|
Страници по тази тема: 1 | 2 | >> (покажи всички)
Тема
|
C-класа проблем с каско?
|
|
Автор | PULSAR (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.01.06 10:50 |
|
Здравейте. Отскоро съм решил да си взема една C-тка, но един познат който има такава ме притесни с това че C-тките имали някакъв компютър отзад, който при застраховката за кражба не се взимал предвид. И съответно всеки можел да го открадне, а той струвал към 2000 лв. Въпросът ми е наистина ли има такова нещо или не?
| |
Тема
|
Re: C-класа проблем с каско?
[re: PULSAR]
|
|
Автор | Diesel Power (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.01.06 13:06 |
|
Ц-класите действително имат компютър който контролира запалването и се краде много лесно (става въпрос само за бензиновите двигатели). Чупи се левия мигач, след това се отваря капака и компютъра е на четири болтчета, на моята бяха счупили мигача и явно после са видели, че е дизел. По принцип застрахователите изплащат само повредени а не демонтирани части (никой няма да седне да доказва дали не си си свалил компютъра сам и си го прибрал в мазето), ето защо, ако компютъра изчезне нищо чудно и да не ти го платят.
| |
|
Но това се отнася за всичко откраднато от колата, а не само за компютъра.
Като толкова те е страх да не го откраднат - прави му се укрепване , за да не могат да го откраднат.
| |
Тема
|
[re: BlondNigger]
|
|
Автор | Diesel Power (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.01.06 14:37 |
|
Да де, отнася се за всички демонтирани части от автомобила. Моята е дизел и няма такъв компютър, но ако някой знае как може да се направи такова "укрепване" може да напише и да е от полза на собствениците на бензинови Ц- класи защото май има доста "изгоряли" хорица, между които и един мой познат.
| |
Тема
|
[re: Diesel Power]
|
|
Автор | 122 (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.01.06 11:32 |
|
Вече даже не чупът мигача ами изрязват уплътнението и връщат мигача на място и няма да се усетиш докато не пробваш да запалиш , проблемът не обхваща сомо С-класите ами и по новите 124-ки , преди седмица две имаше такава акция в квартала и две коли пострадаха . Доколкото знам става въпрос за черна кутия в горен десен ъгъл при двиг. която струва кам 3000 лв. а на старо е към 1000 лв.
Като викнете полиция след това за да вземат отпечатаци и като разберат колко струва този компютър ще ви вземат отпечатаци на вас и на вашето сем.
| |
Тема
|
[re: 122]
|
|
Автор |
Caмo Дизeл (турбо 6-так) |
Публикувано | 30.01.06 11:36 |
|
Стига бе, не може някаква керлива платка да струва 1500 евро.
Мислчя, че преди време стана дума за това и тогава търсих цените и се оказа, че изобщо не е толкова скъпа.
Цял ден не спиш, цяла нощ не ядеш...как да не каталясаш?
| |
Тема
|
[re: PULSAR]
|
|
Автор | PULSAR (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.01.06 12:49 |
|
Благодаря за мненията! Аз за щастие си търся дизел тъй че този проблем няма да седи пред мен
| |
|
Да, преди време ставаше въпрос точно за това, казва се Ignition control box и се намира точно там зад левия мигач при повечето стари модели (124, 126, 202...). Цената му примерно за 560SE е това:
+още малко надценка за доставка.
| |
Тема
|
[re: 5OOsel]
|
|
Автор |
Caмo Дизeл (турбо 6-так) |
Публикувано | 30.01.06 14:20 |
|
Ами нали тогава ги бях намерил някъде много по-евтино...
Не ми се търси сега къде беше...
Цял ден не спиш, цяла нощ не ядеш...как да не каталясаш?
| |
|
Може да се намери доста по евтино втора ръка, но не от БГ а от Германия. Тая цена е на мерцедес за нова част.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | >> (покажи всички)
|
|
|