|
Страници по тази тема: 1 | 2 | >> (покажи всички)
Тема
|
Налягането на маслото!
|
|
Автор | изpoдa (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.12.05 13:24 |
|
Здравейте колеги!
От известно време наблюдавам, 4е сутрин като паля колата, стрелката на манометъра се вдига от нулата няколко секунди след като двигателя запали! Преди време имаше забавяне но в порядъка на половин до една секунда! Интересно ми е, защо няма сигнална лампа за ниско налягане на маслото, а само манометър? Вероятността някоя дама да не види показанията на манометъра при евентуална авария със маслената система е голяма - няма нито светлинна нито звукова сигнализация за ниско налягане на маслото?! Във връзка с описания проблем, при липса на такава индикация ми е трудно да разбера дали реално сутрин имам забавяне от 2-3 секунди на пока4ване налягането на маслото(най-вероятно,ще сменя филтъра заради примерно дефектен обратен клапан) или просто има някаква инертност при от4итането на манометъра!
Моля споделете вашият опит!
| |
Тема
|
Re: Налягането на маслото!
[re: изpoдa]
|
|
Автор |
Caмo Дизeл (турбо 6-так) |
Публикувано | 12.12.05 13:50 |
|
Забавянето може да е свързано с по-ниските температури - по-гъсто масло, по-бавно се изпомпва. Ако е клапан или недостатъчно налягане от маслената помпа, ефекта ще е по-ясно изразен при загрят двигател, когато маслото е горещо и течливо.
Иначе, когато човек е перде, нищо не помага. Знам за един случай с една позната, която и се беше откачил ремъка, от кодето цялото табло грейва, като коледна елха, но тя си беше продължила да кара.
Цял ден не спиш, цяла нощ не ядеш...как да не каталясаш?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
HeпoзнaT (Muscheltaucher) |
Публикувано | 12.12.05 13:58 |
|
Аз също смятам, че е от ниските температури. Вчера пак карах 123- ката, за която бях писал миналата седмица. Та и на мен ми направи впечатление, че на нея се вдига много бавно манометъра (6-7) секунди. Понеже има оригиналната книжка за експлоатация на 300Д прочетох, че това е съвсем нормално при студени температури дори да трае около 10-15 сек! Иначе е голям кеф да я палиш сутрин тази 123-ка - хиляда лостчета, врътки и приготовления са нужни да запалиш - имаш чувството, че се събужда някой огромен звяр от пещерата 
Грабвам си куфара и си заминавам....
| |
Тема
|
|
|
Автор | изpoдa (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.12.05 14:10 |
|
Благодаря Ви за бързите отговори!
Докторе, не би ли трябвало когато маслото е по-гъсто да дига по-бързо налягането! При загрят двигател нямам никакви проблеми - стрелката се изстрелва веднага! Но ако го огаствя да постои един два дена и се получва този проблем. Маслото ми е 10W-40. Не е много гъсто за зимата. Логигката ми за филтъра е , че примерно клапана не затваря добре и маслото леко изти4а(страно е, 4е масленият филтър се монтира надолу)!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Caмo Дизeл (турбо 6-так) |
Публикувано | 12.12.05 15:25 |
|
Ами като е по-гъсто, докато се изпомпа от картера минава време.
Една от причините да карам с 0W40 е точно за да избегна този ефект.
| |
|
...само че за мен не става нали? В смисъл стар двигател е моя, а 0W40 е доста рядко за такава антика, нали, докторе? Аз съм с 15W40 
| |
Тема
|
Re: Да де, така е...
[re: Vlado-BENZ]
|
|
Автор | kyuss (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.12.05 17:34 |
|
то си препоръчват хората при по -дълъг престой да се поразвърти вала,докато се регистрира налягане ...особено след смяна на масло. Аз оставям филтъра да се напои с масло в отрязано шише от кола,после налягането се дига забележимо по-бързо...пък доколкото знам,няма клапан срещу изтичане обратно на маслото,както е с онез метални spin-on филтри...
| |
Тема
|
А Владо тука не си прав
[re: Vlado-BENZ]
|
|
Автор | Vl_19O (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.12.05 20:46 |
|
като загрее 15W40 си е точно толкова гъсто колкото и 0W40 просто 0W40 си е течливо и като е студено а 15W40 не е. като загреят вискозитета е еднакъв . Ако все пак бъркам някой да ме поправи ;)
| |
|
Аз не споря, не разбирам, но се сещам че преди 2 месеца когато си смених маслото, се допитах тук, и хора ми казаха да не слагам под 15W защото било рядко за двигател стар като моя. 
| |
|
Aa, моля, тука не си питал, щото иначе щях да ти кажа, че лафа "Много ти е стар двигателя, сложи му по-гъсто масълце" ми е много смешен.
Само да отбележа, че моя двигател вероятно е на повече километри от твоя, но си се чувства идеално с 0W40.
Виж, ако някой каже - много ти е стар двигателя, не си заслужава да го глезиш със скъпи масла, по ще го разбера.
Хвърли пак едно око на темата за маслата в "Полезна информация, ремонти, трикове и хватки".
П.П. Абе тоя Дир ебати бойкота ми е обявил. Едно съобщение ми го затрива по 10 пъти, докато го поеме...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | >> (покажи всички)
|
|
|