Тема
|
Za parnoto na 8-cite
|
|
Автор | Stani-4O8 (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.11.03 16:24 |
|
Zdrawejte,
sobstwenik sym na 8-ca moskwich s nowoto kupe. Imam problem s parnoto i to ne tokowa che ne raboti, a che e mnogo slabo. Ot poznati majstori sym chuwal, che po princip na 8-cite parnoto ne bilo dobro. Wqrno li e towa i estestweno ima li nqkakyw nachin, move bi s prisposoblenie towa da se korigira.
|
|
Тема
|
Re: Za parnoto na 8-cite
[re: Stani-4O8]
|
|
Автор | нeзнaйko (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.11.03 19:29 |
|
По принцип на моделите до 81ва радиатора на парното е с едни прегради,за удължаване пътя на топлото през радиатора.На практика обаче това са излишни препядствия и ефекта е обратен.
Не си играй да ги махаш-няма да може да запоиш после добре капаците.
Потърси радиатор от по нов москвич,но май че щуцерите са на различни места.
Най-добре направи резонните неща-добър термостат,нормален поток на течността през радиатора и добър вентилатор.
За потока имам предвид че е добре топлото да влиза отдолу а помпата да смуче от горе.
|
|
|
abe da ti kaga as noooo neznam za parnoto na 408 as sam s 2140-d 1986g moeto parno sa6to rabote slabo ama pretpolagam 4e sigorno e malko zapu6eno taka4e moge i tozi varqnt da e 
proverqvai si gicite kam delkoto i v nego  

|
|
Тема
|
Re: Za parnoto na 8-cite ...
[re: PishmanMajstora]
|
|
Автор | Stani-4O8 (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.11.03 21:45 |
|
Blagodarq za sawetite :-)
Inache moskwicha gylta 10l/100km pri sredna skorost 80km, a spore bashtami izwyngradsko pri syshtata maks skorost nqkyde kym 8l.
|
|
|
i az sam taka. Moeto parno si bachka normalno, ama zagriava chak kato stigna do rabota. Probvaj da zapushish dupkite, che da ne stava techenie v kupeto. Ili karaj kato vsichki ostanali s shapka i rakavitsi.
|
|
Тема
|
Re: ha ha-a
[re: citron bg]
|
|
Автор | roshav (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.11.03 10:13 |
|
да не би пък кранчето дето отваря пътя на течността от двигатела до парното да не затваря/отваря добре и един вид "топлото" да се точи едвам-едвам като ракия? .До скоро аз даже незнаех че моето парно работи.Веднъж го пусках за малко ама само за да свали температурата на охлаждащата течност щото в момента съм с балатум отпред и сега в топлото време малко се вдигат градусите.По принцип до сега не ми се е случвало ама много внимавам като спирам колата за по-дълго време двигатела да не е силно загрят и за тва може да се ползва парното---веднага смъква температурата.
Може и да се смеете но незнам едното лостче на моя 2140Д/85г. какво точно прави.Значи става въпрос за плъзгача който се намира над този с който се отваря онази решетка пред предното стъкло.
|
|
Тема
|
Re: ha ha-a
[re: roshav]
|
|
Автор |
Eack (Москвичист) |
Публикувано | 28.11.03 11:42 |
|
ДА ти кажа тоя другия плъзгач отваря студеното да духа през онези 2 те малко по отгоре(се6та6 се за кои говоря надявам се) От дам може да духа само студено не може топло
Като отвори6 от единия плъзга4 се вдига отпред джиджавката до капака а със другата отваря6 клапа(само за през лятото) през която по4ва да духа студено. :)
|
|
Тема
|
Re: ha ha
[re: citron bg]
|
|
Автор | 4O8 (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.12.03 11:26 |
|
И аз карам на къси разстояния с шапката и ръкавиците. В тези моменти винаги се сещам за Щирлиц, дето си караше лимузината с фуражка и кожени ръкавици и се питам дали и на него ме му работеше парното или по устава на СС така е редно да се шофира?
|
|
Тема
|
ами задното стъкло?
[re: 4O8]
|
|
Автор | poшaв (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.12.03 11:57 |
|
да ти кажа и аз подозирах че от там май само студено ми духа.Междудругото самите духалки ги смених с едни други от малко по-стар модел/1500/ щото са по-готини а пък и моите се бяха строшили някак си .Сега тия няколко дена в мокрежите си откарах дзвера по локвите..Работата е там че се кара на кратки разстояния и докато загрее и вече трябва да спирам.Аз си отварям духалките дето са ми до краката и пускам вентилатора на 2 в началото и после карам на 1.Проблема е че ми се запотява задното стъкло и нищо се не вижда.Онези отвори дето би трябвало да се справят с проблема не са добри.Ще ми се да си намеря некъв вентилатор на 12V малък на размери и да си го сложа да ми духа на стъклото отзад.Някой ако има идея нека да казва. 
|
|
Тема
|
Re: ами задното стъкло?
[re: poшaв]
|
|
Автор | PishmanMajstora (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.12.03 19:49 |
|
za 12 V se sestam za ventilator ot zahranvast modul na PC.
Samo gledaj da ne zaformis nqkoe kaso po tocite 4e si e takovalo mamata.
Ina4e pri vlazno vreme osobeno zadnoto mi staklo e palna skrab ... za tova imam nqkolko svaleni ot vaorazenie teniski pod sedalkata. Klasikata e da podades na qnkoq kaka sednala otzad parcala da zabarse kondenzata 
|
|