|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Тегло
|
|
Автор | S.R.Robinson (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.03.05 19:56 |
|
Кажете моля колко тежат по книжка 408 и 412
Мерси!
| |
|
1143
| |
Тема
|
Re: Тегло
[re: laik]
|
|
Автор |
lvan4O (Народен Човек) |
Публикувано | 27.03.05 01:27 |
|
Сега ще разженчая мита че Москветата са много тежки ,тва е някакжа тъпа прустотия дето се предава от уста на уста и всички приказват еи така.
СЕГА :
408 - 990км
412- 1045км
2140- 1080 ,след 1983г-1045кг
21412,2141- 1080км.
Тромави са не защото са тежки , а защото са с далги скорости и сравнително слави двигатели.
Примерно 2140Д-кола тежаща 1080кг с двигател колкото на Лада 1300 по коне и с скорости и главно предаване колкото на 80 кониовата 2106.
Сега стна ли иасно
| |
|
Според мен са тромави, поради това, че горивната и запалителната апаратура им пречат да си развиват конструктивно заложения въртящ момент... Онзи червения Пасат, дето го гледахте е 72 коня, има около 120 Нм пик при под 3000 оборота... и има съвсем прилични динамични качества за такава кола, сравним е с ВАЗ-2106... Демек, добре работещ 1.5-1.6 литров двигател би трябвало да тегли всички москвичи достатъчно добре за целите, за които са проектирани?!?
"Пази планината чиста - убий турист!"
| |
|
Пич, ти май в митове живееш.
408 е към 1100 КГ оборудван, не км.
412 сигурно е малко по-тежък.
И не казвай, че не са тежки, доста са тежки за моторите, които ги носят, на 55 или 70 кс мотор това тегло хич не му е малко.
Иначе съм съгласен с Майстора, че калпавия карбуратор и запалване им пречат да се развъртят в пълния си капацитет и ако се пипне там нещата ще бъдат по-добре. Те затова и имат такъв голям разход. Един такъв мотор ако се сложи на 800-900 кг купе ще бяга много повече и ще харчи много по-малко. То това е и разумното тегло на купе за мотор с такава мощност. Иначе скоростите им са добре за нискооборотни мотори, каквито имат, но килата са много.
Сега стана ли ти ясно.
| |
Тема
|
като сложиш и 70-80кг водач....
[re: -TACHO-]
|
|
Автор | poшaв (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.03.05 13:01 |
|
Добре де, какъв друг карбуратор може да се сложи на 412Д?Вчера го свалих моя за почистване ДААЗ някакъв си.Долу колектора хич не ми хареса-в тръбата за цилиндъра от към радиатора долу в канала имаше едно такова като шлака но просто така си е излят-въобще не гладък.Данеби пък преди да ги сложат да ги мерят някак си така че потока към всички да минава с еднакво съпротивление???
Мислех си за карбурат. Вебер 32TDLR но няма да пасне на леглото на стария.Такъв имам на реното-80кс от 1.4 и харчи 5/100 при скорост 100, а моск. при 80км/ч харчи 6.5 до 7 на 100.Тука разлика идва и от 4тата скорост и аеродинамиката , но като цяло държанието и на двата е съвсем различно.
Междудругото открих че мембраната за задействане на втора камера ми е скъсана и сигурно и това влия на динамиката.
| |
|
няма спасение с карбураторите... родният да се поддържа в изправност или да се експериментира с по-нови, като солекс и озон... западните може да дават по-добри резултати, но относно априори лошите родни. Според мен, де.. че се и повтарям и потретвам
"Пази планината чиста - убий турист!"
| |
Тема
|
Re: като сложиш и 70-80кг водач....
[re: poшaв]
|
|
Автор |
-TACHO- (ентусиаст) |
Публикувано | 28.03.05 14:05 |
|
Ами за карба нищо конкретно не мога да ти кажа. ЧУвал съм от познати, че слагат от запатни коли, като се прави тънък фланец или текстолитова плочка за да се захване в зависимост от това колко място остава горе между филтъра и капака. А на 408 много се слагат карбове от Шкода 105-120 и динамиката се оправя и харчи по-малко уж, поне така разправят. Но в крайна сметка трябва да имаш малко понятие, да експериментираш и все ще налучкаш някакъв добър вариант. Трябва да се намери някакъв добъе вариант за запалване, щото тея делка на московците дето са пълни с луфтове и предварението им се мени като ...., хич не ми вдъхват доверие.
Ако си навит да го правиш, може да разпиташ из западните клубове кой западен карб е най-добър за 70-80 кс. и да действаш.
Но не може да се очаква кой знае какво от кола дето тежи поне 1100+70-80 (шофьор)+поне още 50 кила боклуци или инструменти в багажника и аеродинамика на тухлена стена.
Все пак успех!
| |
Тема
|
ne e taka!
[re: -TACHO-]
|
|
Автор | nqkoi si (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.03.05 15:55 |
|
купетата са си леки но моторите са слаби!да вземем за пример опел аскона(защото имам наблюдения върху него), с двигател 1.3 (1257) които е мощност 68 коня ако се не лъжа,та този мотор е поставен в конкретния случаи на купе с тегло 1457 килограма!та този опел има много по добри скоростни и динамични характеристики дори и от 412( с ъс сравнително наи-леко купе 1045 кила и 1500 куб мотор уж 75 коня!как ще го обясните?само с аеродинамика?
| |
|
Никаква аеродинамика...За мене всичко е в не добре изчеслени ск.кутия и диференциал...Много загуби според мен...Да не говорим че не държи на пържене...Скапва се бързо...А колкото до Асконата ми е ясно колко върви и тя...Не се заяждам ама и тя не е от най бързите и динамични-един добре направен 21412 се басирам че върви най-малко наравно с Асконата.....Peace
The Blacksea White Shark
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|