Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:10 14.07.25 
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема "подмазвачите" на работното мястонови  
Автор sisi_be (варньенка:))
Публикувано19.04.07 22:27

Какво е мнението Ви за колегите, които правят всичко възможно да се харесват на шефа Ви? Аз лично се отвращавам от такова държание, дори на моменти са ми смешни. Но за съжаление много от хората си мислят, че пътя към професионалния успех е не в знанията и професионализма, а в това колко си "гъст" със шефа! А и донякъде самите ни ръководители подтикват към такова поведение. Това е от мен, сега е ваш ред, изкажете мнение моля!

Тема Re: "подмазвачите" на работното мястонови [re: sisi_be]  
Авторbashjunak (Нерегистриран)
Публикувано19.04.07 22:51

Бачках преди време на държавна службица. 20-тина жени и аз съставяхме отдел. По време на регулярните банкети само аз порках здраво с шефа, а те се разотиваха коя по-рано, коя по-късно. Така с шефа станахме "гъсти". Лелките естествено ме мразеха до смърт, но бяха любезни, прелюбезни. Не е зле да си човек на шефа мисля аз.

Тема Re: "подмазвачите" на работното мястонови [re: bashjunak]  
АвторToни (Нерегистриран)
Публикувано21.04.07 17:05

в работата си човек трябва да има амбиции и желание за растеж. Работата е там обаче, че не е редно да се опитваш да се избуташ с лакти нагоре измежду колегите си. Така за фирмата няма никаква полза. Трябва да използваш енергията си при работата с партньорите на фирмата, за да избутваш фирмата нагоре. Останалото е комунизъм

Тема Re: "подмазвачите" на работното мястонови [re: Toни]  
Авторшeф-ka (Нерегистриран)
Публикувано23.04.07 10:00

Подмазвачеството като качество е унизителна черта! Много зависи от мястото, където работиш.В някои фирми без "лакти" не можеш да се издигнеш и ако ти не го направиш, ще го направи простака до теб!
Аз съм "шеф" /ама мъничък/ от няколко месеца. Преди това си бях редови "член".Ненавиждах угодниците, които всяка сутрин правеха комплименти на шефката, а тя изглеждаше като крава. Когато я тропнаха с парашут, почти дружно написахме жалба от нея.В същия този момент, "дупедавката" тайно й поднесла букет!С течение на времето, станах "нейн" човек, но й казвах всичко в очите, а онази с китките, изпадна в немилост.
Сега съм шеф и още с първите дни показах, че не е нужно да ми се подмазват. Много е смешно.Но при мен и да ми се подмазват, нямат сметка от това, най-много да не ги гонкам.Може би самото естество на фирмата провокира подмазвачите, с "китка в ръка"!

Тема Re: "подмазвачите" на работното мястонови [re: шeф-ka]  
Автори-kpaтko (Нерегистриран)
Публикувано23.04.07 20:54

"Нейн" се пише "неин".

Тема Re: "и-краткото",което няма мнение по тематанови [re: и-kpaтko]  
Публикувано24.04.07 14:19

Уважаеми "и-кратко", бих написала думата дори с две "Й", ако случаЙно разбираш контекста. И си мисля, че ако само това е мнението ти по въпроса , по-добре да се разсееш с други теми в клуб "професионалисти"!

Тема Re: "и-краткото",което няма мнение по тематанови [re: шeф-ka]  
Автори-kpaтko (Нерегистриран)
Публикувано24.04.07 20:19

Не се втелясвай! Това, да си неграмотен не означава, че си лош човек.

Тема Re: "подмазвачите" на работното мястонови [re: sisi_be]  
АвторPocи (Нерегистриран)
Публикувано04.05.07 12:29

Нямам против всеки да напредва както му идва отвътре, било то с подмазване или по друг неприемлив за мене начин. Това си е негов избор и негов начин на живот. Само едно ме вбесява, че подобен род хора са "ушите" на началството, непрекъснато слухтят и донасят. Подобен род "приятелства" са ценени високо и насърчавани от ръководещите както у нас, така и в странство.
Комплексите не прощават никому, на шефовете най-вече.

Тема Re: "подмазвачите" на работното мястонови [re: Pocи]  
Публикувано07.05.07 10:13

АБСОЛЮТНО СЪМ СЪГЛАСНА! Всеки да се подмазва както иска, но лошото е, когато са склонни за кариерен скок "да преминават през трупове"! И.....горките комплексирани шефове, които са стигнали до там, да разчитат на "уши"!

Тема Re: "подмазвачите" на работното мястонови [re: шeф-ka]  
АвторPocи (Нерегистриран)
Публикувано08.05.07 13:58

"Ушите" - това заболяване на големите корпорации вече и у нас е актуално и ще става все повече. Тепърва много фирми ще станат част от други по-големи и ще се появят и "приятелите" на шефовете. Всичко това е жалко и гадно и колкото и клиширано да звучи е част от отвратителната глобализация на Европа.
Ето, вчера отивам до една банка и се оказва, че не само тази, но и други две вече са собственост на трета, не ми харесва това, ама никак.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.