|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
Тема
|
При прехвърляне...възможно ли е
|
|
| Автор | M (Нерегистриран) |
| Публикувано | 20.10.03 09:10 |
|
|
При прехвърляне от М-Тел на апарат с Глобулски номер ми пристигна съобщение от М Тел за огромна сума. Въпросът ми е : възможно ли е всички входящи разговори, които са дошли на М-Телския номер и съм ги приела от Глобулския да се таксуват като изходящи за М-Тел към Глобул?
Убедена съм, че други изходящи нямам, но се надявах прехвърлянето да става без или с минимално таксуване. Някой знае ли подробности за това прехвърляне - как следва да се таксува?
| |
|
Тема
|
Re: При прехвърляне...възможно ли е
[re: M]
|
|
| Автор |
Cenzor (Мародератор) |
| Публикувано | 20.10.03 09:18 |
|
|
Естествено, че си плащаш- Мтел-Глобул, кой да плаща според теб за този разговор?? Дефакто се осъществява разговор от твоя номер до този на Глобул и като такъв следва да го платиш. Нищо, другия път ще се замислиш преди да прехвърляш...
Ку Клубс Клан За чисти клубове!
| |
|
Тема
|
Re: Винаги
[re: Cenzor]
|
|
| Автор |
lenny (усмихната) |
| Публикувано | 20.10.03 09:39 |
|
|
при прехвърляне се заплаща стойността на трансфера от номера от който се прехвърля до номера на който е прехвърлено или по-просто казано разговора се заплаща "през" прехвърления номер и щом е бил Глобулски - то на всеки входящ разговор ти имаш - изходящ - МТел-Глобул. Тези неща е хубаво да ги проверяваш предварително а не след това
| |
|
Тема
|
[re: Cenzor]
|
|
| Публикувано | 20.10.03 09:50 |
|
|
Това означава, че разговора не е само пренасочен, а е реално двойно проведен и съответно двойно платен - един път от този, който ме е търсил и втори път от моя М Телски апарат към Глобулския ми такъв. Не логичното за мен е, че аз от М Телския апарат не съм говорила реално! Мисля, че не е коректно никой да не предупреждава предварително, че при прехвърляне техниката не отчита входящия разговор веднъж, а два пъти. Излиза, че М Тел е на голяма далавера с това прехвърляне! Жалко, че трябва за да си платя няколкото часа входящи разговори като изходящи ще трябва за няколко месеца да си спра изобщо разговорите.
| |
|
Тема
|
Re: Не е точно така
|
|
| Автор |
lenny (усмихната) |
| Публикувано | 20.10.03 10:01 |
|
|
виж сега ти на практика задаваш съответната ситуация - всеки твой входящ разговор- да бъде пренасян/прехвърлян / към друг абонат - според теб кой би трябвало да заплати този трансфер. Помисли малко !!! Вярно е че голямата сметка те е изненадала неприятно - но на практика ти си осъществил/а/ този трафик и след като той е генериран някой трябва да го плати. Надявам се не очакваш това да направи фирмата, която ти го предоставя. Като си поръчваш такси плащаш повикването, като си поръчваш някаква друга стока също плащаш доставката /освен ако не е излишно упоменато че доставката е безплатна/. Разбери ти си позвал/а/ един вид услуга и си платила за нея съвсем справедливо, точно толкова колкото си ползвал/а/.
| |
|
Тема
|
Re: M
[re: lenny]
|
|
| Автор |
mf (минаващ) |
| Публикувано | 20.10.03 10:13 |
|
|
Добре де на мен не ми е ясни какъв ти е проблема ???? И защо някой трябва да те предупреждава !!! Пренасочването е услуга, която се заплаща обявено е от всеки един оператор било то БТК , Мтел ,Глобул,Мобиком то по твоята логика няма смисъл от роуминг дай да си пренасочваме номера към някакъв си номер в чужбина и да си говорим без пари   или пък за кво са тия международни повиквания а? дай да направим международни спогодби всички да се праносчват към определен номер в дадената страна 
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Cenzor (Мародератор) |
| Публикувано | 20.10.03 10:18 |
|
|
Ако се беше сетила да питаш навреме нямаше да се прецакаш сама! Никой не ти е виновен. За какво трябва да предупреждават Мтел по-точно? Че при изходящо обаждане плащаш ли(не ми обяснявай как сега това ти е било входящо, защото ако беше само входящо щеше да ОСТАНЕ в твоя апарат и ти да го приемеш, а това не е станало. Заминало е на някъде)?
"Излиза, че М Тел е на голяма далавера с това прехвърляне" и каква им е според теб далаверата- и натоварването и заетите канали са като при проведен изходящ разговор, така че далаверата е никаква, ама нищо...
Със здраве!
Ку Клубс Клан За чисти клубове!
| |
|
Тема
|
[re: lenny]
|
|
| Публикувано | 20.10.03 10:33 |
|
|
Ясно...на съда всичко е ясно - да влезе убития! Не смятах, че технически по този начитн се прехвърля. От друга страна нито в договора с М Тел , нито при описание на функциите на апарата има предупреждение за начина на таксуване. Преди имаше списания с месечната сметка. В нито едно от тях не пише, че при прехвърляне ще се плаща цялото време на входящия разговор.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
mf (минаващ) |
| Публикувано | 20.10.03 10:54 |
|
|
Най - лесното е да отидиш на техния сайт http://www.mobiltel.bg/index.php?lang=bg&parent=3&child=28&url=services16 там хората са го написали
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Cпoмeниии (MetalMoto™) |
| Публикувано | 20.10.03 10:55 |
|
|
А според теб...обясни ми, моля, по каква логика да не се таксува?? Прехвърлянето от М-Телския...на друг номер...се явява ИЗХОДЯЩО обаждане от този ( М-Тел ) номер.
Ако си прехвърлиш обажданията от БТК-номер...на друг БТК...или мобилен...ПАК СЕ таксува....и така е по цял свят....
Технически не се прехвърляло по този начин?!?! а по кой?!?
Ползваш ли ресурси на мрежата? и УСЛУГА? да! - е ...плаща се!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|