Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:05 12.07.25 
Мобилни оператори
   >> МТел
*Кратък преглед

Тема Колебая се...дайте акъл  
Автор Hиkoлaй (експерт)
Публикувано17.05.03 00:04

Значи ето предмета на моето колебание:
Ползвам инвалиден номер, със съответните отстъпки и общо взето не говоря повече от 20 мин. на месец, като ползвам най-ниската абонаментна тарифа. В момента обаче, Мобилтел има някакъв договор със военните и предлага услугата при следните условия:
1. Месечна такса - 12 лв с ДДС
2. Разговорите се отчитат по бизнес тарифа
3. 25 минути безплатно в мрежата на мобилтел
4. 3 годишен договор, като в него влиза и апарат, за който се добавят от 5 до 9 лева месечно, в зависимост от модела, върху сметката в продължение на 3 години /апаратите са някакави сименси/
Имам възможност да получа такъв номер от човек който го е взел, но няма нужда от него. Условието е, апарата да остане за него, а аз да го изплащам - по 6.50 всеки месец в продължение на 3 години. Така дефакто месечната ми сметка за абонамент ще е около 18 лева.
Питам се дали има смисъл да взема подобен телефон, като естествено при това положение ще спра инвалидния. Лошото е че няма да имам същия номер, а хубавото е че разговорите ще са по бизнес тарифа. Също така 20 безплатни минути за инвалидния, срещу 25 за "военния" но само в мрежата на мтел. Изобщо има си и плюсове и минуси, та затова се колебая и искам съвет от по-сведущи от мен-струва ли си да взема единия номер и да се откажа от другия? И това тригодишно обвързване не е ли малко много? Защото няма да се учудя ако след известно време подобни преференции си станат нещо нормално.Кажете, как мислите?

Тема Re: Струва ми сенови [re: Hиkoлaй]  
Автор lenny (щастлив)
Публикувано17.05.03 10:04

че ти самия можеш най-добре да прецениш кое е по-добро за теб. Много добре си изредил плюсовете и на едната и на другата оферта, така че просто ги сложи на кантара и вземи решението, което би било изгодно за теб. Лично аз / абстрахирам се от факта че съм служител / не обичам дългосрочните договори - защото те задължават и по тях се дължат неустойки, но пък ако ти се струва изгодно. Имай предвид че тарифирането по бизнес тарифа е хубаво нещо защото там разговорите са най-ефтини, т.е. ако надхвърлиш безплатните 25 мин. останалите ти разговори ще са на бизнес план - т.е. по-най-ефтината за разговори тарифа, а от друга страна ще плащаш месечна такса 18 лв - това е добра оферта. Просто прецени дали те устройва едно дълготрайно обвързване.

Тема Re: Колебая се...дайте акълнови [re: Hиkoлaй]  
Автор Cтepн™ (любопитко)
Публикувано17.05.03 10:41

Добре, че първо прочетох отговора на Лени, мислех да напиша горе-долу същото.
И все пак... ако наистина разговорите ти не надхвърлят 30-ина мин/месец си стой на сегашния.
Аз лично ползвам "военен" номер, но разговорите ми рядко са под 3 часа/месечно и бизнес плана + безплатните минути ми идват дюшеш.
Телефоните, които предлагат са 14 - от ОТ 310 до Нокия 7650, минавайки през Самсунг, Моторола, Сименс, Ериксон.
Ето ти още нещо, за да потънеш в още по-дълбок размисъл - вярно, че договора е за 3 години, но в него няма предвидени неустойки, ако се откажеш, освен стандартните - плащане на последна фактура + глоби, според забавянето на плащането. Но нямаш право доброволно да спреш картата.

Тема Re: Колебая се...дайте акълнови [re: Cтepн™]  
Автор Rinsuid (невидим)
Публикувано17.05.03 15:01

И аз съм с такава карта и се родих... не съм плащал такива сметки никога (само когато си бях спрял телефона и му плащах само таксата) и аз в началото се тревожих за 3 години договор... но си сима и предимстава - ако падне ценат ана бизнес тарифата пада и твойта, защото и в договора е зададен процент който трябва да се запазва винаги. е сега, мтел едва ли ще свалят цените някога

Mea Culpa

Тема Re:Прецени колко ще говоришнови [re: Hиkoлaй]  
Автор Hot st (добронамерен)
Публикувано17.05.03 19:28

и за по-дълъг срок. Ако ще останеш с 20 мин на месец - не си струва.
Ако ще говориш повече - взимай.

Тема Re: Колебая се...дайте акълнови [re: Hиkoлaй]  
Автор M1M (мрази омразата)
Публикувано17.05.03 21:52

Разговори на бизнес тарифа, срещу такава такса е повече от изгодно. За безплатните минути към М-Тел, също е изгодно, освен ако не въртиш повече към БТК-телефони или друг оператор, но едва ли.

Последното, което ще ти кажа е, че след година или дори месеци, изходящите ти разговори ще са сигурно доста повече от тези 20 мин. в момента, както надявам се и доходите ти няма да спрат растежа си! Все пак си зависи и от теб, де.
Нищо не стои на едно място - "колелото" се върти, не забравяй и това!

Проучи как стои въпросът с групите, можеш ли да сформираш или да се прикрепиш към избрана от теб група, защото там разговорите са най-евтини, най-многобройни и най-дълги!
==========================================================

П.П:Купувайте по възможност българското!Това е заплатата на Клиентите Ви!

Тема Евала...нови [re: lenny]  
Автор feb (небог)
Публикувано19.05.03 15:41

...за честния отговор. Договор за три години има смисъл за страни различни от България според мен. Тук, за съжаление човек трудно може да си гарантира сигурни доходи, толкова далеч в бъдещето. Но това си е политика на фирмата, както и огромната глупост с лизинга и 90% от промоциите, които се предлагат САМО на вече вербувани клиенти.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.