Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:19 09.07.25 
Автомобили
   >> Москвич
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Опа!Пак се заключих!нови  
Автор komisar (po transporta)
Публикувано17.03.05 15:39

Днес едно топло време...Викам си,чакай да поизчистя малко колата-пепелници,мръсотийки,стъклата...После включих и маркуча-отвън,под калниците..И стана обед(ракиено време)Фраскам аз вратата(предна дясна и ЗАКЛЮЧЕНА),Моско гордо се синей,а ключовете ми святкат от таблото...Обаче аз съм си в къщи и всичко е ОК!Отворих си с резервните ключове.Ами ако бях на някой язовир??!Или на майна си Райна??!Тоз' номер сме го правили с баща ми 2 пъти и все по язовири.От тогава имаме "обичая"да се потупваме по джобовете всеки път преди да затворим багажник или врата...(Той кара Жигули).Та,на вниманието на всички колеги!Преди да си заключите колата проверете къде се ви ОТКЛЮЧВАТЕЛИТЕ!И аз проверявам,ама на....Я кажете вие колко пъти сте го правили ТОЯ номер

Тема Re: Опа!Пак се заключих!нови [re: komisar]  
АвторFlanker (Нерегистриран)
Публикувано17.03.05 16:00

И как я отключваш ако нямаш резервни ключове? На мен за 17 години експлоатация ми се е случвало два пъти и то са го правили хора дето не са се качвали в Москвич (не се майтапя има и такива).

Тема Re: Опа!Пак се заключих!нови [re: Flanker]  
Авторkoko (Нерегистриран)
Публикувано17.03.05 17:41

2 пъти ми се е случвало:
- първия път влязох през багажника - лесно е, стига да имаш ключ за него де. Развиваш двете гайки дето крепят облегалката и готово.
- втория път вече имах газова и използвах друг метод - със натиск набутах навътре капачката запушваща отворчето за външно огледало (има я само на по-новите москвичи). Натиска се в средата на кръглата дупка. Лесно става, тя е просто "щракната" там. После през дупката с подходяща тел като кука може да се дръпне лостчето.
Има и друг много лесен метод - използват го крадците, но не знам дали ще работи ако е заключена с лоста отвътре:
Пъха се нещо тънко и здраво в ключалката, например подходяща отвертка, нож или каквото е под ръка. След това се натиска надолу - дръжката на инструмента се повдига нагоре, така че ламарината на вратата леко да се огъне и вътрешния край на ключалката да се премести леко надолу (не е нужно повече от 1см.). В резултат вратата се отключва точно както се отключва с ключ.

В заключение - москвича се отваря само с поглед, та ако има човек нещо ценно вътре, бих препоръчал 2 неща:
Да се блокират въпросните капачки за огледала (с винтове за дърво);
Да се монтира планка плътно под ключалката, планката може да се захване на страничната стена на вратата и евентуално в другия си край с друга планка - за болт от дръжката на вратата. Така номера с натискането няма вече да действа. Преди години често спирах на един паркинг дето някой крадеше така (свиха ми касетофона) и след като сложих планката ми счупиха ключалката в напразни опити "пак да си отворят".

Тема !!!нови [re: koko]  
Автор MaistoraМодератор (човекът москвич)
Публикувано17.03.05 18:01

Moля ви, бъдете по-умерени в обсъждането на теми, касаещи начини за отваряне без ключ, в последно време, знаете, москвичите много се крадат за скрап! Не се знае кой чете тука и кой за какво може да се вдъхнови...

"Пази планината чиста - убий турист!"

Тема Re: !!!нови [re: Maistora]  
Автор Vanka.ta (непознат)
Публикувано17.03.05 19:46

За да не се заключва вратата под лостчето се монтира гумена/ може и пластмасова/ топка като тези дето ограничават отварянето на апартаментските врати. За съжаление давам акъл ама и аз не съм се подсигурил! А вратите ми ги заключи веднъж един колега със жигула щото решил че и москвича се заключва тека.

спорът ражда истината а нуждата - изобретението

Тема Re: !!!нови [re: Vanka.ta]  
Автор white_shark (2140 GT)
Публикувано17.03.05 20:15

Аз не съм си я заключвал досега...Дядо ми навремето я хлопнал и не може да отвори и някакъв манияк с лостове ала бала отворил....Aз се замислям да си сложа някаква аларма,защото де да знам много се разхубави москвича и се притеснявам...

The Blacksea White Shark

Тема Re: !!! [re: white_shark]  
Автор Moxy_78O (Попай моряка)
Публикувано17.03.05 21:07

На моя пък Москвич шофьорската врата може да се заключи с лоста само ако вратата е затворена и отвътре се натисне, иначе ако лостът е натиснат при отворена врата, при затварянето й той сам се вдига. Но е така само на шофьорската врата и един път едни "приятели" да ми направят номер, та заключили шофьорската врата отвъте и излезли през дясната, като не забравили да я заключат и нея.... Добре, че ключовете си бяха в мен, та се наврях през багажника и успях да отворя задната врата. Ако не бях толкова кльощав, не знам какво щях да правя

Тема Re: !!!нови [re: Moxy_78O]  
Автор komisar (po transporta)
Публикувано17.03.05 22:18

И при мен шофьорската врата е направена по този начин(2140Д).Но при кофти стечения на обстоятелствата пак може да се окажеш отвън...!А един път колата си беше отворена,но ключовете бяха в джоба на якето ми,което беше в багажника,,,,,който беше заключен.Баси каръка съм!!

Тема Re: !!!нови [re: Moxy_78O]  
Авторkoko (Нерегистриран)
Публикувано17.03.05 23:55

Има наистина такава защита, но тя работи само ако вратата се затвори "стабилно". Ако я затвориш по-нежно, защитата не винаги сработва (както стана при мен).

Сори ако съм пуснал "опасно" инфо за отваряне, но поне написах как да се предпази човек. :-) Това са си несъвършенства които е добре да се отстранят.
Има и други номера, ама ще се въздържа.

Тема има и друг начиннови [re: komisar]  
Авторpшв (Нерегистриран)
Публикувано21.03.05 13:53

И на моя при опит да се заключи така вратата лостчето отскача пак нагоре,но това не попречи преди години когато да съм бил още 6-7клас да влизам и аз през багажника.
Не искам да ви стряскам но аз като опитен москвичист знам друг метод за отваряне на другите врати(без тази на водача) при това без да се нанасят никакви щети на колата.Не трябват специални инструменти но трябва умение и да имаш реално представа какво точно правиш.Няма да го напиша обаче.Може индивидуално

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.