|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Масло за автоматик
|
|
Автор | 19O-тият eлeмeнт (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.01.06 14:18 |
|
Здравейте колеги,
Мисля да сменя маслото на автоматика профилактично (на МБ 190). Знаете ли добри марки масло, дори и да са по-скъпи? На Симеон в София ми препоръчаха някакво френско (10 лв./л), било добро, но все пак искам да чуя мнението на някой по-вещ по темата:)
Благодаря ви предварително!
| |
Тема
|
Re: Масло за автоматик
[re: 19O-тият eлeмeнт]
|
|
Автор | kisho (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.01.06 15:17 |
|
Какво значи профилактично? Ако кутията не тече, маслото е в норма /сега се мери ако си минал поне 30 км/ - не я пипай. Ще се сблъскаш с монополисти и пишман майстори. Според т.нар. добре осведомени източници, дори няма лимит на километри. Иначе маслото трябва да отговаря на стандарта декстрон ІІІ. В ауто-плюс има фукс. А френското масло вероятно е подходящо за по-френски коли.
| |
Тема
|
[re: kisho]
|
|
Автор |
5OOsel (W126) |
Публикувано | 16.01.06 17:33 |
|
Естествено че трябва профилактично да се сменя маслото на автоматика на около 30000км и също задължително филтъра. Добро масло е кастрол за автоматици в бяла туба с червен етикет на който е нарисуван лост на автоматик, цената е към 13лв литъра. От такива майстори дето разправят че не трябвало да се сменя никога се пълнят сервизите с развалени коли.
| |
Тема
|
[re: 19O-тият eлeмeнт]
|
|
Автор | rotki (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.01.06 18:47 |
|
Маслото трябва да бъде с цвят на малина. Ако е покафеняло се сменя независимо от пробега.Деиствително добър избор е маслото на Кастрол.И да знаеш,че тая кутия побира около 5 л.Но трябва да се източи и маслото от турбината, иначе майстора(ПИШМАН) вика: "Кой те излъга че събира 5л." Да знаеш!!!! Превърта се турбината и отдолу се появява една малка пробка мисля че се отвиваше с инбус 6мм. Втурбината маслото е 2 пъти повече от скоростите. Наливането става през тръбата при двигателя. С маслото се сменя и филтъра.Евентуално и гарнитурата на капака на филтърчето.
| |
Тема
|
[re: rotki]
|
|
Автор | Leopold (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.01.06 22:31 |
|
А къде се занимават с такива процедури ?
| |
Тема
|
[re: Leopold]
|
|
Автор | читaтeл (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.01.06 13:25 |
|
Относно маслото за автоматична скоростна кутия:
Имам W124, ръчна, 5- скоростна кутия. Когато купих колата, накарах сервиза да смени всички течности, вкл. маслото в скоростите. В резултат скоростите едвам се превключваха. Имам опит в това отношение - през 1976г. счупих скоростна кутия на мотоциклет заради гъсто масло - правих я сам и още ми държи топло. Проверих в сервиза какво масло са сипали - оказа се трансмисионно 80/90 ЕР. Проверих в книгите - пише, че и ръчните скорости са с масло за автоматични скоростни кутии. В страницата на ЕЛФ - френския производител, срещу тяхното масло за авт. скорости като еквивалент седи
ДЕКСТРОН ІІІ. Веднага смених маслото с КАСТРОЛ, ДЕКСТРОН ІІІ, 13.50 литъра.
По-късно за чиста съвест, смених маслото с оригинално за Мерцедес. Купих го от Ивай-Джет доколкото си спомнам за 20-22 лв. литъра.
| |
Тема
|
[re: читaтeл]
|
|
Автор | mitun (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.01.06 14:46 |
|
Две и половина години карах МБ- автоматик, моят съвет е:
В София има 3 места където единствено са наясно с автоматиците
1.Коко-Дървеница в посока околовръстното
2.Джемини пътя за Калотина в ляво (след разклона за Банкя)
3.Недко- бул.К.Величков и Сливница
Всички които познавам и са имали бъгове по скоростите са ползвали един от трите варианта, просто ако имаш автомат не си прави експерименти на друго място
| |
Тема
|
[re: mitun]
|
|
Автор | mitun (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.01.06 14:57 |
|
Междудругото щом караш 190 смятай маслото е 6 литра вкл това в турбината,предполагам са ти предлагали да си купиш Мотул Декстрон 2, но ти първо отиди в някой от сервизите и не се набутвай преди да ти кажат проф мнение.Сигурно знаеш - маслото се мери при работещ двигател, достигнал раб температура и трябва да е между белезите на щеката, ако е по-малко- кофти, ако е повече - още по-кофти. Задължително се сменя филтъра и гумената гарнитура на картера на кутията те се продават комплект
| |
Тема
|
[re: mitun]
|
|
Автор | dezki (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.01.06 15:29 |
|
аз също мога да препоръчам Джемини.При тях се правят и кутиите на гаранционни автомобили от мн марки-надеждни са.
| |
|
Недко ми е личен познат и мога да го препоръчам без угризения на съвестта
Ride to live-live to Ride
MB E250 S124
Clio 1.4Energy
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|