Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:16 05.07.25 
Религия и мистика
   >> Метафизика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Къде се дяна безплатната енергия?нови  
Авторpencil (Нерегистриран)
Публикувано21.08.01 06:24

Тази тема е твърде малко дискутирана у нас, затова репих да хвърля светлина върху въпроса:

Тема Re: Къде се дяна безплатната енергия?нови [re: pencil]  
Автор akonitin (развейпрах)
Публикувано21.08.01 09:44

Странен въпрос за клуб 'Метафизика', но айде нейсе.
Почти всички от посочените източници (по точно преобразувателите на енергия)в показаният сайт са вятър работа. Мъртви 'открития' или по точно открития сблъскали се с недоизяснени природни механизми. Не е спомената енергията от вакуума например, а е интересно, защото изследването и има и българска нишка. Кирил Чуканов. Случайно притежавам разработката му, към която трябва да се подхожда с много резерви.
Студен синтез, дааа, това вече е нещо друго, там има и сериозна теоретична обосновка, но...
Никога няма да има безплатна енергия, поради необходимостта да се изработват съоръжения за производството и преноса и, уви.
Синтезът на по тежки ядра на атомите от по леки е интересен с това, че усвоен би отключил много технологии, които днес са изключително скъпи (отпадният продукт хелий, се използва в свръхпроводящите системи, технология позволяваща без загуби да се пренася и съхраняват значителни ресурси от електроенергия), дълбокият синтез (до желязо е енергетично изгодден) би позволил неограничена наличност от суровини и производството им 'по заявка'. НО синтеза е технология с двойно предназначение, той би позволил и евтино производство на ядрени експлозиви при намален контрол на последните, познай защо, тогава, на тази технология не се дава гласност.

Не ми се връзвай.

Тема Имаш ли още...нови [re: akonitin]  
Автор valsodar (Чародей)
Публикувано21.08.01 09:50

информация по въпроса за ядрения синтез.
Преди време се вдигаше голям шум за "студен" ядрен синтез.
После се оказа партенка.Или добре прикрито изтичане на информация..?

Истината е някъде там ! - реплика на очния ми лекар.

Тема Re: Къде се дяна безплатната енергия?нови [re: akonitin]  
Автор Nianan (минаваща)
Публикувано21.08.01 11:26

Всички знаят, че едно нещо е невъзможно. Но все се намира някой, който да не го знае. И именно той прави откритието.
Айнщайн
Хората губят много повече енергия, за да доказват, че едно нещо няма да стане, отколкото ако го бяха направили.
Из една книга по психология

Невъзможно е да не е възможно.

Тема Re: Имаш ли още...нови [re: valsodar]  
Публикувано21.08.01 12:19

Информация много, толкова, че не можеш да откриеш това което те интересува. За 'студеният' синтез се знае, просто, че някъде все още се работи по темата, открито е, че паладият трябва да има определено количествено и качествено съдържание на примеси, да трепти с определена честота и т.н.

За да е убедителна една лъжа, трябва в нея да се съдържа частица истина (постига се съпричастност на лъжещия и лъгания).

Не ми се връзвай.

Тема Re: Къде се дяна безплатната енергия?нови [re: Nianan]  
Публикувано21.08.01 12:21

Хм, пък дядо ми мислеше, че левитацията е възможна и единственото което откри бе смъртта, скачайки от покрива на висока сграда.

Не ми се връзвай.

Тема Re: Къде се дяна безплатната енергия? [re: akonitin]  
Автор Nianan (минаваща)
Публикувано21.08.01 12:55

То щото го е мислел. Аз говоря за знаене.
Щото и любимият на хуанистите дон скача...

Невъзможно е да не е възможно.

Тема Re: Къде се дяна безплатната енергия?нови [re: akonitin]  
Публикувано22.08.01 14:53

Ами физика, метафизика, точно за там е. Нали точно на тази физика големите фамилии бутат луди пари, само да доказва на умните глави, че "те такова нещо безплатна енергия нема, оти оно е невъзможно". Ще ви кажа един куриозен и истински случай, станал с чичо ми, който той лично ми разказа:

Било някъде по времето преди войната. Тогава официалната наука е смятала атома за най-малката частица. Изкарват чичо ми, който бил голям двойкар, на дъската в час по физика а той не знае нищо. Тогава учителката му задава въпрос от рода на "Атома най-малката частица ли е?". Чичо ми казал "Не". Тя пак го пита, с надежда поне да му пише тройка, но той упорства в отговора. Тя му пише двойка и го праща на мястото му.

Десетки години по-късно той я разпознава на улицата в София и след обичайните въпроси й казва на шега: "Искам сега да ми оправите двойката"....

А ти от отличниците ли си?
----------------------
Странен въпрос за клуб 'Метафизика', но айде нейсе.

Тема Re: Къде се дяна безплатната енергия?нови [re: Nianan]  
Публикувано22.08.01 14:55

Хе-хе, четох книга за откривателите на такива и подобно устройства. Всички, без изключение, твърдят, че не биха го открили, ако бяха представители на ортодоксалната "официална" наука.

Тема Re: Къде се дяна безплатната енергия?нови [re: pencil]  
Публикувано22.08.01 15:50

Преди коя война е било, това, преди руско-турската ли, защото някъде през деветдесетте години на XIX-ти век Хенри Крукс открива катодните лъчи, а Анри Бекерел-есественната радиоактивност, и в началото на XX-ти век учените вече знаят, че атома има сложен строеж, първото предположение е така нареченият модел 'пай със стафиди' (положителен заряд в който плуват свободно електрони, трогателно нали)... Историята на мъртвите научни идеи е много интригуваща, винаги сте ме удивлявали със стремежа си към обяснение на света, пропускайки опознаването му (сардонически).

Не ми се връзвай.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.