Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:48 14.07.25 
Автомобили
   >> Москвич
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема lampa ry4naнови  
Автор Turtey ()
Публикувано17.03.04 08:47

mom4eta sveti lampata za drypnata ry4na na aleko
(ne e ot drypana ry4na ili nerabote6to kop4e )

zna4i stanata sled kato smeniaha spira4ni cilindri i v serviza (are niama da mu pravia antireklama) kazaha 4e ne mogat da go opraviat
daite akyl

Тема Re: lampa ry4naнови [re: Turtey]  
Автор Pichaga (ne_na_kef)
Публикувано17.03.04 14:46

ах куче къде се криеш Значи за алеко не знам то е много ново, но за москвич 2140, 1981 година лампата на ръчната светва и когато имаш проблем със спирачките, специално при проблем с обезвъздушаването се получи при мене. Вервай ми карал съм такъв

Тема Re: lampa ry4naнови [re: Pichaga]  
Автор Eack (Москвичист)
Публикувано17.03.04 17:15

Така е вервай ми. Ако не са обезвъзду6ени спира4ките съ6то свети

П.С. А съ6то и ако се е развалил дат4ика

Редактирано от Eack на 17.03.04 17:17.

Тема Re: lampa ry4naнови [re: Eack]  
Автор Turtey ()
Публикувано18.03.04 09:06

abe da ama sa obezvyzdu6eni (pone pedla ne propada i kolata spira dobre) i pak sveti
kakvo ne sa napravili seliacite v serviza kato horata?

Автор Alex_RO (москвичист)
Публикувано18.03.04 10:05

Пичове, тази лампа свети когато има разлика в налягането в двата кръга на спирачната система - обикновено започва да свети след интервенция по спирачките както е в твоя случай. Не е задължително да има въздух в системата. Гасенето на лампата е много лесно но трябват 2 души - единия натиска много леко и бавно педала а другия развива обезвъшдушаващия клапан на малкия преден десен цилиндър. Когато лампата угасне се задържа педала в това положение и се затяга клапана. Ако при пълно натискане на педала лампата не угасне се повтаря всичко отначало но този път се развива клапана на големия цилиндър. При това положение се изравнява налягането и буталцето в разпределителя застава в средно положение и лампата не свети.
Успех.

Шофьор-любител

Тема Re: lampa ry4naнови [re: Alex_RO]  
Автор Turtey ()
Публикувано18.03.04 10:43

mnogo blagodaria

bili oba4e dal o6te malko info - kyde se namira prednia cilindyr i glavnia (moskvi4a go kara ba6tata a toi ne e mnogo avto-spec, 4e da ne razvia ne6to drugo )

Автор Red Jetta (>100 кг,<2м)
Публикувано18.03.04 13:54

ееей добра среща на "таткото...." ;-)
москвича е първата ми любов, ще опитам да ти обясня каквото искаш. значи уточнявам че опита ми е от модела 2140, но сигурно няма никаква разлика.

вдигаш отпред едното колело, сваляш го. на спирачния механизъм има три щуцера за обезвъздушаване - два отвътре и един от вън. двата вътрешни са на двата кръга на системата. както обясни колегата започни от единия, ако не стане повтори на другия.
да добавя:
1 напомпването от помощника трябва да е много плавно за да се забележи момента на изгасването.
2 колата трябва да е "на контакт" и ръчната да е изключена
успех

Тема Re: lampa ry4naнови [re: Red Jetta]  
Публикувано18.03.04 16:21

Баси и на мен ми е първата любов москвича-2140. Още го имам и си го покарвам чат-пат.
Абе това за различното налягане по нашите коли-VW- май въобще го няма-лампи светят и т.н., а на москоу го има....

Редактирано от Pichaga на 18.03.04 16:22.

Тема Re: lampa ry4naнови [re: Pichaga]  
АвторNovobranec (Нерегистриран)
Публикувано18.03.04 22:23

И на мен това ми прави впечатлениеДругото хубаво нещо е бронята на жилото за отваряне на капака.Ако ти се скъса жилото отваряш с бронята му.Бях се сетил за това когато един колега от клуба питаше как да си отвори капака без жило,той така и не писа как го е отворил
Хайде със здраве!

Тема Re: lampa ry4naнови [re: Novobranec]  
Публикувано19.03.04 11:00

е това за жилото не го знам, как отваряш с бронята му /става дума за пластмасовата обвивка, която не се къса и позволява отваряне ли???/

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.