|
Тема
|
Въпрос за хидравлика
|
|
Автор | Vl_19O (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.02.06 12:40 |
|
Имам 190Е и вече 15хил. км откакто го карам не съм сменявал маслото на хидравликата. Та въпроса ми е не е ли вече за смяна, какво да сложа и има ли и фитър който трябва да сменя? 
| |
Тема
|
Re: Въпрос за хидравлика
[re: Vl_19O]
|
|
Автор |
Herzog (300CE Coupe) |
Публикувано | 03.02.06 19:23 |
|
Съветвам те да го смениш - поне ще знаеш кога си го направил!:)
По-добре безделник от колкото без празник!:))
| |
|
Друга работа немаш ли си
Или си решил да я довършиш тая 190ка
| |
Тема
|
[re: maistorabg]
|
|
Публикувано | 03.02.06 21:44 |
|
Ми аз затова питам - щото представа си нямам трябва ли нещо да правя а вместо нещо смислено " да я съсипеш ли си решил... " как ще я съсипвам като няма по хубаво за мене от тая кола 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
2OOD (новак) |
Публикувано | 04.02.06 10:40 |
|
Колега , ако не си го сменял и незнаеш от кои период на 80 те години е , не е лошо да го смениш .Отвори казанчето и погледни в какво състояние е маслото , ако не е сменяно от горепосоченият период на пръв поглед си личи.Възможно е да е позагубило вискозитет да е мътно.На дъното на казанчето има плосък филтър , ако е от времето на производството се е упекъл яко , смени го /ако не се лъжа за 190 и 124 номера е един и същ/ цената му е до 11 лева.Сменя се като се развие гайката на шпилката на която се слага капака .Като се развие се издърпва една пласмасова фтулка под която има пружина надяната на шпилката като ги демонтираш се издърпва и филтърчето.Елементарно е , неодавна имах проблем със теч от помпата , казаха ми ,че няма правене и щях да се изръся със една стотарка за друга помпа.Преди да го направя обаче реши да видя за какво сатва дума и познаи оказа се един семеринг за 4 лева които се сменя за 10 минути.И така спестих горната сума , тогава смених маслото и филтъра и сега системата звучи по друг начин.А маслото е бистро и чисто.Успех , ако има проблеми насреща съм. 
| |
Тема
|
[re: 2OOD]
|
|
Публикувано | 04.02.06 11:06 |
|
Мерси за съвета - наистина тогава ще взема да ги сменя, че колата е 90та година и маслото като го погледнах наистина е малко мътно та ще проведа тази операция !
п.п. - А като питах на едно място дето сменяват масла дали има някакъв филтър тази система и казаха не, нямало... майстори !!! 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
2OOD (новак) |
Публикувано | 04.02.06 12:19 |
|
За това братко съм предприел тактиката от както управлявам Мерцедес да си го ремонтирам сам , няма нещо да не съм правил , този които управлявам 124 200 Д ми е третият и съм препатил доста , и то най вече от некомпетентни майстори в миналото.Поради тази причина чета каво казват момчетата от форума където съм на ясно участвам , където не чета , после гледам по колата и полека полека отстранявам повредата когато се яви разбира се и запомни от мен "Мерцедеса е направен за кьорави", трябва да си абсолютно технически неграмотен за да неможеш да си го оправиш, всичко е измислено и логически свързано така , че гледай ако не ти е ясно питай и не се доверявай на разни скапани майстори.Кото се правят на разбирачи както в случая с филтърчето на хидравликата.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
maistorabg (GSIманияк) |
Публикувано | 04.02.06 18:16 |
|
гледай ако не ти е ясно питай и не се доверявай на разни скапани майстори.Кото се правят на разбирачи както в случая с филтърчето на хидравликата.
Е за тия майстори ми е думата,ша земат да оплескат работата,та ша му побелее на човечеца перуката
| |
Тема
|
Как точно става смяната на маслото?
|
|
Автор | MAYBACH (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.02.06 19:02 |
|
Питам в смисъл дали бих се справил сам или да я карам на сервиз. Какво е количеството масло за 124?
| |
|
|
|
|