Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:16 17.07.25 
Автомобили
   >> Mercedes
*Кратък преглед

Тема Въпрос за хидравликанови  
АвторVl_19O (Нерегистриран)
Публикувано03.02.06 12:40

Имам 190Е и вече 15хил. км откакто го карам не съм сменявал маслото на хидравликата. Та въпроса ми е не е ли вече за смяна, какво да сложа и има ли и фитър който трябва да сменя?

Тема Re: Въпрос за хидравликанови [re: Vl_19O]  
Автор Herzog (300CE Coupe)
Публикувано03.02.06 19:23

Съветвам те да го смениш - поне ще знаеш кога си го направил!:)

По-добре безделник от колкото без празник!:))

Автор maistorabg (GSIманияк)
Публикувано03.02.06 21:39

Друга работа немаш ли си
Или си решил да я довършиш тая 190ка

Тема Re: Въпрос за хидравликанови [re: maistorabg]  
Публикувано03.02.06 21:44

Ми аз затова питам - щото представа си нямам трябва ли нещо да правя а вместо нещо смислено " да я съсипеш ли си решил... " как ще я съсипвам като няма по хубаво за мене от тая кола

Тема Re: Въпрос за хидравлика [re: Vl_19O]  
Автор 2OOD (новак)
Публикувано04.02.06 10:40

Колега , ако не си го сменял и незнаеш от кои период на 80 те години е , не е лошо да го смениш .Отвори казанчето и погледни в какво състояние е маслото , ако не е сменяно от горепосоченият период на пръв поглед си личи.Възможно е да е позагубило вискозитет да е мътно.На дъното на казанчето има плосък филтър , ако е от времето на производството се е упекъл яко , смени го /ако не се лъжа за 190 и 124 номера е един и същ/ цената му е до 11 лева.Сменя се като се развие гайката на шпилката на която се слага капака .Като се развие се издърпва една пласмасова фтулка под която има пружина надяната на шпилката като ги демонтираш се издърпва и филтърчето.Елементарно е , неодавна имах проблем със теч от помпата , казаха ми ,че няма правене и щях да се изръся със една стотарка за друга помпа.Преди да го направя обаче реши да видя за какво сатва дума и познаи оказа се един семеринг за 4 лева които се сменя за 10 минути.И така спестих горната сума , тогава смених маслото и филтъра и сега системата звучи по друг начин.А маслото е бистро и чисто.Успех , ако има проблеми насреща съм.

Тема Re: Въпрос за хидравликанови [re: 2OOD]  
Публикувано04.02.06 11:06

Мерси за съвета - наистина тогава ще взема да ги сменя, че колата е 90та година и маслото като го погледнах наистина е малко мътно та ще проведа тази операция !
п.п. - А като питах на едно място дето сменяват масла дали има някакъв филтър тази система и казаха не, нямало... майстори !!!

Автор 2OOD (новак)
Публикувано04.02.06 12:19

За това братко съм предприел тактиката от както управлявам Мерцедес да си го ремонтирам сам , няма нещо да не съм правил , този които управлявам 124 200 Д ми е третият и съм препатил доста , и то най вече от некомпетентни майстори в миналото.Поради тази причина чета каво казват момчетата от форума където съм на ясно участвам , където не чета , после гледам по колата и полека полека отстранявам повредата когато се яви разбира се и запомни от мен "Мерцедеса е направен за кьорави", трябва да си абсолютно технически неграмотен за да неможеш да си го оправиш, всичко е измислено и логически свързано така , че гледай ако не ти е ясно питай и не се доверявай на разни скапани майстори.Кото се правят на разбирачи както в случая с филтърчето на хидравликата.

Тема Re: Въпрос за хидравликанови [re: 2OOD]  
Автор maistorabg (GSIманияк)
Публикувано04.02.06 18:16

гледай ако не ти е ясно питай и не се доверявай на разни скапани майстори.Кото се правят на разбирачи както в случая с филтърчето на хидравликата.

Е за тия майстори ми е думата,ша земат да оплескат работата,та ша му побелее на човечеца перуката

Тема Как точно става смяната на маслото?нови [re: 2OOD]  
АвторMAYBACH (Нерегистриран)
Публикувано05.02.06 19:02

Питам в смисъл дали бих се справил сам или да я карам на сервиз. Какво е количеството масло за 124?

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.