|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Ах, тези касови апарати!
|
|
Автор |
Japanese () |
Публикувано | 12.01.00 17:01 |
|
Познайте кой ще плати за тях? Тъй като в тая държава законът трябва да се спазва, и тъй като търговците са много бедни и не могат да отделят по $100 за касов апарат, ще трябва да им ги изплащаме ние, клиентите им! Нали се сещате как?
| |
|
Толкова ме ядосват понякога продавачите по сергийте, че отчасти се радвам за дето им ги натресоха тези апарати. И хич не ми пука, че стачкуват - въобще не ми липсват. Надявам се правителството да не се поддаде на натиска.
Съжалявам ако обиждам някого, но 90% от вас постоянно се чудят по какъв начин да мамят и да рекетират купувачите.
| |
|
BRAVEHEART
Знаеш ли някой умен беше казал ,че такова понятие като безплатен обяд няма
все някой го плаща...
Japanese!
Ние сме нещо като еко система, и когато някой ровичка се нарушават балансите
някой видове изчезват....за добро или лошо сами ще кажете вие!
Ние можем сами да избираме от къде да купуваме но когато някой ни налага
че, трябва да се ориентираме към търговси обекти с преференцийте на правителството...се замисляме какво ли има в дъното на това???
Ето пример:
Вчера си купих плодове от МЕТРО тъй като няколко дни
тъпите земеделци по пазарите стачкуват , и какво мислите сочно изглеждащите
зад опкаковките ябълки са гадни и безвкусни,бананите още по-зле за другите неща да не говорим ...
Е къде съм рекетиран, там където мога да избирам или там където взимам нещо
пък знае ли се може и да ми хареса?
| |
|
Mnogo si prav brato golemi moshenici sa, chovek chesto se qdoswa s
tqh i s prostashkite im selski nomera, trqbwa da si go poluchat, obache
ot druga strana i te gledat da izkarat za hlqba i tqhnata ne e mnogo lesna
No estestweniq i nasilstweniq podbor shte si kajat dumata. Ne moje da
ima 8 000 000 turgovci nali ?
Trqbwa da ima i bachkatori i moshenici i oshte kup drugi
| |
Тема
|
Ne znaesh samo kolko si prav brato
[re: Zlobar]
|
|
Автор |
Old () |
Публикувано | 13.01.00 11:23 |
|
Не може, ама е факт /8-те млн. търговци/.
Обаче, ако един търговец може да си намери работа на 8 часа, където да произвежда нещо и да изкарва горе-долу толкова, колкото на пазара, а и по-малко, но да му стигат - дали тогава ще мръзне по пазарите. Повече от половината търговци са там от безизходица, а не че им е в кръвта. Обаче социалната държава казва: Всеки да се спасява поединично.
| |
Тема
|
A az kakvo kazah ?!?!
[re: Old]
|
|
Автор |
Zlobar () |
Публикувано | 13.01.00 11:45 |
|
Ne moje 8 000 000 da sa turgovci...
Всеки да се спасява поединично <-----tova e polojenieto
Siromah chovek jiv dqvol :))
A bedna durjava ne moje da bude i socialna
| |
|
добре бе бърд мен, но според мен не това е целта на правителството. това за Метро е вярно, ама какво да кажем за цените на бананите, които преди коледа скочиха двойно- не са ли и те мошеници? за търговците на пазарите става въпрос. има и още нещо- касовите апарати не са задължителни за производителите на собствена селскостопанска продукция. и какво излиза- че всички хора по пазарите за прекупвачи(щото всички стачкуват). та за целта на правителството: тя според мен е да се изгонят от улиците търговците на всякакви там стоки от сорта на дрехи, парцалки, джунджурийки и други подобни и да ги вкарат в магазините- там където им е мястото. в крайна сметка пазарите са за земеделска продукция, а не за турски анцузи и четки за зъби. тъй, че едва ли ства въпрос за пренасочване на клиенти към Метро или пък за изкупуването на касови апарати от определена фирма, а за премахването на някои от нещата, които ни дърпат към ориента.
| |
Тема
|
Ma nie sme v ORIENTA
[re: елитен]
|
|
Автор |
Zlobar () |
Публикувано | 13.01.00 17:48 |
|
Ma nie sme v ORIENTA
Ma nie sme si tam f ORIENTAs shto trebva nekoi da ni durpa natam
Po -skoro nekoi trebe da ni izvadi ot tam mai ....
A nai dobre nie da se izvadim ot Orienta razbirai BG
| |
Тема
|
Ma nie sme v ORIENTA
[re: Zlobar]
|
|
Автор |
Old () |
Публикувано | 13.01.00 18:25 |
|
Вярно, там сме си. Обаче, това с освобождаването на производителите е пълна тъпотия. Къде в Щатите например фермера стои на сергия да си продава продукцията. Неговата работа е да произвежда, а за реализацията си има борси, търговци на едро и дребно и т.н. А и не само в Щатите. Тоя тъпанар, дето го измисли това сигурно не е стъпвал на село, дори и на бригада. Ако беше стъпвал щеше да знае, че когато се прибира реколтата, стопанинът няма време да пръдне, та камо ли да седи на сергия да продава. А и след това си има достатъчно много работа.
Колкото до турските стоки - ами, който не иска да не ги купува. Щом някой си е платил сергийно право и другите данъци - да продава каквото иска. Това е законът на пазара.
| |
|
НЯКОИ СМЕ СТЪПВАЛИ НА СЕЛО, А И ОТ ТЪРГОВИЯ РАЗБИРАМЕ.ТИ НЕ МОЖЕШ ЛИ ДА РАЗБЕРЕШ , ЧЕ ИДЕЯТА ЗА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ С ПРЕФЕРЕНЦИИ Е МНОГО ПРАВИЛНА, ЗАЩОТО ОСНОВНАТА ЦЕЛ Е ДА СЕ ПРЕМАХНАТ ВСИЧКИ ТЕЗИ МОШЕННИЦИ КУПУВАЩИ ИМЕННО ОТ ПРОИЗВОДИТЕЛЯ , КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА СИ ДИГНЕ ГЛАВАТА ОТ РАБОТА ДОМАТИТЕ ПО 10 СТ. ЗА КИЛОГРАМ И ПРОДАВАЩИ ГИ ПОСЛЕ ПО 2 ЛВ.
НЕ СМЯТАШ ЛИ , ЧЕ ВСЕКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ МОЖЕ ДА СИ НАМЕРИ ПО ЕДИН ЧЛЕН ОТ СЕМЕЙСТВОТО, КОЙТО ДА МУ ИЗКАРА ПРОДУКЦИЯТА НА СЕРГИЯ НА ЖЕНСКИЯ ПАЗАР ПРИМЕРНО? МОЖЕ - НО НЕ Е ДОПУСНАТ ДО СЕРГИЯ ОТ СТОТИЦИТЕ ЦИГАНИ ШАРЕЩИ ХИЛЯДИ МАРКИ НА РЪКА НА УПРАВИТЕ НА ПАЗАРИТЕ(САМ СИ ОТГОВОРИ ВИЖДАЛ ЛИ СИ ЦИГАНИН С МОТИКА) И ИМЕННО ТЕЗИ ПРЕКУПВАЧИ СЕГА СТАЧКУВАТ!!!ЗАЩОТО ЩЕ ИМ СЕ НАЛОЖИ ДА ПЛАТЯТ МАЛКО ДАНЪЦИ!!!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|