Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:36 02.11.25 
Мобилни оператори
   >> МТел
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Номер 166 - къде е това?нови  
Автор Щиpлиц (разузнавач)
Публикувано17.10.03 19:48

Днес пътувах през прохода Петрохан, и през мъглата видях навреме едно дърво на пътя. Паднало дърво, препречило половината пътно платно. Ми, викам си, ще стане някоя беля. Да звънна на 166, че да пратят съответните служби докато не се е стъмнило. Вече бях на няколко километра от Берковица, когато ми се появи покритие, и набрах номера. Обаче чичкото от другата страна на линията ми разправя, че бил в Костинброд. Ми аз какво да направя? Насред гората нямам телефонен указател, не знам други номера на които да звъня.

Защо Мобилтел нямат изходни точки във всички градове? Ами ако беше нещо спешно? Ако от ситуацията зависеше живот? Ще чувам от другата страна: "ми, обадете се в Берковица, що ми звъните на мене?", а?

Доколкото си спомням, имаше подобен случай някъде по черноморието. Обадилият се на 150 искал линейка на някакъв адрес, дежурния пратил линейка на адреса, ама след няколко часа разбрали, че са в различни градове, а имало такива улици и в двата града.

Как да разберем, или по-точно как да набираме номер 166, че да звъни там, където трябва?

----------------------------------
помислих, хареса ми, помислих пак...

Тема Re: Номер 166 - къде е това?нови [re: Щиpлиц]  
Автор нaблюдaвaщ (просто гледа)
Публикувано17.10.03 21:48

По принцип оператора "знае" от къде се обаждаш и те свързва точно с когото трябва.

Ако изрично искаш да говориш например със Софийското 166 би трябвало да се избере например 02166. Но когато си на пътя едва ли знаеш кода на Берковица (0953), та да го добавиш отпред.

Затова смело звъниш на 166 обясняваш точно къде си и какво има там, а останалото си е тяхна работа.

Тема Re: Номер 166 - къде е това?нови [re: нaблюдaвaщ]  
Автор mf (новак)
Публикувано17.10.03 22:03

А случаят беше с Гобул . Линейка,коато вместо Търговище си карала из Шумен

Публикувано18.10.03 13:00

Ам'че аз това направих. Не можех просто да отмина, и да заеба цялата ситуация. Обадих се на 166, ама както вече казах - чичкото ми казва да звъня в Берковица, той бил в Костинброд, и нищо не можел да направи.

П.П. А ако звъня на 0953166 - разговора таксува ли се?

Редактирано от Щиpлиц на 18.10.03 13:03.

Автор mf (новак)
Публикувано18.10.03 13:04

Чичкото си е измил ръцете :) ти как мислиш дали той не може да звунне на колегата си а?

Автор нaблюдaвaщ (просто гледа)
Публикувано18.10.03 13:21

Теоретично разговор към 0xxx166 и подобните му спешни номера не би трябвало да се таксуват. Централите на БТК и МТЕЛ или ГЛОБУЛ би трябвало да си съобщават, че разговора е без таксуване.

На практика, честно казано, не знам... Надявам се, да е не се таксува.

Е, за да няма "чичкото ми каза", затова трябва да има аналога на 911 (112) в България. Звъниш на един номер във всяка една спешна ситуация. И оттам насочват обаждането ти към София, към село Горно Нанадолнища или където е необходимо.

Автор Delwin- (niakakuv si tam)
Публикувано18.10.03 16:48

112 *има*

Microsoft Certified Double Clicker

Тема Re: Номер 166 - къде е това?нови [re: Delwin-]  
Публикувано18.10.03 17:25

112 ? Но къде звъни това, и с кой се свързвам? Безплатно ли е? Все пак съм на Прима, и с няколкото лева, дето имам в картата това е важен въпрос за мен.

Автор Delwin- (niakakuv si tam)
Публикувано18.10.03 18:35

звъни в Callcentre-то на МТел. от там те поема оператор и те насочва. и мисля че е безплатно (само не си правете тъпи експерименти с този номер - може пък да има хора, койото НАИСТИНА имат нужда от помощ, а не да си тестват телефоните)

Microsoft Certified Double Clicker

Тема Делвина ти го е казал, ама да допълня...нови [re: Щиpлиц]  
Автор AlexBG (CM4 Maniac)
Публикувано18.10.03 20:51

Варинат 1: Звъниш на 166 и системата трябва да те разпознае къде си и да те свърже с най-близкото 166/160/150, което е предоставено от БТК.
Ако все пак се получи грешка - първо онзи другия (в Костинброд в случая) спокойно може да ти даде номер на колегата или по-добре - да се свърже той... Ама нейсе... И второ...

Варинат 2: Звъниш на 112 и оттам оператор или ще ти даде дългия номер на най-близкото място (в случая 0953 2022 - полиция Берковица) или ще те задържи на линия, за да се свъже той и да е един вид "конферентна връзка" между теб и съответния орган (все пак трябва да дадеш подробно инфо и прочее)...

САПАРД за българския футбол

A journey of a thousand miles begins with a single step

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.