Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:44 15.07.25 
Автомобили
   >> Москвич
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема 21412 - Проблем при потегляне  
Автор Faster (Непопедим)
Публикувано09.06.04 11:44

Здравейте колеги
Имам проблем с москвича при потегляне. Цялата предница се тресе. Според мен е от съединителя, но не съм сигурен. Моля за вашето мнение по въпроса. Сигурен съм, че някои от вас са се сблъсквали с този проблем. Интересното е, че това се получава само при потегляне (няма значение на коя предавка - 1 или 2). По време на движение няма подобно нещо. Затова съм стигнал до извода, че е от съединителя.
Моля ви помогнете

Айде и умната.

Тема Re: 21412 - Проблем при потегляне [re: Faster]  
Автор Дeмoн (левак)
Публикувано09.06.04 12:26

Хм, бе то и моето феродо е за смяна ама просто по-трудно ми превключва скоростите при по-голямо несъответствие в оборотите, но така не ми тресе както описваш. Хърка ли ти скоростната кутия при превключване и на задна?
Между другото търся си надежден сервиз с София в който да си сменя феодото с диска пак на 21412, така че някой ако има добри впечатления с някой свестен сервиз, моля да пусне някакво инфо. Благодаря!

Тема Re: и аз имам проблемнови [re: Дeмoн]  
Автор white_shark (без спирачки!!!)
Публикувано09.06.04 13:29

като натисна съединителя и като задържа в долно положение понякога се чува леко чукане.и кат отпускам леко леко се усеща пак някакво чукане и на педала се усеща стържене....феродо има....ко е това?що за авария?

Той е малък,но вече знае!!!

Тема Re: и аз имам проблемнови [re: white_shark]  
Автор Penata (ige mashina)
Публикувано09.06.04 14:29

И моя 4укаше от на4алото леко после по силно, и сега скоростите вънка, незнам от какво е то4но защото не съм свалял скоростите, но не след дълго, ако е като при мен ще си отидат лагерите на скоростите, също не знам кои но като я разтура ще вида що става.

Аиде с здраве.

Тема Re: 21412 - Проблем при потегляненови [re: Дeмoн]  
Автор Faster (Непопедим)
Публикувано09.06.04 16:54

Единственото "хъркане" на скоростната е, когато включа на задна, преди автомобила да е останал в покой. Иначе си влизат като "у дома си".
Мислех си дали пък не може да е от каретата. На завой ми стържат, което значи че са за смяна, ама да ми се тресе предницата от тях, незнам.
Другото което ми идва наум е съединителя да е хлабав или да е натегнат. Отделя си горе-долу на средата, което е нормално според мен, ама незнам.
Ще взема да сменя феродовия диск, па дано се оправи.

Айде и благодаря за мненията.

Тема Re: 21412 - Проблем при потегляненови [re: Faster]  
АвторTACHO (Нерегистриран)
Публикувано09.06.04 17:54

Колега
имал съм го тоя проблем, има два варианта, но и двата се въртят около съединитела. Не знам точно за кой модел на мускал говориш, но симптомите са еднакви и за мускал и за мерцедес:
1. Феродния диск е нацапан на места с масло от семеринга на коляновия вал и при потегляне се получава това притрисане, щото на места приплъзва, на места зацепва. Решение: през отвора на маховика изсипваш по малко бензин, докато това масло се отмие от феродния диск.

2. По-лошото: притискателен диск. Пак казвам, не знам за кой модел говориш (аз ги различавам само като 408, 412 и по-нов москвич, това 21412 не ми говори много), но съм имал точно тоя проблем. Счупване на някой от палците на притискателния диск, в следствие на което феродния диск при зацепване не се натиска разномерно от всички страни от притискателния, от некъде "увисва" и от там се получава това притрисане като на Газ-53 при потегляне. Това е опасно, щото може с времето( макар, че става върпос за руска машина) да ти разбие лагерите на основния вал на скоростната кутия и ли да ти протече семеринга на коляновия вал. Решение: смяна на притискателен диск ( а може да използваш момента да смениш и фероден ако си е тръгнал). МОжеш и сам да си го направиш, не е сложно, но ти трябва канал. Сваляш скоростната кутия, кожуха на съединитела и после самия съединител и после обратно с новия. Правил съм го и без канал, така че е зор но става.
Пиши какво е станало!
Успех!

Тема Re: 21412 - Проблем при потегляненови [re: TACHO]  
Автор Eack (Москвичист)
Публикувано09.06.04 18:37

Ами според мен това претрисане е от Демпферните пружини на диска на съединителя.Обикновенно се полу4ава така като пуска6 често рязко съединителя. Самите пружини незнам дали се сменят , оба4е един диск е 18лева.
А за White Shark да ти кажа на мен ми звучи като "коксовия" лагер на вилката на педала. Като се скапе лагера по4ва да свири да трепери педала при отпускане и в последствие се чупят доста работи по съединителя ако не се оправи. Единия вид лагери е "коксов или текстолитов" а другия е съчмен. Първия струва около 5 лева а втория 10-ина.Препоръ4вам ти да си вземе6 от Първите. Доколкото съм чувал изкарват пове4е. Не съм си слагал от вторите и нямам лично мнение.
Успех на всички

И другата ми кола е МОСКВИЧ

Тема Re: 21412 - Проблем при потегляненови [re: Eack]  
Автор white_shark (без спирачки!!!)
Публикувано09.06.04 21:14

а като пускаш дали от това може ли да се чува нещо като леко потракване отзад.
примерно:
тръгваш.1-ва газ пускаш нормално тръгва с леко чукване/не като изронен зъб ами сякаш има лек луфт и обира/
2-ра даваш.пак същото....нататък вече не съм чул до сега???
абе не знам...ама рядко го прави...иначе понякога направо вие.държа на 1-ва с натиснал съединител и педала освен че вибрира се чува адското стържене...ама рядкои аз не знам вече ко и става на тая кола.иначе върви 6...набира асфалта под гумите

Той е малък,но вече знае!!!

Тема Re: 21412 - Проблем при потегляненови [re: Faster]  
Автор Дeмoн (левак)
Публикувано10.06.04 09:37

Бе питах тука един колега и той казва, че най-вероятното е или от счупен палец, както Тачо казва или дето Еаск казва - пружина на диска.
Ковано феродо на диска с пружините арменеца на Хладилника тука май го продава за около 15 лева. Тия палци пък кви са, що са идея си нямам, но мненията като гледам гравитират около "неравномерно притискане на феродовия диск". Предполагам че е това.

Тема Re: 21412 - Проблем при потегляненови [re: TACHO]  
Автор Faster (Непопедим)
Публикувано10.06.04 11:21

Първо - искренни благодарности за мнението ти, а и на другите колеги разбира се.
21412 е Москвич "Алеко", само че с москвичов двигател. Макар, че това сладовия двигател не е москвич. Според мен това е някакъв мелез, но не и москвич. Да ме извиняват колегите с такива "експериментални" автомобили, но това си е мое мнение.
Така като гледам май ще е втория вариант. А колкото до самата смяна - нямам проблем. Сменявал съм на предишния ми автомобил (Ford) съединителя, та имам някаква представа за манипулацийте.
Като ги сменя феродовия и огледалния диск, ще пиша какви са резултатите.
А относно ГАЗ-53 (на такова нещо съм искарал шофьорските курсове) имаш право - тресенето е абсолютно същото.

Айде и умната.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.