Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:01 09.07.25 
Автомобили
   >> Москвич
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Олеле майконови  
Автор playman (Механик-водач)
Публикувано04.05.05 10:52

Момчета колата ми умря.Бъркаше масло и вода и вчера ми заблякоха лагерите на вала. Ужас. Сега не знам от каде да почна и какво да направя за да й върна живота.Дайте акъл как да действам.Има ли начин да се сменят лагерите без да се откача мотора, защото нямам условия за това? А ако не може има ли някаква техника за изваждането му ? Моля ви помагайте !!!!
От вчера не знам каде съм !!!!

Тема ami...mykaнови [re: playman]  
Авторmoskvi4ov (Нерегистриран)
Публикувано04.05.05 14:39

значи мотора се вади при всички случаи! източваш вода и масло и отваряш картера!отвиваш болтовете и махаш черупките дето крепят лагерите-в наи добрия случаи коляновия вал не е надран или е слабо надранв наи лошия си купуваш нов вал!но да предположим че е нещо средно тогава ще минеш само с шлаиф!та след като се види в какво състояние е вала се гледа с какви лагери ще бъде сглобен после!та отиваш и според вала си търсиш лагери на магазина-нормални,първи,пети или амнаисти ремонт,не знам кви ще са!сглобяваш и мисля се въртеше мотора известно време докато се напаснат новите лагерислед това махаш главата и почти 99 процента е сигурно че смесването на вода с масло е от гарнитурата,освен ако не е изядена от водата главата на мотора(в такъв слъчаи се налага наваряване,шлаифане или замяна с нова,наи често втора ръка!нова гарнитурка,стягаш,регулираш клапани,въртиш,палиш и заминавашако нямаш условия по добре иди на маистор,не че нещо кои знае какво но жсе пак!аиде с здраве!

Тема Re: ami...mykaнови [re: moskvi4ov]  
Автор playman (Механик-водач)
Публикувано04.05.05 18:35

Значи проблема ми идва от ваденето на мотора. В книгата ми пише, че се вади заедно със скоростите отдолу. Просто няма как да го извадя така-нямам канал и нещо подобно. Има ли начин да излезе нагоре без скоростите ?

Тема Re: ami...mykaнови [re: playman]  
Автор autoDoc (запознат)
Публикувано04.05.05 18:44

сваляш скоростите,кожуха на съедин.,двуцевката,радиатора,акумулатора,кабели,жила,маркучи,купуваш10 бири,викаш няколко човека,взимаш една тръба дл.ок4м.и дебела 1.5-2цола идебело въже или синджир,връзваш мотора за водната помпа и изп.тръба на
4ти цил.,хващате се от двете страни на тръбата и вдигате като преди това откачиш тампоните щото иначе ще вдигнете цялата предница.

маитапчия,остроумен,не пие но пуши/много/ мрази французи и всичко тяхно,обича децата

Тема Re: ami...mykaнови [re: playman]  
Автор autoDoc (запознат)
Публикувано04.05.05 19:09

къде си в софия?

маитапчия,остроумен,не пие но пуши/много/ мрази французи и всичко тяхно,обича децата

Тема Re: ami...mykaнови [re: autoDoc]  
Автор Moxy_78O (Попай моряка)
Публикувано04.05.05 20:14

Няма да е лошо да се свали и предният капак, че с тръбата, въжето и бирите хубаво ще се вдигне, ами после накъде...

Тема Re: ami...mykaнови [re: Moxy_78O]  
Автор autoDoc (запознат)
Публикувано04.05.05 20:19

Прав си за капака,щото на юнаците ше им се наложи да вдигат мноооооооого нависоко.

Тема Re: ami...myka [re: autoDoc]  
Автор Moxy_78O (Попай моряка)
Публикувано04.05.05 20:57

Да, и при това положение 10 бири може би няма да стигнат, за да преметнат мотора над предния капак, пък ако ще и да спаднат гумите, затова е по-добре той да се свали преди това

Тема Re: 10=нови [re: autoDoc]  
Автор svetlion ()
Публикувано04.05.05 21:34

Това с 10-те човека го знам...и на мен тия дни всеки ми обещаваше че ще помага...ама нъцки...Вчера и днес се изгърбих САМ докато си сменя долните носачи..утре ще кача и снимки на новите.........Абе...успех...

Тема ?нови [re: svetlion]  
Автор white_shark (2140 GT)
Публикувано04.05.05 22:16

Абе има едни крикчета с верига...Намираш някъде два кола отгоре ще е хубаво ако имат винкел или някакво стабилно желязо-паркираш колата долу...Връзваш горе връзваш и двигателя и се вдига супер лесно.....Аз имам такъв ама нямам как да ти услужа

Защото това е много тежно ще се озорят много момчетата...Другата идея която ми идва да свалят и предните джанти и да я пуснат максимално ниско на земята...Абе пак не си е работа...Потърси някъде алтернативи,защото наистина е много тежко това с дето се захващате

УСПЕХ!!!

The Blacksea White Shark

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.