|
|
|
Тема
|
Търся помощ
|
|
| Автор | Bobi_BENZ (Нерегистриран) |
| Публикувано | 28.01.06 13:43 |
|
|
На бензин колата се държи доста зле. Между 1000 и 2000 оборота се форсира едвам едвам с тресене, а като пусна педала и пука през гърнето. Като включа на скорост първо забива муцуната и като подмине 2000 оборота и тръгва нормално. След форсиране оборотите падат до около 450 и колата сама се опитва да си ги коригира, като ги изравнява но те пак падат. Интересно е ча на място работи без да прекъсва. Смених кабели, свещи, дистрибутор с палец. Майсторите се произнесоха че принципно всичко и работи както си трябва.
Вече незнам къде да търся проблема. на газ си работи отлично.
| |
|
Тема
|
Re: Търся помощ
[re: Bobi_BENZ]
|
|
| Автор | ST16ME (Нерегистриран) |
| Публикувано | 28.01.06 14:09 |
|
|
Провери Ланда сондата или нещо от сорта се казва.
| |
|
Тема
|
[re: ST16ME]
|
|
| Автор | dezki (Нерегистриран) |
| Публикувано | 28.01.06 21:06 |
|
|
каква ти е колата?
иначе се казва ЛАМБДА сонда
| |
|
Тема
|
[re: dezki]
|
|
| Публикувано | 30.01.06 10:48 |
|
|
124 200E 2000кубика-бензин
| |
|
Тема
|
[re: Bobi_BENZ]
|
|
| Автор | dezki (Нерегистриран) |
| Публикувано | 30.01.06 16:32 |
|
|
значи-щом пука през гърнето има 2 осн при4ини:
1.мн богата смес-тя и ще глухне като натиснеш рязко педала-възм причина-в инжекционната система-дозиране на горивото,инйектори и др
2.голямо закъснение при момента на запалване-тресе пука,пляка,забива муцуна и по някое време мо6е и да се уж стабилизира при по жисоки обороти,но няма мощност-възм. причина-делко,бобина,кабели,както и ЕДНО устроиство,казват му КОМУТАТОР, намира се на левия калник,в него влизат 2 куплунга и една тръбичка за вакум-то определя кога бобината да направи искра и регулира момента на запалването в зависимост от обороти и темперетура
| |
|
Тема
|
[re: dezki]
|
|
| Автор |
cento () |
| Публикувано | 01.02.06 13:20 |
|
|
Ако приемате квалифицирана помощ пишете до cento@abv.bg или остави тел за връзка
| |
|
|
|
И моита прави така като не я карам известно време на бензин. Вземи си една добавка за бензин(за почистване на дюзите) сипи 15-20 литра бенз. и я покарай 100-200 км. ! Гърнето ти сигурно издиша от някъде и като върнеш газта засмуква въздух и за това гърми(разбира се и от лошото изгаряне)!
| |
|
|
|
Провери си вакуумните линии като начало според мен. Скъсани ли откачени маркучета. Чест проблем, ако е пукала газовата.
Как пали на бензин?
| |
|
Тема
|
[re: Bad_Dog]
|
|
| Публикувано | 01.02.06 21:17 |
|
|
Венаги я паля на бензин. Пали си екстра. Проверих вакумите, наред са. Ще ходя да и правя центровка профилактично пък ще видя акво ще стане.
| |
|
|
|
аз имам подобен проблем в момента ,само че моята на газ е така и като забие муцуната гасне направо,а на бензин го прави само като загрее на работна температура ама не гасне само се зачудва за момент,сменял сам свещи преди 500 км,ходих на диагностика и ми казаха непостоянна искра на 2-ри и 3-ти цилиндър от кабелите днес ги смених ама не се оправи,малко по добре е ама пак..............
| |
|
|
|
|