|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
въпрос
|
|
Автор | нaчинaeщ (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.12.05 22:03 |
|
можели да се сложи чип на w124 230E?
| |
|
...значи вчера бях в един английски сайт, там 230Е с чип-тунинг става 153 конски сили и струва 250 лири, а за 3400 лири може да се сдобиеш с турбокомпресор, който ти напълва конете до 213. 
| |
Тема
|
въпрос
[re: Vlado-BENZ]
|
|
Автор | нaчинaeщ (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.12.05 23:12 |
|
Здраеите,
В София къде слагат чип-тунинг на w124
| |
|
Владо какви са тези работи, които пишеш!!!
230Е е с механична инжекция - т.е. чип-тунинг йок.
Може би е ставало дума за Е230 и то не 124-ка.
Редактирано от Bad_Dog на 15.12.05 11:48.
| |
|
...че е с мех. инжекция, но в този сайт пише чв ECU се тунингова, и на пурите след 85-а, и на 190-ките, и на 124-ките....нали чип-тунинг е точно това?
| |
|
Не е това. На някой ЕКУ-та MAP-овете с настройките са в отделен модул(EPROM, EEPROM и т.н.) - така наречения чип. При тях се прави и добре известния "чип тунинг", което ще рече, че хакваш друго такова модулче на мястото на оригинално - естествено с други настройки.
Има и вариянт да промениш и ЕКУ, което не е реализирано по-този начин, но там е доста по-трудно (мързи ме да пиша защо, но го приеми на доверие). Във варианта с механична инжекция с ЕКУ (CIS-E) ефекта ще е минимален, ако изобщо е възможен, което ме съмнява. Ако човек иска да се занимава в тунинг в тази област според мен трябва да избере пътя на Жорето (дори и без турбо). Т.е. маха механичната инжекция и слага друга - в неговия случай MS'n'EDIS. Жорето беше казал за некви фенове в малайзия или някъде там, които си го правеха като услуга.
| |
|
че ме открехна, това наистина не го знаех. 10х отново.
| |
|
Нее, това се вика ЧЕП-тунинг
Цял ден не спиш, цяла нощ не ядеш...как да не каталясаш?Редактирано от Caмo Дизeл на 15.12.05 13:11.
| |
|
Ти пък са, дофторе  , доубиваш и ти ентусиазма на хората.
| |
|
Ха, че по-добре да се убие незрелия ентусиазъм, отколкото колата
Ride to live-live to Ride
MB E250 S124
Clio 1.4Energy
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|