|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
OTNOSNO PRIMA
|
|
Автор |
e_boybg (непознат
) |
Публикувано | 13.11.03 15:47 |
|
Zdraveite, PRIMA moje li da se polzva v roaming? interesuvame me ako sam s takava karta v USA ili Europe. blagodaria.
| |
Тема
|
Re: OTNOSNO PRIMA
[re: e_boybg]
|
|
Автор |
Cenzor (Мародератор) |
Публикувано | 13.11.03 16:01 |
|
Не, не става. А и малко предплатени карти го поддържат.
| |
|
Много е гадно наистина това че не може да се ползва роуминг с прима карта! И аз се чудя защо е така след като минутите си си ги предплатил! А не е вярно това 4е на малко оператори предплатените карти имат роуминг! Операторите с роуминг на предплатените карти са много в европа!
!!! LET'S MAKE THE WORLD FREE !!!
| |
Тема
|
Ясно е защо !!!
[re: vip4o]
|
|
Автор |
checho (клюкар) |
Публикувано | 13.11.03 17:49 |
|
Причината за невъзможността предплатена карта в България да се употребява в роуминг е много проста. Цялата работа се свежда до закъснялото таксуване на разговорите в роуминг. Имайки предвид, че информацията за разходите в роуминг се бави няколко седмици, ти можеш да изговориш много повече пари, отколкото имаш в картата. Ще има много случаи, в които излизаш с 5лв. например в примата извън България, и после заради това, което обясних горе, изведнъж да останеш с отрицателен кредит в най-добрия случай от няколко десетки лева. Повече от ясно е, че никой българин няма да си погаси тези разходи, като купи карта за 120лв. и 100 от тях отидат за погасяване на разхода. Вместо това, всеки би си купил друга предплатена карта, и ще се окаже, че операторът трябва да погасява този разход.
| |
Тема
|
а защо тук е 2 седмици, а другаде не ?
[re: checho]
|
|
Автор |
нaблюдaвaщ (просто гледа) |
Публикувано | 13.11.03 23:14 |
|
Как го правят другите, та пускат роуминг на prepaid карти от по 8-20 Euro?
Въпрос само на билинг система ли е или има и друго нещо?
Преди около 2 години говорих с хора от Глобул (ти май беше от този отбор) и тогава ми цитираха времена на закъснение на сметките от роуминг от порядъка на 24 часа. Мене ли ме е гепила склерозата, те ли са ме излъгали или нещата са се влошили оттогава?
МТЕЛ-ската Формула говори за закъснения от порядъка на милисекунди... в подобни случаи... За какви две седмици става дума?
| |
Тема
|
Re: а защо тук е 2 седмици, а другаде не ?
[re: нaблюдaвaщ]
|
|
Автор |
Cenzor (Мародератор) |
Публикувано | 14.11.03 07:51 |
|
Таксуването при Примите трябва да е в реално време, поради факта, че са си предплатили разговорите. При карта с абонамент- може и със закъснение да стане, човека е с договор и ще си плати така или иначе. Това е разликата!
| |
Тема
|
[re: Cenzor]
|
|
Автор |
нaблюдaвaщ (просто гледа) |
Публикувано | 14.11.03 08:06 |
|
Проблема ми е ясен, не го коментирам.
Прочети предишното ми писание отново и ми кажи защо в другите страни се оправят с техните prepaid карти, а в България това не може да стане.
Намека беше, че се съмнявам причината да е техническа.
| |
Тема
|
[re: нaблюдaвaщ]
|
|
Автор |
Cenzor (Мародератор) |
Публикувано | 14.11.03 08:43 |
|
Ами най-вероятно трябва да се закупи допълнителна апаратура(доста скъпа според мен), която после трябва да се избие. Е, да ама като гледаш Примите в България колко мизерно говорят, нали се сещаш колко ще се отпуснат да водят разговори в роуминг. По скоро ще цъкат смс. А от това възвращаемостта е доста малак и бавна. Та затова е нормално да няма.
А и повечето оператори в Европа май имат за предплатените си карти роуминг, но само входящ, изходящ- не.
| |
Тема
|
А как се оправят SWISSCOM EasyRoom?
[re: Cenzor]
|
|
Автор | mitko11 (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.11.03 12:09 |
|
Mobikom продават в магазините си предплатени карти с включен роуминг SwissCom EasyRoom.
http://online.mobikom.com/asp/product.asp?product=83
Те как се оправят с плащанията по вашата логика ?
| |
Тема
|
Re: А как се оправят SWISSCOM EasyRoom?
[re: mitko11]
|
|
Автор |
checho (клюкар) |
Публикувано | 14.11.03 12:53 |
|
Най-вероятно "светските" оператори могат да си позволят да поемат такъв риск, поради разликите в материалното състояние и моралът на хората в страните, където оперират.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|