:
- Договори, сключени с физически лица – по подразбиране ще имате право на достъп до услугата само
за собствената си сметка (за GSM номера, въведен по гореописаната процедура), освен ако титулярът
изрично не е забранил.
- Договори, сключени с юридически лица – по подразбиране нямате права на достъп дори до вашата
сметка, освен ако титулярът изрично не е разрешил.
- Титуляри на договори – посетете произволен бизнес център на “МобилТел” ЕАД и след като
удостоверите, че сте титуляр на договор/и, ще получите достъп до електронните фактури за всеки от тях,
както и до интерфейс на www.mtel.bg, даващ ви възможността да определяте правата за достъп до
електронните фактури на всеки от GSM номерата към тези договори.

Ползване на услугата:
Ако са изпълнени условията, описани по-горе в “Права на достъп”, вие ще имате достъп до услугата
“Електронна фактура” на адрес www.mtel.bg в раздела “МОЯТ ПРОФИЛ » Моята сметка”, където ще видите
списък с всички фактури, до които имате достъп. Ако това не се случи и:
1. Получите съобщение, че нямате достъп до електронната фактура за въведения от вас GSM номер. Това
означава, че:
• вие сте потребител по договор, сключен с физическо лице, и титулярът на този договор изрично е
забранил да имате достъп до електронната си фактура или
• вие сте потребител по договор, сключен с юридическо лице, и титулярът на този договор не е
разрешил изрично да имате достъп до електронната си фактура.
И в двата случая уведомете титуляра на договора или, ако вие сте титуляр на договора, посетете бизнес
център на “МобилТел” ЕАД, където ще ви дадат достъп до всички излезли фактури по договори на ваше име.
2. Получите съобщение, че няма излезли фактури или страницата е празна. Това означава, че в момента няма
данни за фактури по вашите договори. Изчакайте до следващата дата на излизане на фактура.
3. Бъдете помолен да въведете PIN код. Това означава, че имате регистриран GSM в профила, но не сте
въвели четирицифрения код от фактурата. Попълнете го, за да получите достъп до услугата.
4. Бъдете препратен към страница “Моят GSM профил”, въведете своя GSM в профила си, за да можете да
ползвате услугата.
5. Бъдете препратен към страницата за вход в сайта – услугата “Електронна фактура” е персонализирана и
поради това е необходимо да влезете в сайта www.mtel.bg със своето потребителско име и парола.

Дано не съм ви отигчил

Редактирано от motek на 05.05.04 16:34.

Тема Re: Още обяснениянови [re: Kиpил Дъpeв]  
Автор Kиpил Дъpeв (професор)
Публикувано05.05.04 20:17

Понеже "съм" и юридическо лице, задължително трябваше да мина през БизнесЦентър, за да ми разрешат достъп до системата за Е-Фактура. Имах късмет, че отидох днес, а не вчера, както си бях наумил. Инструкциите за работа бяха пресни-пресни и топли от факса/мейла. И с каките и шефката на БЦ-то се тъпоглавихме докато го пуснахме. Между другото управителката на БЦ-то беше адски в час и направо ми допадна, и по начина й на работа с PC-то, мишката и клавиатурата, и по отношението. Четохме гледахме, бързахме без да четем и накрая стана.
Накратко:
Юридическите лица - техен упълномощен представител или самият представляващ трябва да мине и да попълни молба за активиране на достъп до Е-Фактура.
Ако има вече регистриран потребителски account за "Моят М-тел" просто се потвърждават данните (username и e-mail адрес), въвеждат се име, фамилия, пол и обръщение и се попълва декларация, че сте съгласни системата служебно да промени паролата за достъп до системата на този регистриран account, като новата парола ще бъде изпратена на потвърдения e-mail. Да спомена, че става адски бавно изпращането на e-mail-а.
Ако няма регистриран account - естествено - създава се нов такъв.
След това към този account се добавят всички договори (ако желате естествено), за които искате да имате информация и за които сте титуляр.
От там нататък потребителят с новата парола (може да си я смени) може да дефинира други съществуващи и/или нови account-и за "Моят М-тел" и да им раздава права върху договорите.

Вероятно за физическите лица с повече от един договор трябва да се мине подобна процедура - да се добавят съществуващите договори през Интранет системата на М-тел, което явно може да стане само в БЦ.

С думи прости: Системата още не е в производствено състояние, нулевата серия не е излезнала. Може би, ще е по-добре да изчакаме още половин или един тарифиращ период. И пак да спомена, че съм много доволен от начина на работа в БЦ на ул."Оборище" и ул."Кракра".

Ребята, давайте жить дружно!

Редактирано от Kиpил Дъpeв на 05.05.04 20:31.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.