|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
фалит на Москвич
|
|
| Автор |
Диaн (uguoT) |
| Публикувано | 28.02.06 22:24 |
|
|
Завода Москвич днес е обявен за флаирал след натрупване на дългове за над 1 милиард.....
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"
| |
|
Тема
|
Re: фалит на Москвич
[re: Диaн]
|
|
| Автор | aaleks (Нерегистриран) |
| Публикувано | 28.02.06 22:30 |
|
|
Мойте съболезнования , все още ми се воде по талон един такъв звяр!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | koko (Нерегистриран) |
| Публикувано | 28.02.06 22:34 |
|
|
Така е, то беше отдавна ясно, но от днес е вече юридически факт. Предстои разпродаване на активите (земята и сградите). Най-вероятно там ще има бизнесцентрове, супермаркети и т.н.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | 3aяц (Нерегистриран) |
| Публикувано | 28.02.06 23:08 |
|
|
Първо, съда е арбитражен. Второ, никой не е казал че там ще има супермаркети МакДоналдс и пунктове за изкупуване на старо желязо.
Просто това е необходимата процедура преди преиватизация.
Много се надявам някой да успее да приватизира тоз завод.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
3ъл_Дyx (вестоносец) |
| Публикувано | 28.02.06 23:20 |
|
|
Супермаркети и бизнесцентрове...утре по-рано.Московската община със зъби и нокти се бори вече 5-а година да приключи процедурата по фалита,за да продаде най-сетне завода на Рено.Инвестициите са за милиарди,но французите не пожелаха да дадат и цент,преди да придобият изцяло собственоста върху завода.
Иначе там всичко е отдавна умряло.Линията за резервни части спря последна преди няколко години.
И изобщо няма да е изненадващо,ако след време видим някоя нова кола,под нова марка,но под капака с новия УЗАМ.
Ако пък не стане...завода в Ижевск се справя все по-добре с всяка следваща година.Руското автомобилостроене още не си е казало последната дума.
При всички положения обаче,докато не направят НОРМАЛНА кола, с НОРМАЛЕН разход на гориво и близка по качество поне до азиатските самоделки,аз руска кола не смятам да си купувам.Москвич умря заради ниското си качество и липсата на каквото и да е сериозно обновяване в продължение на почти 20 години.Така коли не се правят!
| |
|
Тема
|
[re: 3ъл_Дyx]
|
|
| Автор |
Maistora (човекът москвич) |
| Публикувано | 28.02.06 23:58 |
|
|
Според мен е по-вероятно точно на търговска и жилищна площ да се превърне, казват, че територията на завода била много удобна и желана за целта поради наличието на комуникации, газ, ток и т.н.
А ИЖ вече е завод за сглобяване на корейски коли.
Иначе, относно нормална руска кола -- подкрепям напълно.
Редактирано от Maistora на 28.02.06 23:58.
| |
|
Тема
|
|
|
| Публикувано | 01.03.06 11:19 |
|
|
Съгласен съм на 100% за причините за "умирането" на марката - сами си отрязаха клончето. И го рязаха дълги години, с голямо старание и упоритост. :-)
От това което чета из руския нет, шансовете там да се правят коли са малки, и ако се правят ще са наистина рено. Терена явно е по-апетитен за търговски цели, а и се твърди че най-вероятно ще се разпродава на части. Но ще видим - скоро ще се разбере.
За руските леки коли - мисля че само ВАЗ има шансове да оцелее.
| |
|
Тема
|
[re: koko]
|
|
| Автор | 3aяц (Нерегистриран) |
| Публикувано | 01.03.06 13:10 |
|
|
В отговор на:
шансовете там да се правят коли са малки
пазар като руския ако може да се нарече "малък шанс" то просто не знам какво би могло да се нарече "голям шанс"
| |
|
Тема
|
[re: koko]
|
|
| Автор |
3ъл_Дyx (вестоносец) |
| Публикувано | 01.03.06 18:10 |
|
|
Напротив.И те нямат никакъв шанс,ако останат на сегашното ниво.Времето,когато автомобили се сглобяваха на конвейр от пияни мужици в мръсни гащеризони,хвърлящи фасове по пода, отминаха безвъзвратно.Който иска в началото на 2006-та да произвежда автомобили по тази технология,е обречен на неуспех.Лада имат само една съвременна линия-тази за Калина.И им трябваха 5 години,за да я пуснат.По тази причина в техните коли все още се срещат фабрични дефекти,които целия цивилизован свят забрави още в края на миналия век...
| |
|
Тема
|
|
|
| Публикувано | 02.03.06 15:03 |
|
|
Все пак руския купувач не е все още толкова разглезен, има и елемент на патриотизъм, така че ако се напънат - все още имат шанс.
Но трябва наистина да оправят качеството, което винаги им е било сериозен проблем и то бързо - нямат много време. В близките 2-3 години ако не докарат производството поне горе-долу до нивото на сглобяваните в русия западни коли - умират.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|