|
Тема
|
Замръзващ горивен филтър
|
|
Автор | Diesel Power (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.01.06 14:53 |
|
Здравейте приятели, въпросът ми е следния. На моя Ц 220 Дизел, при ниски температури (вчера и днес) замръзва горивния филтър и на колата не и достига гориво, от което и гасне. Въпроса е, че с паленето няма проблем но като тръгнеш и караш известно време самото гориво (стояло цяла нощ на - 20) изстудява филтъра и намалява пропускливостта му. Вчера, когато се получи това, смених филтъра с нов, но днес и с новия се случи същото. Има ли някой стар дизелджия, който знае как може да се предотврати замръзването на горивото във филтъра? Слагам добавка на Castrol в горивото а вчера люснах и три литра газ за горене - без резултат.
| |
Тема
|
Re: Замръзващ горивен филтър
[re: Diesel Power]
|
|
Автор | ALEXONE™ (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.01.06 19:34 |
|
Докато карах дизел също слагах от Кастрол добавката и не съм имал проблеми,много е добра.А филтърът какъв е да не е някое менте, защото не виждам при'ина да дава проблеми.И каква нафта сипващ ОМВ или друга.
| |
|
Колега няма логика в твойте писаници,газ за осветление е най добрия разтворител на парафина,добавката на кастрол също е много яка и проблема ти е едвали от нафтата.
Редактирано от maistorabg на 25.01.06 20:58.
| |
|
Единственото обяснение е, че си заредил много кофти нафта.
Сипи още няколко кила газ, няма страшно.
Цял ден не спиш, цяла нощ не ядеш...как да не каталясаш?
| |
Тема
|
[re: Caмo Дизeл]
|
|
Автор | 56O sel (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.01.06 22:25 |
|
4uval sum 4e se slaga i spira4no maslo s edno 6i6ence niama da ima6 nikvi griji
| |
|
Спирачна течност в нафтата?!? Това според мен е абсурд!
Цял ден не спиш, цяла нощ не ядеш...как да не каталясаш?
| |
Тема
|
[re: Caмo Дизeл]
|
|
Автор | e25OД (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.01.06 11:18 |
|
Може да е абсурд, но мисля, че е далеч по-добре от обратното: нафта в спирачната течност:)
btw, аз също не съм чувал за такова нещо де...
| |
|
ами аз бях налял 2 или 3 литра хидравлично масло на един резервоар, по съвет на майстор, и тук стана панахида за двигателя ми. това беше преди една година , моторчето пу,пу,пу работи много добре, въпреки мрачните прогнози
Ride to live-live to Ride
MB E250 S124
Clio 1.4Energy
| |
|
Масло се налива за да се смазва нафтовата помпа,то по наще земи кват е хубава нафтата,ти иде да я изпиеш
| |
|
тя на Diesel Power май по-скоро е за ядене, не за пиене нафтата
Ride to live-live to Ride
MB E250 S124
Clio 1.4Energy
| |
|
|
|
|